prelazak na kablovski internet

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
axa,ok,nego na itsvet.com kazu(komentari)da je preko wirelesa u redu,a preko LAN kabla je veza ocajne.Upload skoro i da ne radi a download je umanjen.
El mozete neki drugi da mi preporucite?

Pozdrav!

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
513
...................:)......................
Access point je wireless ruter(antena) za bezicno slanje signala(interneta), ukoliko uzmes model koji ima vise lan prikljucaka mozes ga koristiti kao switch.Ja ti preporucujem tp link 542g koji objedinjuje funkcije wireless ruter i switch-a i kosta do 35e.Ima LAN 10/100MBps : 4 kom.Ukolik jedan iskoristis za povezivanje sa sbb modemom imaces jos 3 slobodna.
bigimg.jpg

Član
Učlanjen(a)
20.04.2009
Poruka
102
izvinjavam se ako zalazim u off topic!! imam tp link WR340G pa koliki je njegov domet???

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
sad sam kupio TP-LINK 542G.Covek gde sam to kupio kaze da pre povezivanja pozovem provajdera,jer valjda oni dodeljuju svakom racunaru novu IP adresu.Primetio sam da ovaj ima prikljucak WAN,cemu on sluzi?Na netu sam nasao nesto da se tu valjda ukljucuje izvor interneta,a u prethotnim postovima ste mi rekli da ukljucim izvor u neko od 4 izlaza.Da li neko zna kako se to povezuje.

pozz

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
513
I jedno i drugo moze ali ukoliko zelis da povezujes vise racunrara kvalitetniju ces mrezu dobiti ako prikacis u wan.

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
150
onda cu u WAN da ukljucim modem,a ostalo su izlazi.
Sutra cu da zovem podrsku da to namestim(valjda treba da mi dodele nekakve ip adrese.....),danas sam zakasnio,radili su do 19h

Pozdrav!

Dodato posle 14 Sati 39 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

sad sam povezao,sve radi.Covek mi je rekao da povezem modem u WAN kompjutere u LAN i to je to.Kad sam ja sinoc to probao nije hteo,a sad se za 5sec konektovao.Pitao sam ga da li treba nesto da se podesava,a on mi je rekao da za kucnu upotrebu nema potrebe,mada mugu malo da se raspitam preko neta.Ja sam samo stavio sifru na wireles,da se ne kace komsije,a za ostalo......pa kazite mi vi,da li treba jos nesto da podesim.

pozz

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
13.08.2009
Poruka
1.518
imao sam kablovski internet kod jednog provajdera ali sam se vratio na adsl,po meni je mnogo bolji

Natrag