Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
LAZ!
Ovaj stih se pojavljuje u "textus receptus" a to je u majority tekstovima a ne pojavljuje se u minority tekstovima od Westkota i Horta.
Ovi drugi minority - su falsifikovani tekstovi od strane Euzebija koji je nacinio bibliju za konstantina koji je bio Arijevac.
Ta biblija je bila predlozena na saboru u nikeji 325. i nije prihvacena jer je odluceno protiv Arijeve jeresi.
Ova Biblija ne sadrzi taj tekst.
Rec je dakle o falsifikatu, koji se i nama danas potura kao "najstariji tekst" a u toj Bibliji nedostaju tekstovi o Hristovom Bozanstvu o krstenju u tri osobe o njegovim cudima itd...
Zasto bi ova Biblija prezivela i ostala "neostecena", a sve druge nisu?
Jednostavno zato "jer nije ni koriscena" - citav Hriscanski svet ju je odbacio kao falsifikat!
Sem toga, da je ovaj tekst iz jovanove poslanice autentican, svedoci i jedan crkveni otac koji ga citira pre nastanka svih ovih tkz. "najstarijih" manuskripata koji ne sadrze ovaj tekst..
Dakle prica da je tekst ubacen u srednjem veku je lazna! On je postojao jos u 1. veku. A jezickom analizom se lako dokazuje da je on sastavni deo teksta..
Trebalo bi izgleda da skupljam sve navode i citate sto sam do sad na forumu postavio, jel se ovde stalno iznova i iznova postavljaju neistine, a ja ne mogu stalno da trazim gde sam postavio koji citat na forumu.. Uzas sta radite, jer sam bas tebi na ovo pitanje vise puta odgovorio detaljno sa citatima..
Ma kako da ne,
Tebe boli istina,jer se time rusi tvoja i Konstantinova bogohulna nauka o trojstvu.
U najstarijim zapisima kao sto je Sinajski kodeks itd...se jasno vidi da su tvoji demonski mentori ubacili ovaj bogohulni stih u bibliju ,jer ga u najstarijim pisanim dokumentima nema.
Prvo skoci pa reci hop.