Pravoslavno trojstvo

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
LAZ!

Ovaj stih se pojavljuje u "textus receptus" a to je u majority tekstovima a ne pojavljuje se u minority tekstovima od Westkota i Horta.

Ovi drugi minority - su falsifikovani tekstovi od strane Euzebija koji je nacinio bibliju za konstantina koji je bio Arijevac.
Ta biblija je bila predlozena na saboru u nikeji 325. i nije prihvacena jer je odluceno protiv Arijeve jeresi.
Ova Biblija ne sadrzi taj tekst.
Rec je dakle o falsifikatu, koji se i nama danas potura kao "najstariji tekst" a u toj Bibliji nedostaju tekstovi o Hristovom Bozanstvu o krstenju u tri osobe o njegovim cudima itd...

Zasto bi ova Biblija prezivela i ostala "neostecena", a sve druge nisu?
Jednostavno zato "jer nije ni koriscena" - citav Hriscanski svet ju je odbacio kao falsifikat!

Sem toga, da je ovaj tekst iz jovanove poslanice autentican, svedoci i jedan crkveni otac koji ga citira pre nastanka svih ovih tkz. "najstarijih" manuskripata koji ne sadrze ovaj tekst..

Dakle prica da je tekst ubacen u srednjem veku je lazna! On je postojao jos u 1. veku. A jezickom analizom se lako dokazuje da je on sastavni deo teksta..

Trebalo bi izgleda da skupljam sve navode i citate sto sam do sad na forumu postavio, jel se ovde stalno iznova i iznova postavljaju neistine, a ja ne mogu stalno da trazim gde sam postavio koji citat na forumu.. Uzas sta radite, jer sam bas tebi na ovo pitanje vise puta odgovorio detaljno sa citatima..

Ma kako da ne,
Tebe boli istina,jer se time rusi tvoja i Konstantinova bogohulna nauka o trojstvu.
U najstarijim zapisima kao sto je Sinajski kodeks itd...se jasno vidi da su tvoji demonski mentori ubacili ovaj bogohulni stih u bibliju ,jer ga u najstarijim pisanim dokumentima nema.
Prvo skoci pa reci hop.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hajde da vidimo koliko si izvrnuo.

To je opis oslobođenih palih bića koje oslobađa njihov lider na dato im vreme i oni tako opisani izlaze iz podzemlja i čine sve opisano.Zapamti to da bar nešto naučiš.

Nemas dokaza za ovo, a ja imam i sam tekst, i istorijski kontekst.
Osudjujes druge, a sam imas tvoje licno tumacenje koje ne mozes dokazati.

Lažeš,Jelena je rekla kako će ona žena biti među 144000 SINOVA Jakovljevih ako ostane verna a pošto je sama izjavila da 144000 neće okusiti smrti a ona je krepnula samim tim nije ostala poslušna i slagala vas kako ona kao žena može biti među 144000 SINOVA jer nema moć da postane muško niti muška devica zbog nestašnog Džeme.

To je tvoje pogresno tumacenje ko sve pripada grupi od 144 000 izabranih.

Izraz "PARTENOI - devstvenici" koji se odnosi na 144 000 izabranih podrazumeva i muski i zenski rod, odnosno - grupu vernih koja sadrzi i muskarce i zene.
Moze se odnositi na 144 000 porodica, jer su se u Izrailju brojale samo muske glave porodica, a zene i deca su se podrazumevala.
Tako ako je jedna porodica brojala pet clanova - broj je ostajao isti, i iznosio je jedan.

Sto se tice Ellen White, ti si namerno dodao jedan izraz koji u njenim spisima ne postoji, da bi prikazao kako ona gresi,, a to je izraz "MEDJU"

Ellen White nigde ne kaze da ce ona biti MEDJU 144000, vec SA 144 000 na nebu.

To znaci da ona nece biti u tom broju, vec ce sa svim spasenima biti zajedno sa posebnom grupom od 144000 izabranih na nebu, jer ce na nebu biti dve grupe, 144000 izabranih, i veliko mnostvo spasenih iz svih vekova, i Ellen White kaze da ce biti u tom velikom mnostvu spasenih, a zajedno SA 144000 izabranih na nebu,.

Opet radiš svoj posao...dokle misliš lagati???
Tisi toliko puta na više foruma pisao kako su čaše zala počele još 2011 da se izlivaju a to je radnja iz SEDMOG PEČATA a pošto se jo ni šesti nije otvorio niti se nebo otvorilo kako može da se preskoči šesti i uskoči u sedmi...kako te nije sramota toliko lagata???

Ogradjujem se o tvoje optuzbe za laz.

Ovo sto govoris je TVOJE LICNO tumacenje kada i gde se izlivaju case zala, i sta one predstavljaju.
Znaci, tvoja optuzba za laz je proistekla iz TVOG LICNOG tumacenja casa zala i pecata, i ja se ogradjujem o tvoju optuzbu.

Ko šta radi ti se OGRAĐUJEŠ....neverovatno.

Naravno, ti imas slobodu da pises sto god zelis, a ja se ogradjujem o sve lazne optuzbe uperene protiv Adventizma, Ellen White, i mene licno.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nemas dokaza za ovo, a ja imam i sam tekst, i istorijski kontekst.

Ma idi begaj,kume,reci ti meni nešto o toj 9-oj glaviOtk. istorijski da se mi lepo zabavimo.
Jedini izvor tvog nadahnuća po ovom pitanju jeDanilo i Otk.od Viljema Milera velikog majstora masonerije pa pošto je to njegovo lično mišljenje ti nam ga prepiši da nas oraspoložiš jer posle tih citata svi će se moći nasmejati i eto nisi tu uzalud neko treba da nas zabavi,dakle slušamo Milera pogađača:

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Ellen White nigde ne kaze da ce ona biti MEDJU 144000, vec SA 144 000 na nebu.,,

LAŽEŠ,generali su pisali DVE OPCIJE koristeći ,,SA,, i ,,U,, pa su imali široke rasprave i izdali knjigu o toj temi koju sam naložio.
Čitao sam tamo nekoliko hipoteza gde se vidi toliko neznanje i neverstvo i nagađanje da je moralo odmah na vatru ići.

,,To znaci da ona nece biti u tom broju, vec ce sa svim spasenima biti zajedno sa posebnom grupom od 144000 izabranih na nebu, jer ce na nebu biti dve grupe, 144000 izabranih, i veliko mnostvo spasenih iz svih vekova, i Ellen White kaze da ce biti u tom velikom mnostvu spasenih, a zajedno SA 144000 izabranih na nebu,.,,

Koliko gluposti i ne logičnosti na tako malom prostoru....
Kažeš biće SA 144000 a onda biće u velikom mnoštvu....sad,ili tamo ili onamo gde će biti veštica zapravo razmisli pa reci SA 144000 određenm brojem ili SA velikim mnoštvom?

Pa je Jovan gluv te nije čuo broj 144000 te je gledao Avalu a opisivao Karpate,te Jovan opisujući bezbroj govori o tačnom broju,te ne računaju se deca i žene,te nisu Jakovljevi potomci,te nisu sinovi kao što piše.....koja ste vi lažna i nevernička organizacija.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
9 poglavlje otkrivenja nije Milerovo tumacenje, vec Bozje koje je otkrio pionirima Adventizma.

Ako bude potrebe napisacu ga, jer zapitaj se da li bi Isus odigrao tvist da bi zabavio sotonu, a da ga je sotoona na to nagovarao u pustinji kusanja.

Sto se tice Elen White, mora se videti kada je ona to izjavila, jer to je vrlo bitno, posto je vreme isteka Bozje milosti trebalo da istekne vec u ono vreme i Isus da dodje u slavi, pa je odlozio svoj dolazak zbog neazurnosti Bozjeg naroda da svet obavesti o tom dogadjaju i objavi jevandjelje.

Dakle, ako je Andjeo rekao da ce biti MEDJU 144 000 pre tog perioda - to nije pogresno.

Ja licno imam tu izjavu sa izrazom SA 144000.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Mogu ti reći da si me iznenadio ni ja nisam verovao da sve to možeš biti...kako ti polazi za rukom?
Ono da si u masonskoj organizaciji znam kao i ono da bi psihijatrija trebala obaviti rutinski pregled a ti si prevazišao moja očekivanja,baš si sposoban.
Jel mozes da se vratis na temu?

Ne mozes naravno, jer nedostaju argumenti!
Sve sto sam te kao brata molio da mi pokazes, nisi pokazao jer je to naravno nemoguce!

Sa druge strane mozes da se mojom licnoscu bavis do besvesti. Pa evo, samo izvoli reci sta sam jos! Imas li neki novi atribut za mene? Navikao sam ja na to moj dragi taramanice.

Samo izvoli, jesam li ponovo ja na tapetu ili je tema na kojoj pisemo!?
Naravno ja. Hajd sada ospi po meni.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Jel mozes da se vratis na temu?

Ne mozes naravno, jer nedostaju argumenti!
Sve sto sam te kao brata molio da mi pokazes, nisi pokazao jer je to naravno nemoguce!

Sa druge strane mozes da se mojom licnoscu bavis do besvesti. Pa evo, samo izvoli reci sta sam jos! Imas li neki novi atribut za mene? Navikao sam ja na to moj dragi taramanice.

Samo izvoli, jesam li ponovo ja na tapetu ili je tema na kojoj pisemo!?
Naravno ja. Hajd sada ospi po meni.

Čudna je ta tvoja pojava...jednom kažeš da ti je važno apostolsko mišljenje a kad pitam zašto ne činite po apostolskoj reči tebi je onda apostolska reč samo ljudska filozofija,vrlo čudno.
Dalje, kažeš da je preko Navuhodonosora prešlo 7 godina ali da nije prešlo 7 vremena i kad pitam kojih onda 7vremena pređoše preko cara vi ćutite jer ste uhvaćeni u laži.
Kad ti kažem i pokažem slikom da je Rale mason ti veličaš njegovu okultnu nauku i kaćeš da se bavim tobom...pa ako sa tobom razgovaram onda je normalno da primetim ko ti je lider i kako ti je lažno učenje i ne pričam o tebi već o tvojoj zajednici i učenju,e,sad ako i ti nudiš to vino bluda kao zvoj šef šta ja tu mogu osim da ti kažeš da to nevalja.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tandrkalo ti si pobrkao teme.
U temi o 1914 godini se govori o 7 vremena ,a ne o ovoj.
Hoces mi reci u kojoj si sekti?
Obicno masoni najvise napadaju druge da su masoni,ako uopste i znas sta znaci mason i ko su pripadnici masona?
Mozda se ovde govori o pravoslavnoj trojstvenoj masoneriji???
Jesi li ti pravoslavni mason?

Član
Učlanjen(a)
21.09.2012
Poruka
302
Čudna je ta tvoja pojava...jednom kažeš da ti je važno apostolsko mišljenje a kad pitam zašto ne činite po apostolskoj reči tebi je onda apostolska reč samo ljudska filozofija,vrlo čudno.
Uvijas kao zmija i izbegavas jasan odgovor jer bi se vrlo brzo videla lazna ljudska nauka u kojoj se nalazis.

Ako apostoli uce da treba Isusa Hrista obozavati prema prvoj i najvecoj zapovesti, molim te pokazi mi to mesto.... NE svojim recima kao sto si do sada cinio!!!! Vec citiraj iz Biblije gde su to apostoli ucili ili radili!!!

Hvala lepo.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Uvijas kao zmija i izbegavas jasan odgovor jer bi se vrlo brzo videla lazna ljudska nauka u kojoj se nalazis.

Ako apostoli uce da treba Isusa Hrista obozavati prema prvoj i najvecoj zapovesti, molim te pokazi mi to mesto.... NE svojim recima kao sto si do sada cinio!!!! Vec citiraj iz Biblije gde su to apostoli ucili ili radili!!!

Hvala lepo.

Dat je dokaz samo ne mogu da ti otvorim razum jer prvo treba ČUTI a onda VEROVATI da bi se shvatilo ti si čuo ali ne veruješ zato ćeš ceo život biti žedan sedeći pored izvora.
Rekoh već da nemam sliku gde kleče pred Isusom jer tek po silasku Duha Svetog otvoreno im je da razumeju proroštva i upoznaju Boga u telu.Zato čuvši kome Stefan predaje svoj duh i čuvši ko vide mene vide Oca,dalje čuvši ko ne poveruje da JA JESAM =JHVH pomreće u svom grehu,onda čujemo kako Bog stiže za glasom u pustinji i čujemo da je Sin=Otac večni i Bog silni i ti tražiš klečanje kao znak jer ti Božja proroštva ništa ne znače...izvini ali klečanje možeš videti pred teletom u pustinji pa ako ti je to mera za veru onda znaš ko je tvoj bog.
Molim lepo.

Natrag