Član
- Učlanjen(a)
- 25.08.2010
- Poruka
- 2.919
Ooo, brate, Hristos Voskrese!!!
Dobro nad došao.
U vezi tvog pitanja,
Možda je Amerika, a možda i nije. No za subotare, to amerika nikako ne može biti (iako oni svoju domaju preziru, kao što preziru sve koji se suboti ne klanjaju).
Ali, sve i da "propovedaju" o tome da je Amerika (SAD) druga zver, opet ne poznaju Pisma. Jer PIsma ne govore o državama, nego o ličnostima.
Što se pak Vavilona Velikog ( Sodoma i Misira) tiče, tu SAD i te kako zadovoljavaju uslove da se poistovete s njima. Ali, to subotari ne vide. Rim (oba Rima) su im mete blaćenja, jer svesni su činjenice da samo tako mogu svoju apostazu naivnima prikazati kao Hrišćanstvo.
Ваистину Васкрсе!
Поента целе глупости је комбиновање по потреби, испаде да секуларно царство може да буде и Православље, тј. да су Америка и Православље у спрези, а заједничка црта је окултизам. А заправо то говори неко ко припада култу. То би и обичан лаик (у теолошком смислу) назвао смејуријом.
Ако нешто стварно јесте, наравно да бих се сложио, чак и када би то они сматрали као неку победу и сл. То што се Драгану нешто поклопило у једној речи без шире слике, па користи чак и ван адвентистичког става показује личну фрустрацију. Верујем да је то последица судара са реалном сликом, јер адвентисти имају самоубеђење да су изабрани, најинтелигентнији и најшколованији, а самим тим једини меродавни да расправљају о теолошким питањима и о Писму, јер "глупи православци" и не читају Писмо . А онда виде да то баш и није тако у реалности, па крећу да се играју са речима, да преврћу и изврћу Писмо како би урадили оно што раде са својим следбеницима. А сви који то виде треба да прихвате без поговора.
Мени је то лично постало досадно, зато се и склањам са расправа. Понекад се укључим као сада јер сам жељан да пишем о теологији, да прочитам нешто корисно и сл. А онда ме њихове будалаштине и кукања уморе. Као сад, каже Драган да смо неозбиљни ми јер нисмо били на часовима његове комбинаторике. Никако да укапирамо да кад професор говори ми треба само да хватамо белешке, никако да поставимо питање или се побунимо.