Pravoslavlje

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Bog s nama! Radujmo se!

A kada sam bio u jednom manastiru u Rumuniji, kada su čuli da smo nas dvojica
iz Srbije, pojedine delove Božanstvene Liturgije su uznosili na "crkveno-slovenskom" jeziku.
(Nisam imao srca da im kažem da je moj prijatelj Pravoslavni Amerikanac, i da mu
taj "stari jezik" baš i nije ... lako razumljiv! ;) ).

Bog je čuo molitve naših srdaca, to je važno!

brat Toma
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sve crkve su otpale, i vise ne postoji organizovana crkva na zemlji koju on vodi i kroz koju radi, pa cak ni kroz Adventiste koji su organizova Bozja crkva, jer je odbacila poruku i pozive na versko probudjenje.

Iz tog razloga on sam ce uskoro objaviti sebe celom svetu bez posredstva bilo koje crkve.

Svedocanstvo o tome sam vec prilozio:

POSLEDNJA BOŽJA PORUKA ČOVEČANSTVU PRED HRISTOV DRUGI DOLAZAK U SLAVI

Bog je u današnjem vremenu koje je obeleženo ateizmom i globalnim otpadom čovečanstva i formalnih crkava od Boga dao određeni broj proročkih otkrivenja o završnim događajima svetske istorije koji će se vrlo uskoro odigrati na globalnoj svetskoj sceni, a koji prethode Hristovom drugom dolasku u slavi.

Ova otkrivenja su data posredstvom Božjih izabranih oruđa koja je on podigao na početku novog milenijuma 2001 godine, preko kojih je uputio crkvama, kao i političkim i društvenim organizacijama i pojedincima poziv za globalno versko probuđenje u cilju pripreme za ove završne događaje svetske istorije, i Hristov drugi dolazak.

Iz razloga neverstva formalnih crkava, kao i ostalih kojima su ovi pozivi upućeni, i odbacivanja Božjih slugu i vesti koje on danas šalje, Bog je u nekoliko navrata otkrio da će iz tog razloga on sam u ovom vremenu objaviti sebe, i pokazati svoju slavu celom čovečanstvu, i lično bez posredstva formalnih crkava koje se nalaze u stanju otpada - pozvati svet da se obrati, i da kroz proces duhovne edukacije u reči Božjoj, i ličnog posvećenja obavi neophodnu duhovnu pripremu za Hristov drugi dolazak i ulazak u Božje carstvo slave.

Ovaj čin ličnog Božanskog otkrivenja biće praćen opštim kataklizmičkim manifestacijama i znakovima u prirodi, pri čemu će Bog pokazati svoj moralni zakon na nebeskom svodu, koji će biti nebeska pojava vidljiva svim ljudima na planeti zemlji na njihovom maternjem jeziku.

Bog će takođe izreći sud nad formalnim crkvama i bezakonjem i grehom, i objaviti čistu spasonosnu jevanđeosku istinu, i pozvati svet da je prihvati, i da uz pomoć Svetoga Duha koji će se u to vreme izliti u obilatoj meri, putem duhovne edukacije i posvećenja pripremi sebe za Hristov drugi dolazak u slavi.

To će biti poslednje završno Božje delo milosti u cilju spasenja sveta, nakon čega ce uslediti Hristova slavna pojava na oblacima nebeskim u pratnji hiljada svetih anđela, onako kako je najavila i sveta Bozja reč:

"Jer će sam Gospod sa zapoviješću, sa glasom arhanđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utješavajte jedan drugoga ovijem riječima" ( 1 Solunjanima poslanica 4. 13 - 18 )

"Da se ne plaši srce vaše, vjerujte Boga, i mene vjerujte.
Mnogi su stanovi u kući oca mojega. A da nije tako, kazao bih vam;
idem da vam pripravim mjesto.
I kad otidem i pripravim vam mjesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi
da i vi budete gdje sam ja" ( jevanđelje po Jovanu 14. 1 - 3 - 18 )

Gospod je putem proročkih otkrivenja koja je dao posredstvom svojih izabranih slugu otkrio, da prirodne katastrofe koje se u današnjem vremenu događaju na raznim krajevima planete zemlje, a koje su sve učestalije i razornije, predstavljaju sudove Božje čije je izlivanje na planetu zemlju odpočelo 2011 godine, direktnim znakovima velikog zemljotresa u Japanu, i mestu na Novom Zelandu sa simboličnim imenom "Krajstchurch - Hristova crkva" čime je prikazana skora propast mnogoboštva ( simbolom Japana ), i otpalih formalnih crkava ( simbolom
Krajstchurcha ).

Ovi pomenuti sudovi u vidu prirodnih katastrofa sa početkom 2011 godine predstavljaju i znakove skorog početka opisanih događaja koji treba vrlo uskoro da uslede u ovom vremenu, koji će ovekovečiti istoriju greha i bezakonja na planeti zemlji, nakon čega će Bog na ovoj planeti stvoriti nov savršen svet na kome će živeti spaseni iz svih vekova istorije od Adama do danas.
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Misliš odbacili onu tvoju nauku?

Nije to moja nauka, vec vest zasnovana na savetu Laodikejskoj crkvi vernog istinitog svedoka Isusa Hrista iz otkrivenje 3 poglavlja za probudjenje i reformu Adventisticke crkve, i sveta.

Ellen White svedoci da ce Bog u crkvi podici reformni pokret koji ce ovu poruku i pozive uputiti crkvi, ali da ce je crkva odbaciti.

Zato Bog ima alternativu, a ona je sadrzana u svedocanstvu koje sam prilozio.
 
Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Bog s nama i medju nama!


Kao što se Božjim Promislom daje sila celebna, čudotvorna, osveštanoj vodi ili osveštanom jeleju, tako se isto takva sila daje i ikonama.

Jedan divan primer čudotvorne sile svetih ikona navodi sv. Atanasije Veliki.
U gradu Viritu, živeo neki hrišćanin pod kiriju u jednoj kući. Iselivši se iz te kuće on zaboravi u njoj jednu ikonu Spasiteljevu.
Posle njega useli se u istu kuću neki Jevrejin. A u tom gradu beše mnogo Jevreja, i to naročito ozlobljenih protiv vere hrišćanske.
Kada se ikona, dakle, nađe, iznesoše je Jevreji u svoju zbornicu, i počeše da joj se rugaju kao što su se nekad pretci njihovi rugali živome Spasitelju.
I učiniše Jevreji sa ikonom isto ono što pretci njihovi učiniše sa Spasiteljem, na ime: probodoše ruke i noge ekserima,
natopiše usta na ikoni sirćetom, i na sve načine porugaše se liku Spasiteljevu.
Najzad neko od njih uze koplje i udari lik božanski pod rebra.

No, o čuda, iz probodenog mesta poteče krv s vodom, kao negda iz živoga tela raspetoga Gospoda.
Strah i užas Jevreja ne može se opisati. Tada poturiše sud, da se unj sliva krv; i dovedoše mnoge bolesnike,
slepe, gluhe, hrome, besne, koji čim ih namazaše tom krvlju — svi se isceliše.

Na ovo čudo sabra se sav grad, i svi proslaviše Hrista Boga.
A Jevreji u tome gradu svi poverovaše u Gospoda Hrista, živog i životodavnog.
Sv. Vladika Nikolaj

brat Toma
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
"Pravoslavni vernici ne bi trebalo da vežbaju jogu: Da li je ona i koliko opasna po našu veru? Paroh lokalne crkve u Kovilju za televiziju Prva potvrdio je da se obaveštenje nalazilo okačeno na vratima crkve." (IZVOR: B92 SREDA, 21.08.2019.)


To što neki pokušavaju meditacijom i jogom, pravoslavni mistici i savremeni "evanđeoski" hrišćani pokušavaju molitvom.

Ista zabluda pod različitim formama, a iza te zablude se kriju sebični hedonistički hirovi koji su samo preusmereni sa opijanja muzikom i narkoticima na opijanje osećanjima koja se izazivaju molitvom, meditacijom ili jogom.


Zašto je to pogrešno? Zato što prijatna osećanja nisu u stanju da zadovolje žeđ duše, već jedino mogu da uguše čovekovu svest o unutrašnjoj ispraznosti. Nije isto osećati sreću i biti srećan.

Da bi čovek postao srećan, treba mu promena, ne onoga što oseća, već onoga što jeste. A to se postiže zajednicom sa Bogom, a ne doživljajima Boga koji zapravo jesu samo oblik idolopoklonstva. Kada čovek upozna biblijskog Boga kroz zahteve zakona, tada postaje svestan potrebe za reformom unutrašnjh motiva srca, a ne za reformom osećanja koja treba uvek da ostanu adekvatna životnoj realnosti.

I kada svestan potrebe za oslobođenjem od sebičnosti, gordosti i telesnosti zavapi Bogu: “Učini mi, Bože, čisto srce, i duh prav ponovi u meni.” (Psalam 51,10) dobiće odgovor Neba: “I sići će na tebe Duh Gospodnji i postaćeš drugi čovek.” (1.Sam.10,6) “I daću vam novo srce, i nov ću duh metnuti u vas, i izvadiću kameno srce iz tela vašega, i daću vam srce mesno.

I duh svoj metnuću u vas, i učiniću da hodite po mojim uredbama i zakone moje da držite i izvršujete.” (Jezekilj 36,26-27) Za razliku od te unutrašnje reforme, opijanje osećanjima samo hrani ljudski Ego i osobu čini emotivno zavisnom, preosetljivom, ranjivom i zato depresivnom.


 
Učlanjen(a)
01.05.2019
Poruka
668
"Molimo vernike parohije gornjokoviljske da ne posećuju časove joge ili slične seanse. Joga je usko vezana za religiju dalekoistočnih naroda i nije nimalo bezazlena već može prouzrokovati duhovne i duševne probleme".
(IZVOR: B92 SREDA, 21.08.2019.)


„Na prvom mestu treba proveriti da li zaista postoje pokreti i poze na treninzima joge koji imaju konkretno ritualno nasleđe hinduizma, kao što je navedeno. Joga je u velikoj meri prisutna u mas-medijima tako da je prosto nemoguće ne primetiti specifične poze koje se na njenim treninzima koriste, tako da nam ostaje samo da ispitamo njihovo poreklo. Najčuvenija je definitivno poza “Lotosov cvet” i sigurno ste je svi nekada videli. Ona je, verovali ili ne, korišćena kao glavni lajt-motiv reklame za novo naselje u Beogradu – u toj reklami dvoje ljudi u ovoj pozi sede, a ispred njih su nove zgrade obasjane suncem. Pročitajmo šta o toj čuvenoj pozi piše na sajtu joga studija Durga u Beogradu koji vodi osoba-trener sa višedecenijskim iskustvom praktikovanja joge (navodim namerno srpske joga-sajtove da bi se uočio pristup jogi na ovim prostorima, što je za nas u ovom trenutku posebno važno): „Lotos je simbol pun značenja za jogija i aspiranta joge. Lotosov cvet je metafora za traganje jogina. On simbolično predstavlja aspiranta joge koji je u potpunosti ukorenjen u zemlji dok teži ka božanskom... Mnoga indijska božanstva su prikazana kako sede na potpuno procvetalom lotosovom cvetu ili držeći lotosov cvet. Boginja obilja i lepote Lakshmi, sedi na lotosovom cvetu kao prestolu. Lakshmi nas podseća da možemo iz svake, pa i najgore situacije, stvoriti lepotu i bogatstvo.” Ovo što je navedeno ne znači da onaj koji sedne u ovu pozu automatski postaje hinduista, ali je sasvim očigledno da najpoznatija joga poza svoju simboliku ima direktno u hinduističkom ritualnom nasleđu, kao što je u izjavi i navedeno. Tu naprosto ne može biti spora, osim za nekoga ko ne želi da to prihvati iz ovog ili onog razloga. Sličan je slučaj i sa mnogim drugim joga pozama, o čemu se i sami možete uveriti jednostavnim pretraživanjem njihovog značenja i porekla po Internetu.

Pored ovog primera, može se navesti još nešto što ste takođe sigurno uočili u medijima, bilo na holivudskim filomovima ili u reklamama. To su krajnje neuobičajene kombinacije sastavljanja prstiju koje prate neke poze. Takve položaje prstiju uveliko koriste i savremena joga, ili „zapadna” kako je neki zovu, želeći da ukažu na svojevrsnu „razvezanost“ od hinduizma kao takvog. U tom slučaju, čemu zadržavanje tih spletova prstiju ako je cilj samo telesno relaksiranje? Poreklo tih položaja prstiju ćete takođe jednostavno otkriti: dovoljno je da potražite izobraženja hindu božanstava i njihove ruke i prste. Opet, to ne znači da kada sastavite, recimo, kažiprst i palac na obe ruke, a ostale prste raširite, da ste postali hinduista (nekada to čovek može uraditi i sa potpuno drugim razlogom). Ipak, ako redovno na treninzima praktikujete takav pokret, onda treba da ste svesni da koristite direktno ritualno nasleđe hinduizma. Da bi čitaocima bilo jasnije, to bi bilo, primera radi, donekle slično kao kada bi neki pravoslavac u Indiji učio ljude da je za razgibavanje zglobova ruke i ramena odlična vežba da stavlja na sebe često znak krsta i da pritom sklopi tri prsta zajedno, a druga dva savije. To što bi neki Indus sebe osenjivao redovno znakom krsta na navedeni način ne čini ga i hrišćaninom, ali on svejedno koristi religijsko nasleđe Pravoslavlja koje itekako ima svoju svrhu i simboliku. Ovo je okvirna analogija, u kojoj treba tražiti suštinu da bi stvari bile malo jasnije.

Drugi deo izjave se odnosi na tezu da neke poze predstavljaju poze blagodarenja hinduističkim božanstvima, što je još ozbiljnija stvar nego prethodno, ako se pokaže tačnom, što ćemo odmah ispitati na konkretnom primeru. Opet ću navesti najpoznatiju vežbu, a to je takozvani Pozdrav Suncu, koji je čuven i na Zapadu i na Istoku, a i u Srbiji, sudeći po tome da je izvođen pre nekoliko dana ispred Skupštine u okviru masovnog joga performansa. Ukoliko opet konsultujemo sajt poznatog joga studija Durga u Beogradu da bismo dobili objašnjenje te vežbe, primetićemo da tekst počinje sa tezom o tome da je Sunce obožavano od pamtiveka i tome slično, a da za sam termin Pozdrav Suncu stoji da „sanskritska reč namaskar potiče od namas, što znači `klanjati se` ili `obožavati` (uobičajena fraza koju koristimo da završimo čas joge `namaste`, takođe dolazi oz ovog korena i znači `klanjam se tebi`).“ U istom tekstu je navedeno i mišljenje poznatog profesora koji navodi da „sekvenca asana u Suya Namaskar ne samo da budi naše telo već nas poziva da protegnemo umove do uglova univerzuma, omogućujući nam da osetimo ogromno prostranstvo kosmosa unutar pokreta naših tela”, te da ona nije „nije ništa manje od otelovljenja Gayatri mantre, svete molitve Suncu”. Posebno treba obratiti pažnju na stav ovog stručnjaka da je ona svojevrsno „otelovljenje” mantre Suncu, što će reći da ona kao skup telesnih vežbi spojenih zajedno predstavlja neku vrsta simboličkog molitvenog klanjanja Suncu kao božanstvu.
Slične komentare od ljudi koji su upućeni u istorijat nastanka ovih dvanaest spojenih joga poza ćete naći i kod zapadnih i kod istočnik poznavalaca joge. Ima, doduše, onih trenera joge koji u Srbiji ne ističu ove činjenice – iako protiv činjenica ne vredi argumentisati – već navode neke blaže fraze, poput toga da je u pitanju „mogućnost da izrazimo zahvalnost Suncu, bez koga bi život na Zemlji bio nemoguć”, kao što stoji na sajtu Art of Living, recimo. To bi bila neka vrsta „sekularne” definicije, u kojoj se Sunce ne navodi kao božanstvo, ali se ipak navodi da mu se tokom te vežbe blagodari, i to kako stoji tamo, najbolje ujutro i uveče (upravo prema drevnom ritualu). Zastanimo samo na tren i zapitajmo se za trenutak – kome Pravoslavni hrišćani blagodare ujutro i uveče? Suncu stvorenome ili Suncu Nestvorenom? I pritom primetimo da nema čak ni pokušaja pravljenja simbolike od strane jogi instruktora – u jogi sekvencama se blagodari konkretnoj tvari. A znamo kako se klanjanje i blagodarenje tvarima imenuje u teološkom rečniku. Druga suštinska stvar zbog koje je pravoslavlje nespojivo sa jogom jeste u tome što imaju različit pristup isceljenju uma. Za jogu cilj u tom pogledu se nalazi u svojevrsnom pražnjenju uma od svake pomisli, dok je u pravoslavnom isihastičkom iskustvu metod daleko dublji: um treba da se vrati sebi, da stekne pažnju, da je veže za Ime Isusovo kroz trud na sticanju neprestane umne molitve i da se na kraju spusti u srce”. Zbog vremena sam ovaj drugi deo morao tako koncizno da koncipiram i da ne idem u detalje šta je to umno-srdačna molitva, kako se odnosi prema liturgijskom životu i cilju sticanja blagodati Božije i tome slično. Kao što se da primetiti, drugi deo moje izjave je vezan za onaj sistem duhovnih vežbi koji je u prvom delu izjave samo najavljen na početku rečenice i koji je na kraju izbačen iz priloga. Taj sistem duhovnih vežbi je jednako veliki problem kada su pravoslavni u pitanju, s obzirom da joga u svojim duhovnim vežbama suštinski antiisihastična – ona daje mir koji je prividan, a ne suštinski. To je mir koji ne proizilati iz blagodati Duha Svetog i zato je tako jednostavno pasti u prelest ljudima koji godinama praktikuju jogu i koji posle telesnih vežbi kao po pravilu žele da uđu malo dublje u duhovne aspekte vežbe, iako, realno gledano, te duhovne vežbe pražnjenja uma od samog početka prate telesne vežbe koje se rade, ma koliko čovek želeo da se fokusira samo na fizički deo. Najgore od svega je što čovek ostaje duhovno neisceljen, iako mu se čini da je posve drugačije: da je tobože stekao mir pomisli, tišinu uma i tome slično. Sve su to bezblagodatna stanja koja pravoslavnim hrišćanima ne mogu biti ni metod ni cilj, već su teška stranputica koja može imati strahovite duhovne posledice. Ovo je važno istaći jer do sada nisam sreo nijednog čoveka koji ide na treninge joge, a da istovremeno ne želi da postigne i umni mir, a ne samo telesnu sposobnost.

Zašto je pravoslavno hrišćanstvo nespojivo sa jogom (obrazloženje televizijske izjave date televiziji N1)
sveštenik Oliver Subotić

(IZVOR: sajt Eparhije zvorničko-tuzlanske )
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Vidi kako slap katolik brani pravoslavlje i uvlaci se njima...a sto je bilo za vrijeme drugog svjetskog rata su katolici ubijali i na silu preobracivali pravoslavne u katolicizam...Isto za vrijeme 4 ili 5-og krizarskog pohoda na Jeruazalem, katolici su unistili i opljackali pravoslavni Konstantipol....i sada eto kao braca....
Ovo je istorijski netacno! Kao sto rece Slap "duhovno djubretarstvo" nista vise. Tebi bi bolje bilo da sednes u biblioteku i prelistas knjigu, nego sto sedis za kompjuterom i delis lekcije, kad bi se sad uhvatili ovoga sto si rekao ne bi mogao da odbranis tu izrecenu glupost!

Sve crkve su otpale, i vise ne postoji organizovana crkva na zemlji koju on vodi i kroz koju radi, pa cak ni kroz Adventiste koji su organizova Bozja crkva, jer je odbacila poruku i pozive na versko probudjenje.

Iz tog razloga on sam ce uskoro objaviti sebe celom svetu bez posredstva bilo koje crkve.

Svedocanstvo o tome sam vec prilozio:

POSLEDNJA BOŽJA PORUKA ČOVEČANSTVU PRED HRISTOV DRUGI DOLAZAK U SLAVI

Bog je u današnjem vremenu koje je obeleženo ateizmom i globalnim otpadom čovečanstva i formalnih crkava od Boga dao određeni broj proročkih otkrivenja o završnim događajima svetske istorije koji će se vrlo uskoro odigrati na globalnoj svetskoj sceni, a koji prethode Hristovom drugom dolasku u slavi.

Ova otkrivenja su data posredstvom Božjih izabranih oruđa koja je on podigao na početku novog milenijuma 2001 godine, preko kojih je uputio crkvama, kao i političkim i društvenim organizacijama i pojedincima poziv za globalno versko probuđenje u cilju pripreme za ove završne događaje svetske istorije, i Hristov drugi dolazak.

Iz razloga neverstva formalnih crkava, kao i ostalih kojima su ovi pozivi upućeni, i odbacivanja Božjih slugu i vesti koje on danas šalje, Bog je u nekoliko navrata otkrio da će iz tog razloga on sam u ovom vremenu objaviti sebe, i pokazati svoju slavu celom čovečanstvu, i lično bez posredstva formalnih crkava koje se nalaze u stanju otpada - pozvati svet da se obrati, i da kroz proces duhovne edukacije u reči Božjoj, i ličnog posvećenja obavi neophodnu duhovnu pripremu za Hristov drugi dolazak i ulazak u Božje carstvo slave.

Ovaj čin ličnog Božanskog otkrivenja biće praćen opštim kataklizmičkim manifestacijama i znakovima u prirodi, pri čemu će Bog pokazati svoj moralni zakon na nebeskom svodu, koji će biti nebeska pojava vidljiva svim ljudima na planeti zemlji na njihovom maternjem jeziku.

Bog će takođe izreći sud nad formalnim crkvama i bezakonjem i grehom, i objaviti čistu spasonosnu jevanđeosku istinu, i pozvati svet da je prihvati, i da uz pomoć Svetoga Duha koji će se u to vreme izliti u obilatoj meri, putem duhovne edukacije i posvećenja pripremi sebe za Hristov drugi dolazak u slavi.

To će biti poslednje završno Božje delo milosti u cilju spasenja sveta, nakon čega ce uslediti Hristova slavna pojava na oblacima nebeskim u pratnji hiljada svetih anđela, onako kako je najavila i sveta Bozja reč:

"Jer će sam Gospod sa zapoviješću, sa glasom arhanđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Tako utješavajte jedan drugoga ovijem riječima" ( 1 Solunjanima poslanica 4. 13 - 18 )

"Da se ne plaši srce vaše, vjerujte Boga, i mene vjerujte.
Mnogi su stanovi u kući oca mojega. A da nije tako, kazao bih vam;
idem da vam pripravim mjesto.
I kad otidem i pripravim vam mjesto, opet ću doći, i uzeću vas k sebi
da i vi budete gdje sam ja" ( jevanđelje po Jovanu 14. 1 - 3 - 18 )

Gospod je putem proročkih otkrivenja koja je dao posredstvom svojih izabranih slugu otkrio, da prirodne katastrofe koje se u današnjem vremenu događaju na raznim krajevima planete zemlje, a koje su sve učestalije i razornije, predstavljaju sudove Božje čije je izlivanje na planetu zemlju odpočelo 2011 godine, direktnim znakovima velikog zemljotresa u Japanu, i mestu na Novom Zelandu sa simboličnim imenom "Krajstchurch - Hristova crkva" čime je prikazana skora propast mnogoboštva ( simbolom Japana ), i otpalih formalnih crkava ( simbolom
Krajstchurcha ).

Ovi pomenuti sudovi u vidu prirodnih katastrofa sa početkom 2011 godine predstavljaju i znakove skorog početka opisanih događaja koji treba vrlo uskoro da uslede u ovom vremenu, koji će ovekovečiti istoriju greha i bezakonja na planeti zemlji, nakon čega će Bog na ovoj planeti stvoriti nov savršen svet na kome će živeti spaseni iz svih vekova istorije od Adama do danas.
Jel ti ista radis u zivotu cime se ti bavis?
Isto pitanje i za Tripa i Kainosa?

Pretpostavljam da se nicim ne bavite..

*Slucajno sam postavio dva posta, izvinjavam se.
 
Natrag
Top