Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Izvini, trebalo je da stoji "na ono što znamo da je neistina" a što iznosi Taramana.

Dobro Mire.
Odgovori mi samo na jedno.
Ko po tebi zna šta je istina?

Navedi mi poimenice, pa čemo sagledati pismom.

Nema tu "poimence", sta hoces reci da "ljudi imaju istinu"???

Pricam svo vreme , i jos nista nisi sagledao jer ne zelis.. Istinu ima Hristova pravoslavna crkva..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, moj odgovor je jednostavam, i nalazi se u bibliji, i glasi:

"Чудим се да се тако одмах одвраћате на друго јеванђеље од онога који вас позва благодаћу Христовом,
Које није друго, само што неки сметају вас, и хоће да изврну јеванђеље Христово.
Али ако и ми, или анђео с неба јави вам јеванђеље друкчије него што вам јависмо, проклет да буде!
Као што прије рекосмо и сад опет велим: ако вам ко јави јеванђеље друкчије него што примисте, проклет да буде!
Зар ја сад људе наговарам или Бога? Или тражим људима да угађам? Јер кад бих ја још људима угађао, онда не бих био слуга Христов.Али вам дајем на знање, браћо, да оно јеванђеље које сам ја јавио, није по човјеку.
Јер га ја не примих од човјека, нити научих, него откривењем Исуса Христа"
( Galatima 1. 6 - 12 )

Isčupaj se iz tog stanja svesti, i prihvati čistu reč Božju.

Moliću se za to.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

"Чудим се да се тако одмах одвраћате на друго јеванђеље од онога који вас позва благодаћу Христовом,
Које није друго, само што неки сметају вас, и хоће да изврну јеванђеље Христово.
Али ако и ми, или анђео с неба јави вам јеванђеље друкчије него што вам јависмо, проклет да буде!
Као што прије рекосмо и сад опет велим: ако вам ко јави јеванђеље друкчије него што примисте, проклет да буде!
Зар ја сад људе наговарам или Бога? Или тражим људима да угађам? Јер кад бих ја још људима угађао, онда не бих био слуга Христов.Али вам дајем на знање, браћо, да оно јеванђеље које сам ја јавио, није по човјеку.
( Galatima 1. 6 - 12 )

Moliću se za to.

Problem je sto je sve u skladu sa Biblijom.

Tebi se cini da nije, jer su u tvom umu crkvu kompromitovali, pricajuci ti lazi. To se zove "indoktrinacija".

Ti na zalost nisi biblijom dokazao pogresnost crkvenog ucenja..

Ta crkva, koju vi optuzujete da je "kurva " i koju bez razloga napadate. Istu Bibliju (Novi Zavet) ima kod sebe vec gotovo 2000 godina. I ti mislis da je ta knjiga osudjuje?

Pa suludo!

Da je to tako kako ti tvrdis, mislis li da bi je uopste cuvali!? Pa oni bi je davno unistili!

Znaci, upravo je suprotno! Ta Rec(biblija) , svedoci u njenu korist, i jedino je oni ispravno tumace!

Kada mi biblijom budes osporio ono sto ja iznosim(a do sada nisi), onda cu stati na tvoju stranu, ne pre toga...

A ovaj tvoj biblijski tekst svi znamo i nista ne vredi, jer nista ne dokazuje..

On govori o "blagodati", tj. "milosti", "uracunatoj pravdi" - i tebi je suprotan, "tvom evandjelju" , a ne nasem.
Jer nase je od Boga..

Sve jedno hvala ti na tekstu.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322

( Galatima 1. 6 - 12 )

Moliću se za to.

Dobro tije Mire odgovorijo , štosi satim htijo reć zar Pravoslavna ,i Katolička crkva nepozna to pismo , Biblijski nisi ništa dokazao , daje vaša crkva bolja od naše , Katolićke ,i Pravoslavne , naše crkve to pismo znaju već 2000 godina , dok je vaša crkva to pismo otkrila , to prije neki 150 godina , i logično je daga niste još dobro upoznali , nije za zamjerit mladi ste ,stignete sve to savladati
Ta crkva, koju vi optuzujete da je "kurva " i koju bez razloga napadate. Istu Bibliju (Novi Zavet) ima kod sebe vec gotovo 2000 godina. I ti mislis da je ta knjiga osudjuje?

Pa suludo!
Mire mladi su još , toje kao da djete učiš hodati , prhodaće samo polako , moraš bit strpljiv sa njima
Pozdrav , i strpljenja sa djecom

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ipak je suprotno, da si ti dopustio da te indoktriniraju, i uvere - da je laž istina, servirajući ti izgovore za učenja koja nemaju veze sa biblijom, i prikazujući ih kao biblijska.

Zato bibliji treba pristupiti prazne glave, i dopuštiti da samo ona kreira ljudsko mišljenje.
Kada bi čove tako postupao - on bi imao čistu biblijsku veru, i ne bi činio ništa što je vanbiblijski, već bi praktikovao čistu biblijsku veru i praksu, a to podrazumeva čitanje Božje reči, molitva, i dela koja proizilaze iz takve vere koja podrazumeva ličnu zajednicu sa Bogom.

U tradicionalnim crkvama ima gomila nepotrebne prakse, običaja, učenja, rituala. itd..itd.. što nema veze sa biblijom.

Čoveku je potrebna SAMO biblija i klet za molitvu kroz koje se ostvaruje zajednica sa Boogom, u tome se sastoji celokupno versko iskustvo, i verska praksa.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Ipak je suprotno, da si ti dopustio da te indoktriniraju, i uvere - da je laž istina, servirajući ti izgovore za učenja koja nemaju veze sa biblijom, i prikazujući ih kao biblijska.
Da dobko si rekao dopustijo si date uvjere u laž , a znase tko laže , mi nemamo novi proroka , mi iamo samo Biblijske proroke.

U tradicionalnim crkvama ima gomila nepotrebne prakse, običaja, učenja, rituala. itd..itd.. što nema veze sa biblijom.
Štoje narod bez tradicije ,i običaja ništa .

Čoveku je potrebna SAMO biblija i klet za molitvu kroz koje se ostvaruje zajednica sa Boogom, u tome se sastoji celokupno versko iskustvo, i verska praksa.

po vama je dovoljan samo tepih , ćilim , neznam načemu se oni samo klanjaju , ali toje tu nekak.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zato bibliji treba pristupiti prazne glave, i dopuštiti da samo ona kreira ljudsko mišljenje.

Zasto ti bibliji nisi pristupio tako, nego si dopustio da ti "drugi pune glavu"???

Zanimljivo je kako ti "znas sta treba", i druge pozivas da "isprazne um" od ucenja crkve, a sam to nisi ucinio NIKADA!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jesam, sve sam izmerio rečju Božjom, i njoj pristupio prazne glave, bukvalno svako učenje i crkvu, i sagledao šta biblija uči.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nađoh dvojicu koji su mi veoma bliski po veri,hvala Bogu za takve verujuće ljude.
To ja zovem lepotom jevanđelja koja se u jednostavnosti otkriva i prenosi.

Evo,nek zakonici bar nešto nauče:

Natrag