Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Nije Izrailj progonio, vec je Bog spasavao Izrailj od okolnih naroda koji su ga napadali, i cak sta vise - kaznjavao okolne narode, a nije pravio krstaske pohode protiv neistomisljenika.
To je isto sto je Nemanja radio.
Tako je Bog koristio ljude da sprovedu njegov sud.
To je isto sto je Nemanja radio.
Tako je Bog koristio ljude da sprovedu njegov sud.
Zasto ne das zutu adventisticku stampu koja se bavi gresima vadih pastora i glavno komandujucih?Pravoslavni o sebi samima
Napisao Ivica Stamenković
Svaki prosečan pripadnik Srpskoga naroda, makar i ne bio religiozan, ima ispravnu predstavu o tome kakvo ponašanje i način života odgovara pravom Božijem sluzi. Od svakog svog sveštenika i arhijereja, Srbin očekuje pobožan, bogobojazan, skroman i pošten život bez ikakvih skandala i nepoštenja. To je uostalom ono što se očekuje i na osnovu Svetog pisma. Apostol Jovan o tome govori ovako:
"Ko govori da u njemu (tj. Hristu, prim. I. S.) stoji, dužan je i sam da živi onako kako je on živeo."[1]
"Niko, ko je od Boga rođen, ne čini greha, jer njegovo seme ostaje u njemu; i ne može da greši, jer je od Boga rođen."[2]
"Znamo da niko, ko je od Boga rođen, ne greši, nego od Boga rođeni čuva samoga sebe, i nečastivi ga se ne dotiče."[3]
Međutim, naš narod se do sada, nažalost, uverio da jedan (dakako manji) deo sveštenstva i monaštva Pravoslavne crkve u Srbiji ne ispunjava ni osnovna moralna očekivanja koja proizilaze iz novozavetnih apostolskih spisa. Svi smo se, dakle, uverili u istinitost reči koje su o ovakvim ljudima izrekli Hristos i apostoli:
"Po plodovima njihovim poznaćete ih. Zar se grožđe bere sa trnja ili smokve sa čkalja?
Zasto ne das zutu adventisticku stampu koja se bavi gresima vadih pastora i glavno komandujucih?
Oces da ja postavim
Samo u njoj nećš naći ovakvih gluposti sigurno, kao kod vas što ih ima.
A ovo je sa vaših sajtova, a ima i knjiga "Posavjetujte me oče".