Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sadukeji veruju da postoje anđeli. I Isus im daje argument da u vaskrsenju neće biti smrti pa prema tome neće biti udaje žene posle smrti muža.

Vidi prijatelju, SADUKEJI NJEGA NE PITAJU - "DA LI CE U RAJU BITI PONOVNE ZENIDBE" VEC "STA CE BITI SA ONOM KOJA JE NA ZEMLJI IMALA VISE MUZEVA"!

DAKLE KOJI JE ZAKLJUCAK!?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Isus kaže"deca ovog sveta žene se i udaju"....Međutim, na Nebu pošto se ne umire neće biti takvih brzopletih brakova samo radi preživljavanja vrste..

Ja te pitam za ''zemaljsko'' i problem zemaljskog.

STA CE BITI "SA ONIMA KOJI SU NA ZEMLJI IMALI VISE MUZEVA"

A ti mi odgovaras ''KAKO BI TO BILO KAD BI SE DESAVALO NA NEBU - I DA TO TAMO NE MOZE DA SE DESI"???

OVO JE VAN SVAKE PAMETI!!!

To je izbegavanje odgovora, i nije odgovor!
To Isus nije rekao!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Mire000, šta je sa anđelima? Treći put pitam?

Kao drugo da li su bračni odnosi nešto grešno pa ih u Raju neće biti?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire000, šta je sa anđelima? Treći put pitam?

Kao drugo da li je ženidba i udadba nešto grešno pa je u Raju neće biti?

Odgovori mi na gornje pitanje, zasto izbegavas?
Nisu bitni andjeli, to cu ti odgvoriti..

Dakle, pitao sam:

A ti mi odgovaras ''KAKO BI TO BILO KAD BI SE DESAVALO NA NEBU - I DA TO TAMO NE MOZE DA SE DESI"??

TO NIJE ODGOVOR!!!
TO JE "PREBACIVANJE PROBLEMA IZ PROSLOSTI U BUDUCNOST"!

To je izbegavanje, i zato to Isus nije mogao da izjavi!

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Odgovori mi na gornje pitanje, zasto izbegavas? Nisu bitni andjeli, to cu ti odgvoriti..

Pa važni su zato što se njihova navoda "bespolnost" upoređuje sa ljudskiom u budućem Raju a opet sam te to odavno pitao:).

I ovo drugo što te sad pitah, da li je brak nešto loše pa ga neće biti u Raju?

Ja te pitam za ''zemaljsko'' i problem zemaljskog.

Evo odgovrio sam ti. Malo ću detaljnije. Isus nije označio ni jednog od sedmorice tako da to ne znamo. Isto je i za ostale brakove. Da li će recimo Avram biti sa Sarom ili sa Heturom? Da li će preudata žena biti sa prvim ili drugim mužem? To samo Bog zna. Ali to u Rajskim uslovima uopšte neće biti važno pošto će svako imati svog savršenog partnera:). Dok su bili na zemlji pravili svoje izbore a na Nebu tj. Raju to će biti Božiji izbor. Što ne znači da će neko neminovno biti na Nebu sa drugom osobom od ovozemljaskih. Bog je Taj koji će na kraju da odluči. Ali brak je iz Raja i za Raj....:). Bog ga je uspostavio i ne vidim razlog da tu savršenu zamisao menja. U Bibliji nemamo takav eksplicitan tekst koji ukazuje da će Bog promeniti svoje prvobitno uređenje po ovom pitanju.

A sad očekujem tvoje odgovore.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ova tema se zatrpava novom temom.

Molim sve diskutante ako hoće da nastavljaju da raspravljaju o ovoj temi da otvore posebnu temu.

Nemojte da sledećih deset stranica čitamo ovu raspravu.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Meni nije teško da nastavim razgovor. Ali ima li to smisla prema drugima?

Hajmo da pokažemo obzir prema drugima. Tako rade razumni ljudi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Moram da odgovorim na Vaša pitanja. I nemojte nakon mojih odgovora da postavljate više pitanja. Budite kolegijalni i otvorite novu temu.

Vidi prijatelju, SADUKEJI NJEGA NE PITAJU - "DA LI CE U RAJU BITI PONOVNE ZENIDBE" VEC "STA CE BITI SA ONOM KOJA JE NA ZEMLJI IMALA VISE MUZEVA"!

DAKLE KOJI JE ZAKLJUCAK!?

Da li ste čitali da Isus nije uvek odgovarao na pitanja svojim kušačima?

Često im je odgovarao na nečekivan način. Nekad ih je pitao. I kada nije dobio odgovor nije hteo da im odgovara.

Drugi put je ignorisao pitanja i navaljivanje da odgovori.

Vi navaljujete da se odgovori kao što su to činili fariseji i sadukeji. Ali Isus nije prihvatao te konstrukcije koje su bile inspirisane sotonskim duhom.

Isus je odgovarao nadahnut Božjim Duhom svojim kušačima. Licemerima! Kojima nije bio važan zakon jer su ga prestupali. Njima je bilo važno da zadrže greh i da sebe opravdaju pred narodom.

I pošto ih je Isusov život stalno ukoravao, rešili su da uklone taj nevin život.

To rade ljudi kada ne mogu da ospore argumente. Ispune se sotonskom mržnjom prema nevinim ljudima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa važni su zato što se njihova navoda "bespolnost" upoređuje sa ljudskiom u budućem Raju a opet sam te to odavno pitao:).

I ovo drugo što te sad pitah, da li je brak nešto loše pa ga neće biti u Raju?

Evo odgovrio sam ti. Malo ću detaljnije. Isus nije označio ni jednog od sedmorice tako da to ne znamo. Isto je i za ostale brakove. Da li će recimo Avram biti sa Sarom ili sa Heturom? Da li će preudata žena biti sa prvim ili drugim mužem? To samo Bog zna. Ali to u Rajskim uslovima uopšte neće biti važno pošto će svako imati svog savršenog partnera:). Dok su bili na zemlji pravili svoje izbore a na Nebu tj. Raju to će biti Božiji izbor. Što ne znači da će neko neminovno biti na Nebu sa drugom osobom od ovozemljaskih. Bog je Taj koji će na kraju da odluči. Ali brak je iz Raja i za Raj....:). Bog ga je uspostavio i ne vidim razlog da tu savršenu zamisao menja. U Bibliji nemamo takav eksplicitan tekst koji ukazuje da će Bog promeniti svoje prvobitno uređenje po ovom pitanju.

A sad očekujem tvoje odgovore.

Pozdrav.

Opet ja sam pitao: STA CE BITI "SA ONIMA KOJI SU NA ZEMLJI IMALI VISE MUZEVA"

A ti mi kazes da je Isus njima odgovorio: ''KAKO BI TO BILO KAD BI SE DESAVALO NA NEBU - I DA TO TAMO NE MOZE DA SE DESI"??

Dakle, Isus je po vama
"PREBACIO PROBLEM IZ PROSLOSTI U BUDUCNOST I NIJE NISTA ODGOVORIO!"

Cudno a ipak Sadukeji su otisli ''posramljeni''!

Prosto to ne moze biti odgovor Hrista, i nije odgovor!

Dalje kazete, da ce BITI BRAKA U RAJU > Hristos vas demantuje:

''NITI CE SE ZENITI NITI UDAVATI"

Ako ovo uzmemo za istinito , onda u Raju:

1.) NECE BITI DECE!

2.) BRACA IZ ONE PRICE - KOJI NISU IMALI ZENU(A ZENA JE PRIPALA PRVOM BRATU) NECE DOBITI NOVU!

Dakle , vasa prica SE U SVAKOM ASPEKTU POKAZUJE KAO NEISTINITA!

Dalje sto se tice ''andjela'', Isus je izjavio:

''SINOVI SU BOZJI kad su sinovi vaskrsenja'' , aludirajuci na ''andjele''> i na ''stanje besmrtnosti''.
Ja nisam rekao da igde u Bibliji pise da su andjeli ''bespolni'' , ali nigde ne pise da oni ''imaju pol'', pa se to samo po sebi ''podrazumeva''.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Meni nije teško da nastavim razgovor. Ali ima li to smisla prema drugima?

Hajmo da pokažemo obzir prema drugima. Tako rade razumni ljudi.

Ti imas obzira?
Ne! Nemas ti obzira, videli smo kako spamujes svuda teme i govoris o onom o cemu tema nije!
Nego ti ne mozes da odgovoris, pa sada hoces da se izvuces.

Da li ste čitali da Isus nije uvek odgovarao na pitanja svojim kušačima?

Gde si ti nasao da on nije uvek odgovarao, da je ''zaobilazio''?
Sve jedno da i nije, ovde to ne moze biti slucaj, jer su Sadukeji ''otisli posramljeni''.

Znaci ODGOVORIO JE, SAMO STO VI NJEGOV ODGOVOR NE PRIZNAJETE,
PA KAZETE DA ON NIJE NISTA ODGOVORIO!

Poslednja izmena:
Natrag