Miler nije osnovao Adventiste, to je neistina koja se pokušava progurati od strane protivnika među onima koji ne poznaju istoriju Adventizma.
Miler BAPTISTAIČKI SVEŠTENIK je počeo da propoveda o Hristovom dolasku, a ne Miler mason, i na njegova predavanja su dolazili pripadnici SVIH crkava, čak i Rimokatolici.
Od te grupe ljudi iz različitih verskih zajednica koji su bili okupljeni oko Milera, nastala je Adventistička crkva.
Dakle, ne od masona, već od običnih ljudi iz drugih crkava.
Mire, da li su prorok Danilo i drugi izračunavali vremenska proročanstva sadržana u starozavetnim biblijskim proročanstvima, posebno ona koja se tiču vremena pojave Mesije, vremena posledka i Hristovog drugog dolaska sadržanih u 8 i 9 poglavlju knjige proroka Danila, i da li Bog upućuje na to?
Od tvog odgovora na ovo pitanje - videće se da li si pošten, i da li poznaješ pismo po ovom pitanju.
Mene lično ne zanima šta veruju ili tvrde masoni, ako je nešto činjenica - to može da tvrdi i sam sotona, i to nema veze sa stvaranjem veštačkih teorija o nekakvoj zaveri i povezanosti bilo čega s čime.
Otpad ili ne - u pitanju je čovečije spasenje, a ne moja želja da nešto izreknem iz čistog hira, jer jedno je reći sa zlom namerom "ha, ha vi ste otpadnici, tra la la, juhu" a sasvim nešto drugo "izneti istorijske i biblijske činjenice iz čiste ljubavi i zalaganja da se ljudi iščupaju iz stanja neznanja, i da se upute na spasonosnu biblijsku istinu"
Ako si u mojoj težnji prepoznao ovo prvo "ha, ha vi ste otpadnici, tra la la, juhu" meni je žao zbog toga, i meni je savest po tom pitanju savršeno mirna, a ti se moli Bogu - da prvenstveno spoznaš istinu, pa ćeš tada spoznati i pravi Duh i pobude koje on pokreće.