Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Одлична студија! Ако можеш да углавиш негде и оне који иду по манастирима за освештану воду, миксују неколико да делује на више проблема одједном и сл., било би идеално. Знам такве. А кад им кажеш да ти је Дух Свети помогао кроз молитву да се одупреш неком искушењу гледају бледо и не схватају шта говориш. На све што им кажеш говоре: "Пробај ову воду из (тог и тог) манастира, сигурно помаже".

Такође, познају колико чакри има људска аура (ваљда) и начине медитације. Слично некима једу зеље и индијски пасуљ, разне травке у чорби које помажу физичкој виталности. Пост им је здравствено користан, духовни аспект је табу тема.

Искрено говорећи, ја спадам у једну од група где се човек наљути и оде питајући се: "Да ли је ово могуће?", поготову када чујем слободну комбинацију астралних пројекција, аура-чаура и православља. Имао сам прилику да су хтели да ме "повежу са Универзумом", када сам рекао да се склони да га не повежем са патосом. Када сам рекао да сам хришћанин, рекоше: "Па, и ми смо". То ме ужасава и растужује касније. Можда је то и нормална реакција, не знам. Како ли је тек Господу када види све те површне или миксоване науке?!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Приметио сам.

Замерао сам себи, говорио да брзам, немам стрпљења...и заиста, морам са смирењем указивати на погубност тих наука. Без обзира што осећам гађење и гнев. Сто пута укоравам себе да ми је апостол наложио да се манем јеретика по другом саветовању, ја опет некако налетим на неког пророка или месију. Не само на форуму, ово је ништа овде. У животу шта ми је Господ показао чиме се људи баве, то се не може речима описати.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Imaš na mnogim forumima jednog sveprisutnog koji sve zna...ne,nije Bog ali je blizu.
On je apostol i prorok normalno i učitelj koji svakodnevno sa Bogom razgovara Enoh je nula za njega.
Ima direktan upliv na Orion bez posrednika i zna sve datume.
Nebih otkrivao ko je njegova svetost i otkud musvo internet znanje niti bih pomenuo kako je uobrazio da je jedno naselje u Aziji pa se tako zove.
Inače je slatkorečiv sve dok ne staviš njegova učenja na tas onda menja rečnik i isplivava ono sakriveno i pritajeno unjemu zato mu nikad nemoj reći istinu jer će te osloviti lažovom.

Možda bi želeo upoznati jedan takav lik da mu se diviš?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Зато је боље да се бар ја умирујем, да не одлутам од здраве науке јурећи вештице. Признајем, суочавање са таквим појавама ме је потресло током година.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ma samo opušteno.
Gledaj da govoriš istinu i potvrđuješ Božju reč a što će to boleti neverne šta imaš sa tim?
Ilija je zaklao Valove lažnjake a naše je da razotkrivamo duhove pobune i prevare jer to je naša borba.
Svestan sam da će sve rečeno ipak ostaviti traga i dođi đe dan kad će početi razmišljati o rečenom i tek tad Bog može otvoriti razum da razume šta je istina i da se do tad borio protiv nje.
Zato nemoj da ti bude teško svedočiti za istinu jer kad ne sustaju oni što uče laž zašto mi kao Hristovi borci da ostavljamo bojno polje i predajeno zlato po kojem će potom svinja gaziti,zar smo zato dobili to zlato?

Svako dobro.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laz je biblijski izraz, i koristili su ga biblijski pisci.
Za razliku od toga - ovde se koriste mnogo gori izrazi, a ti isti koji ih koriste osudjuju druge i za sebe tvrde kako ih vodi Bog.
O ponasanju i odnosu prema drugima da i ne govorim

Oni i samog Boga time nesvesno pretvaraju u zlog i okrutnog, i pripisuju mu osbine svoje sopstvene licnosti i karaktera, i onda navode ljude da veruju u takvog Boga.

Kome treba takav Bog koga oni predstavljaju?
Takvog niko ne bi pozeleo nikad.

Ateizam je u tom smislu opravdana pojava, a oni treba da se zapitaju zasto on u opste i postoji, upravo iz razloga jer su oni potomci onih koji su ga i stvorili svojim pogresnim prikazivanjem Boga i njegove licnosti, jer ponavljam "kome treba takav Bog" i ateisti to shvataju i prihvataju kao cinjenicu svima vidljivu.

Slava Bogu koji je olicenje majcinske ljubavi, milosti, i prastanja.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
L "kome treba takav Bog" .

Onaj komad žene reče KAKAV BI TO BIO BOG kad bi postojao Hades u kome bi se ljudi večno mučili njoj ne treba takav Bog i sad njen poslušnik isto kaže kome treba takav Bog....a moja malenkost jednom prilikom upita jednog tako sveznajućeg kao ovaj tu što se to pita a kakav je to Bog koji bi zbog par zalogaja od voćke trajno usmrtio čoveka,zbunio se i ćutao.
Dobro,lako mi je bilo sa onim onaj je normalan za razliku od nekih drugih.

Ovo sad pišem RAZUMNIMA a to su oni što veruju Bogu a ne Raši ili duetu Jelena-Miler.
Božja reč kao i sam Bog su neizmerno sveti,slavni i silni.
Rečeno je AKO OKUSIŠ (ne poslušaš) UMREĆEŠ ne za dan ili za godinu ili vek već TRAJNO si pod smrti.

To je kazna jer se samo ČULA REČ i nije izvršila.
Sad imamo ne samo da smo čuli već se Bog kao Duh UTELOVIO da On UMRE i izvadi nas iz večne smrti tako Ga i VIDESMO (otsele videste Ga) isva tvar svedoči za Boga i On sam posvedoči za sebe i izvadi nas od trajne smrti.

Onaj ko odrekne tu milost koja je REKLA REČ i koja je sišla i ponizila se do smrti na najsramniji način gde te nagog vešaju ismevaju i batinaju a ti to radiš da bi isti oni imali život a oni odreknu njima je gore nego onima što samo čuše reč.

Oni ostaju pod večnim prokletstvom i smrti (druga smrt) i oni VEČNO imaju muku kao što bi smrt trajno držala Adama i Evo i redom da nije stigla MILOST.
Ko nema Milost on nasleđuje kaznu a kazna nije ograničena kao što ni Božja reč nije ograničena. Tako neće samo nestati već će se kao što i piše NEOGRANIČENO OSEĆATI BOL ZBOG PREKRŠAJA U SVESNOM STANJU takopo Strongu glasi zapis.

Veštica je prevarila neverne kako se netrebaju bojati NEĆETE SE VI MUČITI VEČNO postaćete samo pepeo,e pa nije tako jer Bog je dao svog DUHA i kako postoje duhovi pobune tako i DUH poslušnih koji NE UMIRU.
Oni veruju da postoje duhovi koji idu kud žele ali kad se pomene duh u čoveku odmah kažuE TAJ DUH UMIRE i nije večan izgoreće e pa NEĆE.

Kad čitamo da Božji DUH svedoči NAŠEM DUHU to znači da u nama ima nešto eterično i SVESNO što zna i čuje i razmišlja i opominje naš razum i preko njega upravlja telom.Apostol to naziva UNUTRAŠNJI ČOVEK jer taj Duh ima naše obličje i povezuje materiju sa Bogom jer telo nema komunikaciju sa Bogom zato prst ili peta neznaju ali mozak (ko ga ima) zna jer mu duh saopšti.

Postoje bezbrojni slučajevi smrti i opisa šta su sve kao duhovi videli i kud su prolazili i verujući razumeju.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Sada neka svako neka od tih razumnih na koje se pozivas - uzme tvoje reci i teoriju o vecnom mucenju gresnika u ognjenom paklu, i neka to sagleda kroz moj komentar, kao i kroz ono sto biblija govori o Bogu, i Isusu koji je dosao na ovaj svet da otkrije Boga koji je VECNA LJUBAV I MILOST, i neka donesu zakljucke sami za sebe.

Nije ni cudo sto se ti tako ponasas na forumu i imas takav odnos prema drugima i svadjalacki duh, jer si ti takav po prirodi kakvog Boga propovedas, surovog, neumoljivog, okrutnog, zlog, pa i sam si meni pretio ognjenim paklom.

Slava Bogu na onome sto je otkrio o sebi kao Vecnoj ljubavi i milosti..Amin!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Sada neka svako neka od tih razumnih na koje se pozivas - uzme tvoje reci i teoriju o vecnom mucenju gresnika u ognjenom paklu, i neka to sagleda kroz moj komentar, kao i kroz ono sto biblija govori o Bogu, i Isusu koji je dosao na ovaj svet da otkrije Boga koji je VECNA LJUBAV I MILOST, i neka donesu zakljucke sami za sebe.

Ne razumeš ti ni šta sam napisao niti šta znači ljubav.
Bog je pokazao ljubav prema Adamu kad mu je rekao da ne izabere smrt.
Potom je Bog pokazao ljubav kad se utelovio u umro naj sramnijom smrću da bi izvadio ljude iz večne smrti.
A ko nema Isusa taj NEMA ŽIVOT.
Vidiš, Bog je ljubio Adama a ipak Adam ode u smrt,zašto?
Ode u smrt zato što je imao slobodnuvolju i sam je izabrao odvajanje od života isto takosvi koji nisu Hrista prihvatili kao utelovljenog Boga po svojoj volji su izabrali VEČNU MUKU.

Da je tako kako vas uči veštica da Bog neće dozvoliti da se neko večno muči onda istom logikom Bog nebi dozvolio da čovek padne pod večnu smrt zbog griza biljke a vidiš dozvolio je jer Bog poštuje tvoj izbor da se večno mučiš kad si to izabrao On je samo rekao u prvom slučaju STIŽE SMRT a u drugom VEČNA MUKA kako je prvo istinito tako je i drugo naravno za nas verujuće ali ne i za vas.

Zašto u prvom slučaju samo smrt, zato što će stići potom mogućnost da se izbave od te smrti jer je privremena.
Zašto VEČNA MUKA za drugi put izrečena,zato što je čovek shvatio šta je smrt i imao mogućnost da izabere ponovo život ali SVESNO nije hteo zato će SVESNO trpiti večnu muku dok će oni što izabraše život imati VEČNI život kao što oni drugi imaju večnu muku.

Kad bi ovo samo imalo gde stati.

Poslednja izmena:
Natrag