Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ne mudruj, peko. Ljubav nije nikakav efekat placeba, nego stvaran osjećaj i stvarna emocija. Ako već govoriš o ljubavi, onda tu nema ništa lažno kao u placebu.Pop je mudro preneo ono što je čuo od neke babe vračare i izgubljenu ovcu još više udaljio od izvora života. Ljubav je najbolji efekat placeba i najdelotvorniji eliksir života a ne vrađbine i gatanje.
Ne mudruj, peko. Ljubav nije nikakav efekat placeba, nego stvaran osjećaj i stvarna emocija. Ako već govoriš o ljubavi, onda tu nema ništa lažno kao u placebu.
Ne znam postoje li nekakvi kriteriji i standardi kojima se crkve rukovode kad nekoga proglašavaju svetim i nisam teološki toliko potkovan da bih mogao meritorno o tome suditi, ali zdrav razum mi govori i ne samo zdrav razum, nego i ono što znam o vjeri i vjerskim načelima, da je blasfemično proglašavati svecem nekoga ko je pisao: "...čuvstva tajna neka budi,te smrtnika žedni pogled u dražesti slatkoj bludi."
Njegoš je samo nominalno bio duhovnik, a po svom istinskom habitusu, posve je pripadao svjetovnosti i uglavnom pisao o čovjeku i njegovom odnosu prema svjetu, ističući ljudske vrline, ali ni malo ne skrivajući ni ljudske mane.