Pravoslavlje

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Slušao sam ovaj klip 10 minuta, nemam vremena da ga sada preslušam cijelog, i nisam primjetio nikakve besmislice niti prazne gestove, naprotiv, sve što sam čuo bilo je suvislo i dobro rečeno. Pošto si ti poelbusteru sve ovo saslušao do kraja, baš bi me zanimalo da navedeš neku od besmislica u priči vladike Grigorija, tek da mi uštediš vrijeme da ovo ne slušam do kraja.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
I ja sam htjela isto napisati. Odgledala sam cijeli video i oduševljena sam kako dobro govori ovaj vladika.
Ne samo da ništa nije besmisleno, nego naprotiv, svaka riječ mu je na mjestu. Obrazovan čovjek, vrlo realan, odmjeren, uravnotežen...a i jako zgodan. :dtyste:

"Neće biti mira, ako ne bude Boga među nama!" Bravo, vladika Grigorije!
:wink:

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
60 minuta - Kako je Vladika Kacavenda slavio pad Srebrenice - YouTube

Amfilohije bača kletve i vradžbine i kune, Bar 6. januar 2011. - YouTube

Evo ti par klipova na brzinu, mrzi me da trazim i novinarske clanke samo u poslednjih godinu dana ali ako bas insistiras nadji i sam, SPC i njeni predstavnici su nepresusni izvor gluposti i mrznje.

sve sto se pricalo tokom rata, pogotovu od ljudi sto su ziveli gde je bio taj rat, ne treba uzimati zdravo za gotovo, lako je nama ovde u miru da mudrujemo i da pricamo o miru, ko zna sta bih sve ja rekao da sam bio tamo ili da se taj rat vodio kod moje kuce, to su radili svi i ja to gledam kao posledicu zivota u ratu, ako ima nesto sto je pricao posle rata to bi bila zanimljiv video

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
sve sto se pricalo tokom rata, pogotovu od ljudi sto su ziveli gde je bio taj rat, ne treba uzimati zdravo za gotovo, lako je nama ovde u miru da mudrujemo i da pricamo o miru, ko zna sta bih sve ja rekao da sam bio tamo ili da se taj rat vodio kod moje kuce, to su radili svi i ja to gledam kao posledicu zivota u ratu, ako ima nesto sto je pricao posle rata to bi bila zanimljiv video

To ga ne oslobodja odgovornosti da bude covek i da se zahvaljuje bogu na ratu i sukobu u kome su umrli mnogi. Posle rata je bio zauzet drugim stvarima.

Ajde, sedi kod vladike, da se zabavimo-1 - YouTube

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
To ga ne oslobodja odgovornosti da bude covek i da se zahvaljuje bogu na ratu i sukobu u kome su umrli mnogi. Posle rata je bio zauzet drugim stvarima.

Ajde, sedi kod vladike, da se zabavimo-1 - YouTube

kao sto rekoh lako je biti covek u miru, nisu oni ziveli 5 dana u ratu nego 5 godina svaki dan, znas treba ostati pribran pored svih zlocina koja su se desila (svima) covek u tom stanju ogugla na mnoge stvari, meni se opet cini da ti nisi svestan i danemas tu pretstavu kako je ziveti u ratu
sto se tice ovog video, vidi se da su ga pravili muslimani samozvani bosnjaci, tako da necu da ulazim u rat izmedju muslimana i hriscana i ko je dobar i ko nije, zato ovaj video isto ne uzimam zdravo za otovo

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
kao sto rekoh lako je biti covek u miru, nisu oni ziveli 5 dana u ratu nego 5 godina svaki dan, znas treba ostati pribran pored svih zlocina koja su se desila (svima) covek u tom stanju ogugla na mnoge stvari, meni se opet cini da ti nisi svestan i danemas tu pretstavu kako je ziveti u ratu
sto se tice ovog video, vidi se da su ga pravili muslimani samozvani bosnjaci, tako da necu da ulazim u rat izmedju muslimana i hriscana i ko je dobar i ko nije, zato ovaj video isto ne uzimam zdravo za otovo

I dalje ga ne amnestira da glorifikuje nasilje i promovise jeftin nacionalizam. Nema opravdanja, pogotovu za ljude koji bi u teoriji trebali da sire poruku mira i tolerancije i koji su ugledni i uticajni u toj zajednici. Tim njegove reci imaju vecu tezinu.
Kada vec otvaramo konzervu crva, evo jos delatnosti SPC i aktera i momenat kada je sadasnji patrijarh mogao da pokaze inegritet i obraz ali nije.

Ima clanova SPC koji su humani i posteni i svedocenje ovog svestenika je dokaz toga ali vladajuca ekipa u SPC je zastrasujuca.

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA I PEDOFILIJA U NJOJ! - YouTube

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
I dalje ga ne amnestira da glorifikuje nasilje i promovise jeftin nacionalizam. Nema opravdanja, pogotovu za ljude koji bi u teoriji trebali da sire poruku mira i tolerancije i koji su ugledni i uticajni u toj zajednici. Tim njegove reci imaju vecu tezinu.
Kada vec otvaramo konzervu crva, evo jos delatnosti SPC i aktera i momenat kada je sadasnji patrijarh mogao da pokaze inegritet i obraz ali nije.

Ima clanova SPC koji su humani i posteni i svedocenje ovog svestenika je dokaz toga ali vladajuca ekipa u SPC je zastrasujuca.

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA I PEDOFILIJA U NJOJ! - YouTube

ne pravdam ja vladiku niti zelim da pravdam bilo koga, ja samo kazem da ga ja razume, i da razumem sve koji su to radili na svim stranama koji su ziveli u ratu, ali to ako ih ja razumem ne znaci da se ja slazem sa njima, kao i svako drugi i taj vladika je jedan obican gresnik tako da se ne moze ocekivati ne samo od njega nego i od drugih da ne pogrese nekad

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
I ja ga razumem, posle toliko godina citanja biblije, poceo je da povlaci paralele izmedju genocidnih aktivnosti iz biblije i stvarnosti i da ih na isti nacin racionalise.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
I ja ga razumem, posle toliko godina citanja biblije, poceo je da povlaci paralele izmedju genocidnih aktivnosti iz biblije i stvarnosti i da ih na isti nacin racionalise.

cek po tome ispade da je on znao sta ce da se desi u srebrenici? ja mislim da nije znao i to sto je on nesto baljezgo o oslobodjenju srpske srebrenice, to je opet muslimanska samozvana bosnjacka televizija uzela i uradila onaj klip opet u interesu samozvanih bosnjaka i nekog rata ko je dobar a ko los, pokusavajuci sebe da prestave kao zrtvu a nas kao zlocince i nasu pravoslavnu veru da prikazu kao zlikovacku veru, ja necu da ucestvujem u tome a ne bi trebalo ni ti, mene taj rat ne interesuje.
u bosni nije bilo nikakvog genocida tako da nije on mogao da poveze genocidne radnje kako ti kazes iz biblije i da ih racionalise

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ne zanima me i da je CNN uradio prilog, rekao je sta je rekao, nisu mu autori priloga to stavili u usta i nije konkretno bitno da li je prica o Srebrenici ili nekom drugom mestu, glorifikovao je nasilje a biblija je puna toga, to sam hteo da kazem.

Natrag