Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
koji pravoslavni covek je normalan da bude naklonjen onim zlikovcima iz vatikana? posle onoliko zla koje su nam naneli da ja budem naklonjen njima, ja sam bre u ratu sa njima, iskreno ja sam u ratu i sa ovima sto vladaju nasom crkvom zato sto je upropastise, ali sa vatikanom sam u posebnom ratu zlocine koje su ni pravili na mom narodu su neverovatno veliki da bih mogao da oprostim

Ti si u ratu sam sa sobom...:) Ali, nitko od tebe niti od bilo koga što očekuje ili traži. Odkud ti ta ideja?
Da parafraziram tvoje riječi: koji bi normalni katolik želio biti naklonjen pravoslavlju koje u sebi nosi toliko mržnje, praznovjerja, vjerskog neznanja, predrasuda, nepoznavanje Duha Božjega (kako se ti negdje hvališ...)
Nitko! Pa smo 1:1.

Jurivaka: Kako god, ali ljudi samo na istini mogu graditi neke odnose. Prošlost se ne može izbrisati, ali se može bar pokušati shvatiti, a kada se shvate uzroci, posledice se mogu lakše sanirati.

Ja mislim da je to za ljude postala preteška zadaća i sasvim nemoguća misija. Ako govorimo o raskolu, i o razlozima koji su doveli do podjele na istočno i zapadno kršćanstvo, u 1000 godina razdvojenosti se formirao stav u biću pravoslavnog vjernika (jednako kao i katoličkog) koji se ne može mijenjati osim milošću Božjom. No, milost Božja ne djeluje ako se čovjek ne trudi...tako da, ako Bog ne ujedini, čovjek sigurno neće moći.
Nisu svi pravoslavci neprijateljski raspoloženi prema Kat. Crkvi, ali oni koji jesu, kako je već poznato, križarski ratovi i Inkvizicija su dvije toljage kojima se već stoljećima udara Katoličkoj Crkvi. Jest da je Papa Ivan Pavao II 2000g. javno mlio za oproštenje za sv egrijehe koji su katolici učinili tijekom stoljeća, ali ne...pravoslavci to ne žele ni čuti, jer onda nemaju "oružja" za napad.
S druge strane, Katolička crkva, zbog svoje rasprostranjenosti po svijetu, često puta nema interesa za pravoslavne, tako da međusobni dijalozi imaju samo lokalni karakter.
Čitav problem leži u primatu Pape koji je do raskola bio prvi Biskup među jednakima. To se međutim danas ne priznaje, nego se pravoslavci takmiče s protestantima tko će više klevetati Papu...kad vidiš tu aktivnost imaš se čemu smijati
:roll:

Gledaj ovo, čovjek je ateist, ali izgleda da stvarno voli istinu:

Židovsko-francuski filozof, ateist i ljevičar, Bernard-Henri Lévy upozorio je, kako to navodi Peter Seewald u svojoj knjizi »Svjetlo svijeta«, u kojoj je objavljen njegov razgovor s papom Benediktom XVI, na činjenicu da svakom raspravom u kojoj se povede riječ o papi Benediktu XVI. zavladaju »predrasude, neiskrenost, pa čak i plitke dezinformacije«. U napadima na Papu iznimno je često u pitanju, kaže Seewald, »nasilnička neupućenost«. Ugledni filozof Lévy je stajalište, navedeno u »Svjetlu svijeta«, ponovio i krajem prošle godine u intervjuu danom španjolskim novinama »ABC«, naglašavajući da je »Papin glas iznimno važan«, te da je katoličanstvo daleko najnapadanija religija u Europi.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ti si u ratu sam sa sobom...:) Ali, nitko od tebe niti od bilo koga što očekuje ili traži. Odkud ti ta ideja?
Da parafraziram tvoje riječi: koji bi normalni katolik želio biti naklonjen pravoslavlju koje u sebi nosi toliko mržnje, praznovjerja, vjerskog neznanja, predrasuda, nepoznavanje Duha Božjega (kako se ti negdje hvališ...)
Nitko! Pa smo 1:1.

Isabeleta nemam ja nista protiv tebe i protiv katolika obicnih ljudi, pogresno ti mene razumes pa si se osecala prozvanom, ja imam protiv zlikovaca iz vatikana ja sam sa njima u ratu zbog svog zla koje su naneli ne samo mom narodu nego i drugima, mnogo je neduzne krvi se prolilo zbog tog olicenja zla vatikana i jos dosta te krvi je proliveno u ime boga, o tome je glupo pricati niti to moze neko da spori i nemoj mi te varnice o neznanju i mrznji ili da katolici treba da budu pravoslavci ili da pravoslavci samo pricaju istinu a drugi ne, ja nisam u tom vasem miljeu porepucavanja o istini i ko je upravu, mozete vi da verujete u paja patka mene to ne interesuje ali zlocini koje su ti ljudi iz vatikana cinili me veoma interesuju, i logicno je da cu kao razumna osoba da se suprotstavim tome, to ako ja hocu da se suprotstavim necemu to ne znaci da ja mrzim to znaci da ja ne volim a to je velika razlika.
ja i jesam u ratu sam sa sobom, ali to je neki drugi rat, ja nisam sreckica naravno da ratujem sam protiv sebe i to je najteza rat od svih ratova

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isabeleta nemam ja nista protiv tebe i protiv katolika obicnih ljudi, pogresno ti mene razumes pa si se osecala prozvanom, ja imam protiv zlikovaca iz vatikana ja sam sa njima u ratu zbog svog zla koje su naneli ne samo mom narodu nego i drugima, mnogo je neduzne krvi se prolilo zbog tog olicenja zla vatikana i jos dosta te krvi je proliveno u ime boga, o tome je glupo pricati niti to moze neko da spori i nemoj mi te varnice o neznanju i mrznji ili da katolici treba da budu pravoslavci ili da pravoslavci samo pricaju istinu a drugi ne, ja nisam u tom vasem miljeu porepucavanja o istini i ko je upravu, mozete vi da verujete u paja patka mene to ne interesuje ali zlocini koje su ti ljudi iz vatikana cinili me veoma interesuju, i logicno je da cu kao razumna osoba da se suprotstavim tome, to ako ja hocu da se suprotstavim necemu to ne znaci da ja mrzim to znaci da ja ne volim a to je velika razlika.
ja i jesam u ratu sam sa sobom, ali to je neki drugi rat, ja nisam sreckica naravno da ratujem sam protiv sebe i to je najteza rat od svih ratova

Ma, volim i ja tebe...:)
ali, nećeš ti nikome suditi, pa ni u šali. To što ti maštaš, to je tvoja stvar. Nego, ti baš voliš paju patka?
Pa, i ja sam na tavanu našla stripove iz Gorjeg Mladenovca o Paji patku, Miki Mausu i drugim junacima, ali to ne spominjem u svakom postu. Za zlikovce budi bez brige, za njih postoji nadležni sudovi i zlikovci su uglavnom po zatvorima. Vatikan i Papa i dalje ostaju na svom mjestu " i vrata paklena neće ih nadvladati". Riječ je Gospodnja.
:dtyste:

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Ma, volim i ja tebe...:)
ali, nećeš ti nikome suditi, pa ni u šali. To što ti maštaš, to je tvoja stvar. Nego, ti baš voliš paju patka?
Pa, i ja sam na tavanu našla stripove iz Gorjeg Mladenovca o Paji patku, Miki Mausu i drugim junacima, ali to ne spominjem u svakom postu. Za zlikovce budi bez brige, za njih postoji nadležni sudovi i zlikovci su uglavnom po zatvorima. Vatikan i Papa i dalje ostaju na svom mjestu " i vrata paklena neće ih nadvladati". Riječ je Gospodnja.
:dtyste:

ja tebe ne volim, ali to ne znaci da te mrzim, ja rec volim ne uzimam bezveze u usta i ne izgovaram tako lako, to je za mene veoma teska rec, ali kad je izgovorim onda znaj da je tako.
nego sta cu nego cu da im sudim, nema se vremena da se ceka boziji sud, a ti nadlezni organi i sudovi rade za te zlikovce tako da nema nista od njih, zlikovci nisu u zatvorima u zatvorima su neki kauboji a pravi zlikovci su na slobodi
a sto ti branis one zlikovce iz vatikana? sta si ti njihov drveni advokat? ako ces ti da se klanjas onom paja patku iz vatikana i onim njegovim zlikovcima, to je tvoja stvar meni nije jasna ali ne bitna je, nije ni cudo ste se katolicanstvo pocepalo pa sad imamo 10 hriscanskih religija od samog katolicanstva, videli ljudi sta je vatikan i nisu zeleli da ucestvuju niti da se klanjaju njima ni njihovom paja patku, kao sto bi jedan moj prijatelj rekao, inace je protestant "to su oni necu ja da imam veze sa njihovim zlocinima koje su cinili i ne mogu vise da nas prave budalom"

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
infamous, infamous, budi fin sa damom koja je tako aktivna na našem forumu. A čini se da si džentlmen, pa ti to neće teško pasti.
Sad kada smo to riješili, daj malo objasni kako si to riješio da uzmeš Božiji sud u svoje ruke? Jesi li dobio neki certifikat odozgo?:D

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
infamous, infamous, budi fin sa damom koja je tako aktivna na našem forumu. A čini se da si džentlmen, pa ti to neće teško pasti.
Sad kada smo to riješili, daj malo objasni kako si to riješio da uzmeš Božiji sud u svoje ruke? Jesi li dobio neki certifikat odozgo?:D

nije to boziji sud to je moj :D kad im ja presudim onda oni idu na boziji sud ahhahahahahaha

dobra je isabeleta nije mi jasan sto se ona nasla prozvanom u mojim postovima? ja govorim o vatikanu i stvarno mislim da ona nema nikakve veze sa onim paja patkovima iz vatikana

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Adrian BG; je napisao(la):
Има обелиска колико хоћеш, само ви не желите да видите и ваш ум оправдава адвентистичке масоне, а пљује све што је хришћанско. Тако су вас обрадили и научили.

Adriane, posto se toliko neumoirno trudis da pronadjes neke "krivoverce" iz sazaljenuja prema tebi i tvom velikom trudu, resio sam ti malo pomognem.

Polomio si se u poslednju godinu dana da adventistima pripises masonsku sliku i nadao si se da ce ti to uspeti da adventiste proglasis masonima.

Steta je, Elen Vajt svojom izjavom o opasnosti tajnih drustava u kojijma izricito navodi i masone, poruslila je tvoju kucu od kartona pa ni sam ne nzas kuda da se sada okrenes.

Evo ja cu ti pomoci.

Prvo, posto si prijatelj sa Zarkom Gavrilovicem, a on kaze da Crkvom upravlja mafija i masoni, verujes li i ti u to?
Da te posetim, Zarko nije adsventista, nego...

Ako je verovati tvome svesteniuku, onda si ti u pravu zaista ti tajni spijuni su se uvukli i u tvoju crkvu. To ti je od mene prva pomoc.

Drugo, da li verujes da je vladika Nikolaj Velimirovgic bio u pravu kad tvrdi da je vaseljenski patrijar ,mislim da se zvase Meletije, bioi mason? Vasljenskiu patrijarh mason!Adriane, zasto nam neso o tome ne kazes verujemo da ti je to mnogo bolje poznato, nego cija je slika i ko7u je nabavio i sta ona znaci bilo kome?

Da li ti je poznato sta je Meletiuje uradio za Crkvu i kako je bio nagradjen?
Cekamo na Adrianov odhgovor.

Trece, sta Nikolaj rece, da su jos nekis svestenici u isto vreme sa Meletijem postali masoni. Ako je tako zar ne izgleda da je Zarko Gacrilovic u pravu?

Adriane, ovo je smao pocetak, samo da te usmerim na prava gvrata i pravu temu, a kad pocnemo diskusiju slede druga iznenadjejna koja ce ti nadamo se otvoriti oci.

Sve najbolje

Nisam znao da je pravoslavlje u Srbiji pod uticajem tajnih organizacija. Nisam stekao taj utisak. Slusajuci poglavare SPC, po utiskom sam da su zrtve sopstvenog neznanja i neobrazovanja, jer ako im obracanja javnosti nisu puna gluposti i mrznje, onda su puna besmislenih i praznih gestova i poruka.

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Slusajuci poglavare SPC, po utiskom sam da su zrtve sopstvenog neznanja i neobrazovanja, jer ako im obracanja javnosti nisu puna gluposti i mrznje, onda su puna besmislenih i praznih gestova i poruka.

Koliko je samo u ovih pedesetak minuta gluposti i mržnje rekao vladika Grigorije.A tek besmislenih i praznih gestova i poruka!!!
Nemojte ljudi da slučajno poslušate šta čovek govori možda pređe na vas i njegovo ponašanje.
Samo slušanje će smanjiti vaš IQ za barem 30 !
Takvu neznalicu i neobrazovanog čoveka nipošto ne treba saslušati.
S druge strane možda bi bilo dobro da pogledate ovog jednog pa se uverite koliko je vulgaran i neobrazovan.
Na sreću u Bosni su ateisti osnovali organizaciju koja se zove "Zdrav razum" pa tamo može da se čuje i nešto racionalno i nadasve pametno.
Tamo treba ići i saslušati ih.
Da čujete glas zdravog razuma ,a ne ove ovakve umobolne vernike.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746

Koliko je samo u ovih pedesetak minuta gluposti i mržnje rekao vladika Grigorije.A tek besmislenih i praznih gestova i poruka!!!
Nemojte ljudi da slučajno poslušate šta čovek govori možda pređe na vas i njegovo ponašanje.
Samo slušanje će smanjiti vaš IQ za barem 30 !
Takvu neznalicu i neobrazovanog čoveka nipošto ne treba saslušati.
S druge strane možda bi bilo dobro da pogledate ovog jednog pa se uverite koliko je vulgaran i neobrazovan.
Na sreću u Bosni su ateisti osnovali organizaciju koja se zove "Zdrav razum" pa tamo može da se čuje i nešto racionalno i nadasve pametno.
Tamo treba ići i saslušati ih.
Da čujete glas zdravog razuma ,a ne ove ovakve umobolne vernike.

60 minuta - Kako je Vladika Kacavenda slavio pad Srebrenice - YouTube

Amfilohije bača kletve i vradžbine i kune, Bar 6. januar 2011. - YouTube

Evo ti par klipova na brzinu, mrzi me da trazim i novinarske clanke samo u poslednjih godinu dana ali ako bas insistiras nadji i sam, SPC i njeni predstavnici su nepresusni izvor gluposti i mrznje.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag