Ko kaže da su sve sekularne. Pa njih je najmanje.
A koja je to zemlja protestantska, reci nam da vidimo kako se ove drzave danas pinasaju?
Jel amerika protestantska, da nije mozda nemacka protestantska? Da nije engleska? (tri najvece od svih).
I sta rade ove tri drzave? Da li propovedaju evandjelje ili zavode teror bombardujuci neposlusne i na silu sprovodeci gej agendu, pedofiliju, satanizam, krseci slobodu govora, sprovodeci digitalizaciju nakon koje sledi cipovanje?
Da nisu mozda ove zemlje "protestantske"? Da nije mozda to Holandija, u kojoj su i prostitucija i droga legalizovane?
Kompletan zapad je u dekadenciji, koju god ti meni drzavu naveo, ni za jednu ne mozes reci da je slika i prilika protestantizma!
Zato sam i naveo vase ratove iz proslosti, gde se vidi kako su i tada zvanicno protestantske drzave (vlast je bila protestantska) ratovale jedne protiv drugih! A ti ovo ne mozes oboriti, mozes samo ignorisati.
Ali su zato naprednije jer su bile protestantske, sa najmanjom korupcijom.
A kada su bile protestantske? Pa bas u tom periodu ratova koje sam ja naveo! I bas lepo ste ratovali, protestanti protiv protestanata, krvili se medjusobno!
Dakle opet ne možeš osporiti da je reformacija od Boga
Ne sporim ja nista, ja iznosim cinjenice. A cinjenice govore da su protestantske zemlje ratovale jedne protiv drugih.
Tvoj argumenat kako pravoslavci danas ratuju jedni na druge nije validan, jer i vi ste takodje ratovali! A pogotovo danas to nije validan argunenat, jer su drzave sekularne a narod u njima ateisticki, pa nemaju ni osecaj da ratuju na bracu! Tvoj pogled na svet je totalna iluzija..
Bar nisu licemjeri kao vi. Pa javno kažu da su ateisti, a vi se izjašnjavate kao vjernici, a gori ste od njih 150 x.
Ko je licemer vise ili manje, je skretanje teme, da bi ti izbegao da ti je argument oboren!
Ratovali su protestanti, ratuju pravoslavci i katolici jedni na druge, bez razlike!
I ratujete, a oni i kao ateisti ne ratuju.
U zlatnom dobu protestantizma, kada ste bili najverniji Bogu i najprosveceniji, vi ste ratovali jedni na druge! Eno gore svako moze da proveri, to sve pise u istoriji!
A ko danas ratuje, to je skretanje teme, da bi ti pobegao od cinjenice da ti je argument oboren.
ko kaže da je Njemačka protestantska, ima dosta protestanata, ali i dosta katolika. Pa se može reći da je miješana.
U to vreme nemacka je vecinom bila protestantska! Luter i kralj su se udruzili da bi prognali katolike. Tako je bilo u svim drugim zemljama, neke su i zvanicno sebe proglasile protestantskim tada, i imale nacionalne crkve (protestantske), imaju ih i danas, kao na primer englezi. Nemacka vise nije protestantska, mesana je..
E bas u tom zlatnom dobu protestantizma, vi ste ratovali jedni na druge, eno gore ratova, svako moze da proveri!
OPET lupaš gluposti, kažeš rat protestanata, a onda nabrajaš Francusku, Austriju, Rusiju, Španiju i Portugaliju.
Nisam ja nabrajao pomenute zemlje, vec citirani tekst! A u tom tekstu se spominju i druge zemlje tj. protestantske koje su ratovale jedne na druge!
Ti lups, ne ja!
Dakle vi ratujete i tada i sada.
Protestanti su ratovali i tada i sada. Danas te iste zemlje predstavljaju najvece nasilnike, diktiraju ponasanje malim zemljava, udaraju sankcije, izgladnjuju, bombarduju, smenjuju i postavljaju politicare, kradu tudje resurse, koriste narode kao jeftinu radnu snagu, dok su u proslosti imali crnce za robove (bas u zlatno doba protestantizma), i nista se nije promenilo! Amerika protestantska drzava izvrsila je genocid nad indijancima umesto da ih civilizuje evandjeljem.. Bolje da ne pisem, americki sud je tek nedavno priznao i nalozio da se indijancima odplati odsteta zato sto su im kolonizatori oteli zemlju i imanja, ali bol im niko nece nadoknaditi..