Koja Reč? Misliš na ovo?
Pogledajte prilog 116091
Mislim na pisanu rec Bozju staroga i novoga zaveta.
Ne mislim na slike koje je Rim uveo mnogo vekova posle Hrista iz mnogobostva, a sto je suprotno 2 zapovesti koja zabranjuje slikanje i klanjaje slikama.
Jer ono prvo je kanonizovala ona koju napadate, bez nje ono prvo je samo ljudskom rukom pisana knjiga.
Ti ne znas sta pricas.
Kanonizacija nije magicni cin koji pisanu rec cini Bozjom, jer ona je Bozja od trenutka svog nastanka.
Ja nikoga ne napadam vec vi.
Rec Bozju nisu kanonizovale Rimokatolicka i Pravoslavna crkva, vec su stari zavet kanonizovali starozavetni Jezdra i Nemija, a novi zavet je vec postojao nakon 100 godine i citao se po svim crkvama.
Reč je nešto sasvim drugo:
U početku bijaše Riječ,
i Riječ bijaše uz Boga,
i Riječ bijaše Bog.
2 Ona bijaše u početku uz Boga.
3 Sve po njoj postade,
i bez nje ne postade ništa.
Onome što je postalo
4 u njoj bijaše život,
i život bijaše svjetlo ljudima.
5 I svjetlo svijetli u tami,
i tama ga ne zamijeti.
Hristos jeste rec Boozja, ali Hristos i apostoli upucuju na pisanu rec Bozju:
REČ BOŽJA - BIBLIJA NAPISANA I NADAHNUTA SVETIM DUHOM BOŽJIM DUHOM:
"I imamo najpouzdaniju proročku riječ, i dobro činite što pazite na nju, ako na vidjelo koje svijetli u tamnome mjestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašima.
I ovo znajte najprije da nijedno proroštvo književno ne biva po svome kazivanju;
Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi" ( 2 poslanica Petrova 1. 19 - 21 )
DATA ZA ČOVEKOVO DUHOVNO USAVRŠAVANJE:
"Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povjereno, znajući od koga si se naučio,
I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.
Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen" ( 2 poslanica Timotijeva 3. 16 - 17 )
"Jer šta se napred napisa, za našu se nauku napisa, da trpljenjem i utehom pisma nadu imamo" ( Rimljanima poslanica 15. 4 )
REČ BOŽJA JE IZVOR ISTINE KOJOM NAS ON POSVEĆUJE:
"Osveti ih istinom svojom: riječ je tvoja istina" ( jevanđelje po Jovanu 17. 17 )
BOG NAS DUHOVNO PREPORAĐA VEČNOM REJU BOŽJOM:
"Kao prerođeni ne od sjemena koje truhne, nego od onog koje ne truhne, riječju živoga Boga, koja ostaje dovijeka.
Jer je svako tijelo kao trava, i svaka slava čovječija kao cvijet travni: osuši se trava, i cvijet njezin otpade;
Ali riječ Gospodnja ostaje dovijeka. A ovo je riječ što je objavljena među vama" ( 1 poslanica Petrova 1. 23 - 25 )
REČ BOŽJA - SVEDOĆANSTVO ZA POSLEDNJE VREME:
"A on reče: idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove riječi do pošljednjega vremena, mnogi će pretraživati, i znanje će se umnožiti....
Mnogi će se očistiti, ubijeliti i okušati; a bezbožnici će raditi bezbožno, niti će koji bezbožnik razumjeti, ali će razumni razumjeti" ( knjiga proroka Danila 12. 4 - 10 )
REČ BOŽJA OSTAJE DOVEKA:
"I doći će izbavitelj u Sion i k onima od Jakova koji se obraćaju od grijeha, veli Gospod.
A ovo će biti zavjet moj s njima, veli Gospod: duh moj, koji je u tebi, i riječi moje, koje metnuh u usta tvoja, neće otići od usta tvojih ni od usta sjemena tvojega, ni od usta sjemena sjemena tvojega, veli Gospod, otsele i dovijeka" ( knjiga proroka Isaije 59. 20 - 21 )
REČ BOŽJA - SVEDOĆANSTVO O ISUSU:
"I On im reče: O bezumni i sporog srca za verovanje svega što govoriše proroci!
Nije li to trebalo da Hristos pretrpi i da uđe u slavu svoju?
I počevši od Mojsija i od svih proroka kazivaše im šta je za Njega u svemu pismu" ( jevanšelje po Luki 24. 25 - 27 )
"I reče im: Ovo su reči koje sam vam govorio još dok sam bio s vama, da sve treba da se svrši šta je za mene napisano u zakonu Mojsijevom i u prorocima i u psalmima.
Tada im otvori um da razumeju pismo.
I reče im: Tako je pisano, i tako je trebalo da Hristos postrada i da ustane iz mrtvih treći dan;
I da se propoveda pokajanje u ime Njegovo i oproštenje greha po svim narodima počevši od Jerusalima.
A vi ste svedoci ovome" ( jevanđelje po Luki 24. 44 - 48 )
NE MENJATI REČ BOŽJU:
"Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj" ( otkrivenje 22. 18 - 20 )