Pravoslavlje

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
msm da se nismo razumeli, hteo sam reci, da ce oni za svoje grehe odgovarati (oni svoj krst nose), a da ja nebi smeo o tome raspravljati.
E vidis prijatelju to se zove pristarsnost i licemerstvo.Tebi uopste istina nije vazna,vec samo da zastitis ono sto ocigledno se ne moze zastititi,niti opravdati,pa onda pritupas ovakvom jednom odgovru kako ti to ne bi smeo komentarisati.A kako smes druge da komentarises,to je ovako primetno da ti ne smeta

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
e vidis prijatelju to se zove pristarsnost i licemerstvo.tebi uopste istina nije vazna,vec samo da zastitis ono sto ocigledno se ne moze zastititi,niti opravdati,pa onda pritupas ovakvom jednom odgovru kako ti to ne bi smeo komentarisati.a kako smes druge da komentarises,to je ovako primetno da ti ne smeta

хм, пази он је православни свештеник и он добро зна господову реч, ја сам овде људима говорио само како је по православљу. а и ти ме кориш, а шта си све говорио о мени, тако да неби ни требао да ти се правдам... свако добро.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
pa sudeci po tome sta rade,tesko da uopste znaju za Gospoda a kamo li za Njegovu rec,jer niti je naucavaju niti zive po njoj,to smo bar do sada mali milion puta ovde na forumu dokazali.I opet po ko zna koji put kreces sa licnom notom!Pa sta sam ja sve to rekao tebi osim da tvoje ispovedanje vere NIJE HRISCANSTVO i da normalno kada se neko moli ANDJELU,a ne STVORITELJU ANDJELA sta drugo moze biti nego idolopoklonik.Mnoga pitanja si preskocio i napravio se kao da ih nevidis,i onda kad prodje neki posto opet jovo nanovo,pa ne moze tako.Tako se ne diskutuje,to da li ti mene volis ili ne volis,da li sam ja zatebe sektas ili jeretik je tvoja licna stvar i nema veze sa diskutovanjem,vec sam ti napomenuo ako neznas kazi lepo neznam nije sramota,naucices.Vas problem je u tome sto mislite da NISTA nemate da naucite od drugih,po pitanju hriscanstva,a vi prvo o svojoj veri ne znate sustinski skoro nista,sem tih nekoliko fraza koje vrtite i ponavljate,moze se slobodno reci da ste sekularni ili nominalni vernici,koji praktikuju samo oblicje poboznosti ali ne i zivu veru.Znas li koliko ima vasih vernika?onoliko koliko vas je bilo jutros u crkvi,eto toliko sto je ne smesan broj,nego porazavajuce smesan

Član
Učlanjen(a)
04.05.2010
Poruka
115
znaci seherezada ljdski sabori imaju vecu vaznost neko sto je sam gospod rekao i sami apostoli za tebe?onda ti nisi hriscanka,jer ne verujes hristu nego nekim ljudima,a ako je tako(a izgleda da jeste0 zar te to onda ne svrstava u sektu?ko je stariji,vaseljenski sabori ili sveto pismo i ko sa kim treba da bude u saglasnosti,sveto pismo sa ljudima ili ljudi sa svetim pismom?

господ је говрио и кроз свете оце.а не кроз хелену вакт.испаде она већа од господа.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
ajde prvo nauci da pises,pa iznesi dokaze,ili ce tvoj kapacitet da soatne na prostoj recenici?Potrudi se malo
:)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Molim vas da prestanete sa ovakvom vrstom dijloga. Ne podsmevajte se i ne napdajte rivala u polemici, nego napadajte njegove argumenete ako možete. Obično kada se nema šta ozbiljno prigovoriti argumentima protivnika, pribjegava se ličnom vrijeđanju i omalovažavanju.
To nije dobro ni za vas ni za ovaj Forum.

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
@cobi63
Osim toga nazvao si me lazovom, licemernim i cinikom, ali nije ni bitno. Preporucio bi ti da se pozabavis malo i svojim pravopisom. Niste nijednom dokazali. Jedna lasta ne cini prolece. Na sve tvoje postove upucene meni sam odgovorio, tako da ovo sto si rekao nije tacno. A ti kao znas koliko ima nasih vernika. Oni se bar ne kriju u misijim rupama i ne napadaju sa ledja. Vi cak nemate ni ime svoje vere koliko je rasprostranjena, a da nema interneta nebi ste uopste ni postojali... To sto ti ne poznajes ni p od Pravoslavlja i ne zelis da cujes druge je tvoja stvar. Evo cisto malo da ti prosirim riznicu znanja. Na svim Pravoslavnim bogoslovskim fakultetima se izucavaju i ostale vere. A da li ljudi znaju o drugim verama je njihova stvar, ali ja mislim da Pravoslavci dovoljno poznaju i Katolicanstvo i Islam i Protestante, a i ostale vere i sekte.

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
suma sumare, NISTA od dokaza i argumenata.Ovde nije pitanje da li ja poznajem Pravolsvalje vec da li ga TI pozjase i TI si taj koji je ovde duzan da ga dokaze i pokaze kao ispravno-ARGUMENTIMA a toga NEMA.Tvoji arumenti su napadate svetinje,bla,bla,bla...i sta si osporio?nista!Sto se tice rupa opet neko trabunjanje nesto nepovezano,nedifinisano.Kakve rupe?ko se krije i gde se krije,ja ovde pisem javno i transparentno.Moje verovanje je poznato,ali tebi je suvise komlikovano da bi to skapirao jer ja sam se javno izjasnio nemam ja cega da se stidim.A ti prelistaj teme pa ces naci.Dakle u mojoj crkvi od 300 vernika na bogosluzenju je bilo nekih 100-120 odmori su pa se ljudi razisli.znaci nekih 30% je tu.Vi se busate kako vas je u Srbiji na milione,a vidis ja sam siguran da ni ti nisi bio jutros u tvojoj crkvi,pa stoga koje ovde vitruelan i ko postoji samo na internetu pokazuje matematika,ona ne poznaje nikakvu veru,neumoljiva je.Evo prosle sedmice je bio neki praznik u i dvoristu neozidane crkve naselja koje broji oko 8000 pravoslavaca a u dvoristu 20-30 coveka koliko je to?0,?pa to nije ni na nivou statisticke greske,a tek u gradu u sabornoj crvi tek tamo je brojka sa bar 2 nule iza zareza,tako da je to lep i dobar pokazatelj koliko je vas pravoslavaca

Natrag