Pravoslavlje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zvakati zvaku prilikom pricesca je isto sto i uci pijan u sator od sastanka! - nepostovanje!

Kojim smislom si dokazao?

Skrnaviti sveti predmet (krst) je isto sto i skrnaviti sveto posudje u hramu!

Nije on skrnavio predmet (Baltazar) nego je skrnavio Boga, a to je pokazao sknavljenjem predmeta.

Kako to onda da vam spaljuju diole i hramove, znači da ipak obožavate to pa Bog dozvoljava nevolju.

I oni prolaze nekažnjeno, da su vaši predmeti imali svrhu kao u Hramu, onda bi Bog poslao istog momenta kaznu onima koji su to radili kao što je Baltazaru.

Nemas ti pojma o veri! Niti imas postovanja prema Bogu!

Prema vašem bogu nikakvog poštovanja.

Vaš bog nije Bog.

Ti bi zvakao zvaku tokom pricesca!

To su vaša pitanja, a ne moja. Dakle to je kod vas. Nije problem u žvaki nego u vašem magijskom shvatanju pričesti, a ova pitanja su dokaz za to.

E zato ces vecma biti osudjen jer se ismejavas, a to radis cak i namerno iako ti se kaze da se smiris!

Ismijavani su bili i Valovi proroci i njihov bog. Dakle imamo to u BIbliji.

Mada je kod vas stanje još gore nego kod Valovih proroka, kod vas je stanje za žaljenje.

Gde je kraj tvojim glupostima vise???

Znam ja da su za tebe gluposti ono što piše u BIbliji.

Da ne znam, mislio bi da si satanista kako pises!

Opet projekcija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kojim smislom si dokazao?
Kojim smislom? Biblijskim smislom, uzmi ti pa zvaci zvaku prilikom Euharistije u svojoj crkvi!

Sram te bilo!

"ko nedostojno jede hleb ili pije čašu Gospodnju, ogrešiće se o telo i krv Gospodnju"

Nije on skrnavio predmet (Baltazar) nego je skrnavio Boga, a to je pokazao sknavljenjem predmeta.
Ovo je zalosno, pa koga predstavlja predmet (krst) nego Boga? Pa zato satanisti i obrcu krst naopacke da se narugaju Bogu. A ti to podrzavas!

Ti se bacas krstom kao beznacajnim predmetom!

Nemas nimalo postovanja, a to je dokaz duha koji je u tebi!

Bojim se za tebe da te Bog ne kazni! Ti si hulnik, bolje bi ti bilo da se pokajes!

Kako to onda da vam spaljuju diole i hramove, znači da ipak obožavate to pa Bog dozvoljava nevolju.
Spaljuju satanisti isto kao sto i ti zelis da spalis! To pokazuje kojeg si duha!

A Bog kaznjava, ruke im se suse, nema koga nije stigla Bozja kazna za skrnavljenje i rusenje!

I tebe ce, ako nastavis da hulis!

oni prolaze nekažnjeno, da su vaši predmeti imali svrhu kao u Hramu, onda bi Bog poslao istog momenta kaznu onima koji su to radili kao što je Baltazaru.
Kao sto rece Solomun to se samo tako cini, a njima kazna stize od Boga ili istog momenta ili kasnije. Zato sto nema uvek kazne za zlo delo odmah, zato je srce covekovo i oholo kao i tebi!

Prema vašem bogu nikakvog poštovanja.
Vaš bog nije Bog.

Dokazujes svoju mrznju. Znaci nas Bog je satana, jel tako? A ovamo ste fini i "ne pljujete po nama" i nikad nas niste napali ili nazvali "satanistima"!? I jos mi vas napadamo jel tako???

Nije problem u žvaki nego u vašem magijskom shvatanju pričesti
Problem je u tvom nepostovanju i mrznji, ti nas mrzis i pljujes. Skroz si ohol kao i satana ti ucitelj koji te je naucio tome!

Sacuvaj me Boze vase "Mister Bin teologije izvrtanja" i ismejavanja, ti bi kao i ovaj uzeo cips i sok, zvakao zvaku ismejavajuci se nama i Bogu!

Cist satanizam!

Ismijavani su bili i Valovi proroci i njihov bog. Dakle imamo to u BIbliji

Zalosna je tvoja nauka, Hristos se nikada nije ismejavao obredima fariseja, a ti se ismejavas Bozjim obredima. Drugo su satanisticki obredi koji ruze Boga, mi nismo satanisti!

Tebe je djavo opseo i uzoholio!

Znam ja da su za tebe gluposti ono što piše u BIbliji.
Glupost je, bolje reci satanizam ono sto ti pises i cemu druge ucis! A to veze sa biblijom nema! Istu ste nam ukrali i uzeli kao i satanisti da njome mlatarate i izvodite sataniaticki ritual izvrtanja!

Opet projekcija.
Projektovao je satana mrznju u tvoj um.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kojim smislom? Biblijskim smislom, uzmi ti pa zvaci zvaku prilikom Euharistije u svojoj crkvi!

Toga nema u Bibliji, a ja sam dao vaša pitanja zbog vašeg magijskog shvatanja pričesti.

Drago mi je da mi ti i takvi to kažete. Ne daj Bože da me ti i takvi hvalite.

"ko nedostojno jede hleb ili pije čašu Gospodnju, ogrešiće se o telo i krv Gospodnju"

Pa vi to stalno radite.

Ovo je zalosno, pa koga predstavlja predmet (krst) nego Boga?

Druga zapov. ukazuje da nikakav predmet ne predstavlja Boga.

I ne znaš šta su predmeti predstavljali u hramu. A znam da ti je predmet bog.

Ovo je zalosno, pa koga predstavlja predmet (krst) nego Boga?

Ne predstavlja Boga, nego je simbol muke Isusove. A ti obožavaš krst.

Pa zato satanisti i obrcu krst naopacke da se narugaju Bogu.

Vaša predstava je ista i sa krstom koji nije obrnut, obožavanje predmeta, što je isto kao i kod satanista koji obožavaju đavola.

Ti se bacas krstom kao beznacajnim predmetom!

Još da me citiraš kao dokaz. Što obično ne radiš.

Nemas nimalo postovanja, a to je dokaz duha koji je u tebi!

Ti kažeš koji si najviše vrijeđao ovdje na forumu.

Bojim se za tebe da te Bog ne kazni! Ti si hulnik, bolje bi ti bilo da se pokajes!

Vaš bog me ne može kazniti. Bilo bi smiješno da nije žalosno da se ti za mene bojiš.

Selo gori, a ti se češljaš.

Spaljuju satanisti isto kao sto i ti zelis da spalis! To pokazuje kojeg si duha!

To su vaša djela, stalno to gledamo.

A Bog kaznjava, ruke im se suse, nema koga nije stigla Bozja kazna za skrnavljenje i rusenje!

Nešto im slabo dolazi kazna, možda nekom pojedincu, a vama kolektivno za idole na idolopokloničkoj zemlji.

Što god obožavata Bog vam spali na teritoriji koju obožavate.

I tebe ce, ako nastavis da hulis!

Pa kome spaljuje idole taj huli, a to ste vi.

Kao sto rece Solomun to se samo tako cini, a njima kazna stize od Boga ili istog momenta ili kasnije.

Dakle vaši predmeti nemaju istu svrhu kao i hramski, drugi ih gaze a nema ruke koja piše po zidu.

Što si onda spominjao Baltazara ako je isto, dakle nije isto.

Zato sto nema uvek kazne za zlo delo odmah, zato je srce covekovo i oholo kao i tebi!

Po tvom poređenju predmeta bi trebala odmah da ih stigne kazna.

Dokazujes svoju mrznju. Znaci nas Bog je satana, jel tako? A ovamo ste fini i "ne pljujete po nama" i nikad nas niste napali ili nazvali "satanistima"!? I jos mi vas napadamo jel tako???

Opet projekcija.

Problem je u tvom nepostovanju i mrznji, ti nas mrzis i pljujes. Skroz si ohol kao i satana ti ucitelj koji te je naucio tome!

I opet isto.

Zalosna je tvoja nauka,

Žalosna su vaša djela.

Hristos se nikada nije ismejavao obredima fariseja, a ti se ismejavas Bozjim obredima.

Nije Isus ali jeste jedan prorok. Vaši obredi su ništa drugo do najobičnije vradžbine.

Tebe je djavo opseo i uzoholio!

Kada čitam ovo imam osjećaj da si uzeo nauku fariseja.

Glupost je, bolje reci satanizam ono sto ti pises i cemu druge ucis! A to veze sa biblijom nema! Istu ste nam ukrali i uzeli kao i satanisti da njome mlatarate i izvodite sataniaticki ritual izvrtanja!

To su isto reklli fariseji Isusu i apostolima.

Projektovao je satana mrznju u tvoj um.

Ne daj bože da me ti i takvi hvalite. Hvala Bogu pa me ne hvalite.

Ovo što si mi ti dao je veliki kompliment.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Toga nema u Bibliji, a ja sam dao vaša pitanja zbog vašeg magijskog shvatanja pričesti.

A ti UZMI PA ZVACI ZVAKU NA PRICESTI! Pise lepo da "svako ko nedostojno jede i pije ogresio se krvi i telu Gospodnjoj". To je nepostovanje!

Drago mi je da mi ti i takvi to kažete. Ne daj Bože da me ti i takvi hvalite.

Tebe nemamo za sta hvaliti ti si drzak!

Pa vi to stalno radite.

Glavno da ti ZVACES ZVAKU tokom pricesti! Sigurno i u crkvu ulazis sa zvakom. Nemas postovanja ni prema Bogu ni prema ljudima!

znam da ti je predmet bog.

Ja nisam rekao da je predmet Bog nego da "predstavlja Boga". Namerno izvrces moje reci!

A ti obožavaš krst

Ti OBOZAVAS ZVAKU koju zvaces u crkvi! A ja obozavam zivog Boga!

Vaša predstava je ista i sa krstom koji nije obrnut, obožavanje predmeta, što je isto kao i kod satanista koji obožavaju đavola.

Glavno da ti ZVACES ZVAKU TOKOM EUHARISTIJE RUGAJUCI SE HRISTOVOJ ZRTVI A UMESTO VINA PIJES SOK! VIDIMO KO JE SATANISTA!

Vaš bog me ne može kazniti.

Ja se nadam da te nece kazniti!

Nešto im slabo dolazi kazna, možda nekom pojedincu, a vama kolektivno za idole na idolopokloničkoj zemlji.

Vi ste dovoljno kaznjeni sto imate guzicare sataniste, vestice, narkomane, seksualne manijake, bombe i kaubojske pistolje.. Ne treba vam jos i Bog da vas kaznjava unazadili ste sami sebe!

Pa kome spaljuje idole taj huli, a to ste vi.

Vidim bas je spalio crkve :)

Nije Isus ali jeste jedan prorok. Vaši obredi su ništa drugo do najobičnije vradžbine.

Uuu, dok je vasa Euharistija satanisticka magija izvrtanja , na kojoj se rugate Hristovoj zrtvi pijete "SOK" a ti ZVACES ZVAKU!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Uuu, dok je vasa Euharistija satanisticka magija izvrtanja , na kojoj se rugate Hristovoj zrtvi pijete "SOK" a ti ZVACES ZVAKU!

Nije sok, vec sok od grozdja, u bibliji okarakterisan kao nosilac blagoslova.

Dok je alkoholno vino okarakterisano kao nosilac sveg zla i greha, preljube, nemorala..itd..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tvoj stav gore je pokazao da si drznik koji se ismejava! A sa takvim nema razgovora! Takvi su bili fariseji.

Vama se ruše hramovi kao i farisejima jerusalimski. Dakle djela i opomene dokazuju da ste vi to.

Србкињо

Смерност и верност су твоји украси.

Без твоје оданости Богу и породици није могућ опстанак Србске нације.

Знај да си потомак племенитих и славних Србкиња које су понос и украс наше историје.

Св. Николај Жички.

Kako da se čovjek od ovoga ne otruje?

Laskanje nacionalnoj gordosti i ponositosti.Uzdizanje potomaka. Plemeniti i slavni.

[TABLE]
[TR]
[TD]Isaija 2,11[/TD]
[TD]Ponosite oči čovječije poniziće se, i visina ljudska ugnuće se, a Gospod će sam biti uzvišen u onaj dan.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Isaija 2,12[/TD]
[TD]Jer će doći dan Gospoda nad vojskama na sve ohole i ponosite i na svakoga koji se podiže, te će biti poniženi,[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

19 Potrću ponos sile vaše, 3. Moj. 26,19

27 Jer Ti pomažeš ljudima nevoljnim, a oči ponosite ponižavaš. Psalam 18,27

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Bog, verni narode!

Četvorodnevni Lazar - prvina opšteg vaskrsenja

Vrbica - Lazareva subota, ili Subota pravednog Lazara, uoči Cveti, posvećena je vaskrsenju Lazara iz Vitinije,
koga je Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih posle četvorodnevnog prebivanja u grobu.
Ovaj praznik je ustanovljen u Jerusalimu krajem IV veka. Posle vaskrsenja, Lazar je bio Episkop na Kipru.
Na Lazarevu subotu praznuje se posebano i vrlo živopisan običaj poznat pod imenom Vrbica.
Ovog dana bralo se olistalo pruće od vrbe. Lazareva subota, odnosno Vrbica, dan je dečje radosti.

Prateći elementi ovog praznika imaju biblijsko utemeljenje (Jn. 12). Posle Lazarevog vaskrsavanja, Isus Hristos ulazi svečano u Jerusalim,
a masa razdraganog sveta dočekuje ga svečano; pored ostalog, u rukama nose palmove grančice.
Današnje vrbove grančice zamena su za palmine. Sa ovim danom počinju veliki Vaskršnji praznici.

Koji je smisao ovog događaja koji Crkva tako svetlo, radosno i pobedno praznuje na Lazarevu subotu?
Kako spojiti žalost i suze Hristove sa Njegovom silom kojom je vaskrsao mrtvoga Lazara?

Crkva praznovanjem Lazareve subote odgovara: Hristos plače zato što je u smrti svog prijatelja sagledao trijumf smrti u svetu,
smrti koju Bog nije stvorio, a koja je zagospodarila i gospodari svetom, zatrovavši svekoliki život i pretvorivši ga u besmisleno smenjivanje dana,
koji se neumitno urušavaju ka propasti. I, gle, evo Hristove zapovesti: „Lazare, iziđi napolje!“.
To je izazov koji Hristos upućuje smrti. To je zapovest kojom Hristos objavljuje rat smrti.
To su reči kojima Hristos objavljuje da sama smrt mora biti umrtvljena i uništena.
To je čudo ljubavi koja trijumfuje nad smrću. Da bi uništio smrt i njenu tminu, sam Hristos – a to znači sam Bog, sama Ljubav,
sam Život – silazi do groba Lazarevog, silazi da bi se tamo licem u lice sreo sa smrću,
da bi je razrušio, da bi nam darovao večni život za koji nas je sazdao Bog.

Živimo u svetu, u državama koje su se odrekle Boga. U tom svetu gotovo i da nema više mesta za Božju ljubav, Božju svetlost i Božju radost.
Ali, gle, na taj jedinstveni dan, na Cveti – dok stojimo u prepunim crkvama – opet i opet odjekuje ono isto carsko „Osanna!“,
i mi iznova govorimo sebi i svetu oko sebe, i svedočimo: nije umrlo, nije nestalo, nije iščezlo sa lica zemlje Carstvo Hristovo
koje je tako jarko zasijalo u taj dan u Jerusalimu. Na Cveti se obraćamo iznova Bogu govoreći:
"Ti si naš jedini car, mi znamo i verujemo i ispovedamo da će pobediti Carstvo Tvoje ljubavi,

Carstvo Tvoje pobede nad grehom, zlom i smrću, i znamo da nam radost te vere niko oduzeti ne može. "

o.Aleksandar Šmeman, Tajne praznika

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo čime se branilo Pravoslavlje.

. У нас би Крст давно посрнуо, да није било мача који га је бранио''. PP Njegoš

Natrag