Pravoslavlje

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Bog pomogao svakome i svuda!

Zanimljivo rasudjivanje u Crkvi danas:
Najsiromašniji ljudi primali su milostinju iz milosrđa!

"Ako daješ milostinju siromahu znaj, da koliko njome činiš dobra svome bližnjem
toliko i sebi, i još više sebi."
Sv. Antonije govori: „od bližnjega dolazi nam i život i smrt."
A sv. Petar Damaskin piše: „kao što bedni treba da blagodare Bogu, i da ljube bogate,
koji im čine dobra, tako, i još mnogo više, i bogati (treba da blagodare Bogu i
da ljube bedne), zato što se oni spasavaju Promislom Božjim i u sadašnjem
i u budućem veku zbog milostinje.
Jer bez bednih oni ne samo ne zadobijaju spasenje duše, nego ne mogu izbeći
ni iskušenja od bogatstva."
Milostinja koja se daje iz sujete, ili s prezrenjem, ne koristi ništa.
U ranija vremena bogataši su odnosili zlato pustinjacima i molili ove da prime.
Retko se dešavalo da su pustinjaci rado primali milostinju,
nego i kad su je primali, primali su je iz milosrđa prema bogatašima.
Najsiromašniji ljudi primali su milostinju iz milosrđa!"
sv. Nikolaj Žički

brat Toma

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
"Ako daješ milostinju siromahu znaj, da koliko njome činiš dobra svome bližnjem
toliko i sebi, i još više sebi."
Sv. Antonije govori: „od bližnjega dolazi nam i život i smrt."
A sv. Petar Damaskin piše: „kao što bedni treba da blagodare Bogu, i da ljube bogate,
koji im čine dobra, tako, i još mnogo više, i bogati (treba da blagodare Bogu i
da ljube bedne), zato što se oni spasavaju Promislom Božjim i u sadašnjem
i u budućem veku zbog milostinje.
Jer bez bednih oni ne samo ne zadobijaju spasenje duše, nego ne mogu izbeći
ni iskušenja od bogatstva."
Milostinja koja se daje iz sujete, ili s prezrenjem, ne koristi ništa.
U ranija vremena bogataši su odnosili zlato pustinjacima i molili ove da prime.
Retko se dešavalo da su pustinjaci rado primali milostinju,
nego i kad su je primali, primali su je iz milosrđa prema bogatašima.
Najsiromašniji ljudi primali su milostinju iz milosrđa!"
sv. Nikolaj Žički

Ništa to ne znači kada se pored ovih divnih istina propovijeda magija. Npr. da krst i tamjan tjeraju demone.

I kada vladika Nikolaj laska ljudskoj gordosti.

A ovo je promocija magije.

"I sila zla bježi kada palimo tamjan". Otac Tadej

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uvjerenje samo po sebi ne znači ništa, već sam ti davao primjere. Da li ti i Toma govorite istinu ili ne to nije toliko bitno za ovu raspravu.

Ne znas ti sta je motiv ni sta je uverenje. Ti ne verujes kad neko kaze da je iskren, ti tvrdis da nije. Sto kaze biblija "imas zlo oko"!

Ne mozes ti uvredu pravdati konstatacijom.

Takvih je jako malo kod vas.

Takvih kod nas nema! Ti ne znas da razlikujes vernika od formalnog pripadnika. Odnosno znas, kada se radi o vama, onda pravis razliku i kazes da formalisti nisu vernici, a kada se radi o nama onda ne gledas tako. Sto ce reci - "pristrasan si"!

Od sveukupnog broja vernika koji zive svoju veru, gotovo ni jedan ne razmislja formalisticki.

Dakle niko od pravih vernika ne misli da ce ga Bog opravdati zbog pognute glave i slicno!

Ovo sto pises je krajnje zlonamerno!

To ne možeš nas zato je nastala reform.

Reform. je pobuna protiv zabluda.

Mogu da vas optuzim za isto, vec sam gore pokazao da mogu!

Od vas većih licemjera nema, to je pokazao komunizam.

Rekoh: obicni vernici su vam babe i dede koji su u penziji pa zato mogu drzati subotu. To su pravi licemeri, a pastori vam nisu nista bolji...

Sto se tice komunizma, to nista ne dokazuje, osim da ima jako malo pravih vernika. Isto se moze reci i za vas, malo je bilo Adventista tada, a danas ih ima vise. Pricas nebuloze.

Pa ja nisam ni rekao da su svi.

A sta smo mi , neki izrod?

Znaci da ti ne sagledavas ispravno, ne sagledavas rodove pravih vernika, nego uzimas rodove formalista. I u Adventizmu je 90% formalista naspram 10% pravih vernika, i ja onda po tome mogu da odbacim ceo Adventizam, ne gledajuci ucenje da li je ispravno! Zapravo mnogi su vas zato napustili, pun facebook bivsih Adventista, nadji ih pa ih pitaj zasto su napustili, reci ce ti zbog licemerstva ljudi u crkvi! Dobro znam jer sam istrazivao zasto napustaju. Mada i ne treba istrazivati kad si decenijama u crkvi. Zato i Laodikeja ne ide vise tamo.

To je ono sto ti radis. Umesto da gledas ucenje sudis po ljudima u crkvi!

Ali taj ritual nije magija. Ja sam osporio tvoje poređenje, nije voda u ritualu postala sveta, a ti tvrdiš da jeste i u tom primjeru kojeg si naveo.

Nisam ja rekao da je voda postala sveta sama po sebi, vec je izvojena za svetu upotrebu, i da preko nje Bog leci ili cini cuda.

Ali ti si govorio da je posvećenje znači da postaje sveto.

Posvecenje znaci izdvajanje predmeta za svetu upotrebu, a to znaci da Bog na poseban nacin deluje preko tog predmeta. Tako je i kod vas i kod nas!

Šta je nego vračanje, obična voda postaje sveta.

Ćiribu ćiriba.

Nakon duge upotrebe predmeta od strane Boga, Svetost sa Boga prelazi na sam predmet, u njemu se zadrzava sila.

Zato Bog kaze Mojsiju - "izuj obucu sa nogu svojih, jer je mesto gde stojis SVETA ZEMLJA" , dakle predmet postaje svet zbog Bozjeg prisustva i u njemu se zadrzava sila!

Da je bilo suprotno, ne bi Bog trazio da on izuje obucu, a trazio je zato da svetost predje i na njega!

Tako su i ubruse Apostola Pavla nosili i stavljali na bolesnike, jer su zadrzavali silu i stoga bili Sveti!

I Mojsije je stapom udario po steni i potekla je voda. Pa sta mislis da je Bog zajedno sa Mojsijem sagresio? Ne! Vec se u stapu zadrzala sila, i taj stap je bio Svet po sebi, zato ga je Mojsije mogao zloupotrebiti!

Isto je sa kovcegom zaveta i sa bilo kojim predmetom.

Dakle na tvoje pitanje - "da li i predmet moze biti svet" odgovorio bih - moze i sam predmet!

Zato mi pazljivo postupamo sa tim predmetuma i odnosimo se sa strahopostovanjem! A vi niste dovoljno duhovni da bi to razumeli, jer duhovnost vam je 0.

To nema veze sa tim, nije kovčeg sam po sebi svet kako vi doživljavate predmete, nego je bio u hramskoj službi i samo su ga sveštenici smjeli dirati.

Pa nema razloga da ga Bog onda ubije, po tvom neformalnom shvatanju nema, jer ako je on zeleo dobro, zasto bi ga onda ubio? On je hteo da sacuva kovceg da ne padne!

Zato ti kazes da vas nece ubiti Bog ako se sa nepostovanjem ophodite prema njegovim predmetima, posto vi ne mislite time zlo, mislis da ce vas postedeti. Ali nece vas postedeti, to je laz, Bog ce vas ubiti svejedno! Vidimo to po ovom primeru!

Jer poenta nije u tome sta ti mislis ili ne mislis da je ispravno!

Pa nije svet sam po sebi, kada su Jevreji počeli da misle da je svet i d aće im dnijeti pobjedu Bog im je uzeo kovčeg i dao ga Filistejcima.

Dokazao sam vec da predmet jeste svet sam po sebi, odnosno da se Bozja sila zadrzava u njemu! A to znaci svetost. Zato je ovaj covek i stradao, bez obzira sto je zeleo dobro (jer se manifestovala Bozja sila). Zato i Mojsije preko predmeta cini greh (jer nije Bog greh ucinio preko Mojsija, vec je on sam preko predmeta). Zato su i ubrusi Apostola Pavla lecili, jer su postali sveti, odnosno sila se zadrzavala u njima!

Predmeti se dakle posvecuju Bozjim prisustvom, ljudi se posvecuju Bozjim prisustvom! I to je istina, a ne ovo sto ti pricas!

Ti ocigledno o tome pojma nemas, zato i ne postujes svetinju! Gadno je to sto radis, ti hulis!

Objasnio sam šta je magija.

Ma kako da ne, tebi je magija saginjanje glave. Lupetas tu i pricas svasta!

Kod vas toga nema, vi ne poručavate BIbliju, vama crkva tumači, sam si rekao.

Kod nas se Biblija cita, nemamo mi potrebe da "tumacimo" kao vi, jer biblija je jasna kada se cita. Ali vi morate da "tumacite" zato sto izvrcete njen smisao, jer vasa nauka nije u bibliji!

Sta ces tumaciti nesto sto je vec protumaceno? To su apostoli i Isus sami protumacili!

A sto nam uopste tumacite kad kazete da "biblija tumaci samu sebe" (ili Bog sam coveku tumaci)!? Znaci vi zapravo izvrcete njen smisao!!!

To ste dokazali Biblijom da znate. Biblija kaže uništenje, a vi vbječno mučenje, mrtvi ne znaju ništa, kod vas sve znaju, može svinja, piše da ne može.

Eto za razliku od tebe ja na konkretnim primjerima obaram tvoju teoriju.

Prostim citanjem bez vaseg tumacenja i izvrtanja covek nece doci do zakljucka da mucenja nema, da zagrobnog zivota nema, niti da se svinja ne jede..

Mi bibliju nemamo zasto da "tumacimo", ona je jasna i ona se cita na Bogosluzenju i Sveti Duh deluje na srca, pa ljudi razumeju smisao, a ne kao kod vas da covek namece tumacenje!

Mi moramo da tumacimo ovde, jer borba sa sotonom, zahteva da se borimo protiv izvrtanja.

Pa sam si sebe sada ukopao. Dakle ipak imaju dvije definicije. Suštinska i formalna.
Ne postoji nikakva sustinska i formalna definicija, formalisto! Vec postoji jedna definicija, po kojoj sekta jeste neko ko se odvojio od religiozne celine i oponira toj vecini. On moze i nemora biti u pravu, ali to ne utice na definiciju.

Zato se bunimo protiv toga, a vi se ne bunite. Zato se i zovemo protestanti.

Hahaha, potvrdjujes moje navode da ste "buntovnici" :)

A ovo je promocija magije.

"I sila zla bježi kada palimo tamjan". Otac Tadej

Tamjan su molitve svetih po bibliji.

"I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starješine padoše pred jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetijeh." (Otk. 5:8)

A biblija kaze da: "djavo bezi od iskrene molitve"!

Dakle tacno rekosmo, a ti si zlonameran!

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Zato i Laodikeja ne ide vise tamo.

Bilo bi zanimljivo čuti Laodikeju zašto ne ide , ako je ova iformacija točna

Zato mi pazljivo postupamo sa tim predmetuma i odnosimo se sa strahopostovanjem! A vi niste dovoljno duhovni da bi to razumeli, jer duhovnost vam je 0.

giphy.gif

Čast izuzetcima

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne znas ti sta je motiv ni sta je uverenje.

Ti si dokazao da ne znaš.

Ti ne verujes kad neko kaze da je iskren, ti tvrdis da nije.

To lažeš, navedi gdje sam to rekao. Kako na pokvaren način izmišljaš. Nigdje to nisam rekao, samo sam ukazao da uvjerenje nije motiv.

Ne mozes ti uvredu pravdati konstatacijom.

Naravno da mogu.

Takvih kod nas nema! Ti ne znas da razlikujes vernika od formalnog pripadnika. Odnosno znas, kada se radi o vama, onda pravis razliku i kazes da formalisti nisu vernici, a kada se radi o nama onda ne gledas tako. Sto ce reci - "pristrasan si"!

Tvoj odlazak iz adven. dokazuje da si bio formalista, oni obično odu iz HAC.

Rekoh: obicni vernici su vam babe i dede koji su u penziji pa zato mogu drzati subotu.

To ne može da ospori moju tvrdnju, da vi ipak jeste najveći licemjeri.

Sto se tice komunizma, to nista ne dokazuje,

Čime dokazuješ, da to nije dokaz što sam naveo.

osim da ima jako malo pravih vernika. Isto se moze reci i za vas, malo je bilo Adventista tada, a danas ih ima vise. Pricas nebuloze.

Ne može se reći za nas da ih ima malo. Ima i kod nas, ali malo, ne zato što je nas malo, nego malo po procentu.

A sta smo mi , neki izrod?

To su rodovi pokazali, čak ste gori u globalu od sekularnog Zapada.

Znaci da ti ne sagledavas ispravno, ne sagledavas rodove pravih vernika, nego uzimas rodove formalista. I u Adventizmu je 90% formalista naspram 10% pravih vernika,

Ko je formalista obično ode iz advent.

Ti ne znaš da djela dokazuju vjeru, a ne šuplja priča kao što je tvoja. Priču imaju svi.

Samo su djela mjerilo. Ako je neko formalista prije ili kasnije se pokaže njegovo pravo stanje srca.

I onda se vidi da je imao spoljnu pobožnost, ne može neko decenijama da bude formalista.

mnogi su vas zato napustili, pun facebook bivsih Adventista, nadji ih pa ih pitaj zasto su napustili,

Već sam ih našao i to dosta, veoma sam aktivan na FB, nijedan arzuman razlog.

Jedna je otišla jer je formalno shvatila neke stihove, drugi je otišao jer ga je neki pop kako kaže prosvijetlio, nešto mu objasnio, a ja saznao da taj plaši ljude da će biti izgubljeni ako se ne vrate u pc, a nije objasnio zašto je nešto zabluda.

Nisam ja rekao da je voda postala sveta sama po sebi, vec je izvojena za svetu upotrebu, i da preko nje Bog leci ili cini cuda.

Pa vaše shvatanej da je sevta sama po sebi. I kako to nije dalo efekta.

Posvecenje znaci izdvajanje predmeta za svetu upotrebu,

To znam, samo kod avs to nije, nego postaje sveta. A opet upotreba nije dala efekta.

Nakon duge upotrebe predmeta od strane Boga, Svetost sa Boga prelazi na sam predmet, u njemu se zadrzava sila.

To je netačno, ovo je dokaz da obožavaš predmete.

Kada je kod ljudi shvatanje bilo da je prešlo Bog ih je kaznio.

Zato Bog kaze Mojsiju - "izuj obucu sa nogu svojih, jer je mesto gde stojis SVETA ZEMLJA" , dakle predmet postaje svet zbog Bozjeg prisustva i u njemu se zadrzava sila!

To ne dokazuje tvoje tvrdnje. opet nije zemlja sveta sama po sebi, nego je tu Bog prisutan, a izuvanje odjeće je dokaz vjere, a ne da je neki predmet svet pa da ga obuća ne isprlja. Naravno da je mejsto sveto jer je Bog tu, a ne samo po sebi.

Nigdje se ne podržava obožavanje mjesta, predmeta itd. što vi radite.

Vi obožavate hramove, kao i Jevreji u otpadu, zato im je Bog razorio hram dva puta.

Da je bilo suprotno, ne bi Bog trazio da on izuje obucu, a trazio je zato da svetost predje i na njega!

Objašnjeno u dva prethodna komentara.

Tako su i ubruse Apostola Pavla nosili i stavljali na bolesnike, jer su zadrzavali silu i stoga bili Sveti!

To ne dokazuje da vi ne obožavate predmete. Jer ste ih uzeli kao pravilo po kojem Bog liječi, a to nije pravilo. Baš ste licemjeri, što niste uzeli onda i blato i stavili ga u crkvu.

A ne ovo, hoću jabuke neću kruške.

I Mojsije je stapom udario po steni i potekla je voda. Pa sta mislis da je Bog zajedno sa Mojsijem sagresio? Ne! Vec se u stapu zadrzala sila, i taj stap je bio Svet po sebi, zato ga je Mojsije mogao zloupotrebiti!

Ovo je dokaz obožavanja predmeta. NIje nikada sam po sebi predmet svet.

Nije zbog toga Mojsije kažnjen, nego što je sebi pripisao čudo, a nije Bogu.

Pa ti si baš ne shvataš nijedan smisao teksta. Nikakvu pouku nisi izvukao iz Biblije.

Isto je sa kovcegom zaveta i sa bilo kojim predmetom.

Dakle na tvoje pitanje - "da li i predmet moze biti svet" odgovorio bih - moze i sam predmet!

Potvrda onoga što sam tvrdio.

Hvala ti na tome.

Pa nema razloga da ga Bog onda ubije, po tvom neformalnom shvatanju nema, jer ako je on zeleo dobro, zasto bi ga onda ubio? On je hteo da sacuva kovceg da ne padne!

Čovječe nerazumni, to je bio dokaz kakvo je njegovo srce, jer je on dobio jasnu uputu. Kako ne shvataš neke stvari, da je došao neko sa strane i dirao ga ne bi ga kaznio jer taj nije znao za to da ga ne smije dirati. Filiste. su ga odnijeli pa nije nikoga od njih ubio.

Pa stvarno si formalista.

Ma nevjerovatno.

Zato ti kazes da vas nece ubiti Bog ako se sa nepostovanjem ophodite prema njegovim predmetima, posto vi ne mislite time zlo, mislis da ce vas postedeti. Ali nece vas postedeti, to je laz, Bog ce vas ubiti svejedno! Vidimo to po ovom primeru!

Vaši predmeti ne ukazuju na Boga, vi ih obožavate, zato vam ih BOg uništava, da je to isto kao sa Vaktazarom, Bog bi pobio masu Albanaca, muslimana i Hrvata, ali nije. Znači da ti predmeti ne ukazuju na Boga. Nije ih Bog posvetio.

Ti ocigledno o tome pojma nemas, zato i ne postujes svetinju! Gadno je to sto radis, ti hulis!

I kako Bog nije pobio masu tih ljudi koji su skrnavili te predmete.

Kako nije ista kazna kao i za Valtazara posljednjeg cara Vavilona?

Ma kako da ne, tebi je magija saginjanje glave. Lupetas tu i pricas svasta!

naravno da jeste, jer ta osoba ni po čemu nije iznad drugih, čak ida je parvednija.

Iz vejrskog razloga je to grijeh, a naklon dami ili pred. ili nekoj značajnoj neverskoj ličnosti nije grijeh. Ili pak ako se ljudi lično poznaju i bliski su.

moram da idem, ostalo ću da osporim kasnije.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Bog, neprestano!

PRIČA O DVA MONAHA

Bila jednom dva monaha, koji su punih četrdeset godina živeli u istom manastiru, a da se nijednom nisu posvađali. Vremenom su čak zaboravili da tako nešto uopšte postoji.

Jednog dana prvi monah je otišao do obližnjeg sela da proda kotarice koje su pleli.
I tamo je video dvojicu koji su se sporečkali. I pitao je prolaznika šta rade,
ovaj mu je rekao: “Svadjaju se”.

Po povratku u manastir, pitao je drugog monaha:

“Video sam u selu svadju, šta misliš da pokušamo i mi bar jednom da se posvađamo oko nečega?”

Ovaj drugi je uzvratio: “Zašto da ne. Oko čega ćemo se svađati?”

“Mogli bismo oko ovog hleba” – predloži prvi.

“U redu, svađajmo se oko hleba. Kako se to radi?”

“Ovako” – rekao je prvi monah, “Ovaj hleb je sada moj, šta ćeš sad?”

“Zadrži ga” – rekao je drugi monah.

brat Toma

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Prostim citanjem bez vaseg tumacenja i izvrtanja covek nece doci do zakljucka da mucenja nema, da zagrobnog zivota nema, niti da se svinja ne jede..

Znači piše uništenje neće biti uništeni, piše da ne znaju ništa, a ovamo znaju, da je Bog zabranio svinjetinu, ali ipak može, pobio je koji su jeli, sada to nije grijeh.

Mi bibliju nemamo zasto da "tumacimo", ona je jasna i ona se cita na Bogosluzenju i Sveti Duh deluje na srca, pa ljudi razumeju smisao, a ne kao kod vas da covek namece tumacenje!

Zato ste ipak probrali stihove, pa ove koje smo spomenuli ne čitate, čak ste i 4. zapov. promijenili, a to je dokaz da subota treba da se drži i da onako stoji kako piše u originalu.

Mi moramo da tumacimo ovde, jer borba sa sotonom, zahteva da se borimo protiv izvrtanja.

Da borite se baš, tako što kažete da znaju mrtvi, iako piše da ne znaju, da može svinjetina iako piše da ne može.

Ne postoji nikakva sustinska i formalna definicija,

Naravno da postoji, za razliku od tebe ja sam dao objašnjenje.

Jesam li ti to opet inspiracija? Baš me kopiraš u svemu.

Vec postoji jedna definicija, po kojoj sekta jeste neko ko se odvojio od religiozne celine i oponira toj vecini.

Definicija pojma, ali realno ko se odvojio od Boga i Biblije.

Hahaha, potvrdjujes moje navode da ste "buntovnici"

Protiv zabluda da, Isus je bio to, apostoli kasnije i crkva. Znači vi ste sa farisejima zajedno.

Tamjan su molitve svetih po bibliji.

"I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starješine padoše pred jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetijeh." (Otk. 5:8)

A biblija kaze da: "djavo bezi od iskrene molitve"!

Šta će vama molitva, vi imate tamjan, ko ima molitvu nema tamjana.

Stih govori o Nebu, mi nismo gore, a ti voliš da se uzdižeš.

Dakle tacno rekosmo, a ti si zlonameran!

Za ovo mi je drago da si rekao, ne daj Bože da me ti i takvi hvalite.

Kažeš Isus "Teško vama kada svi počnu govoriti lijepo o vama".

I ne daj Bože da nas vi (svijet) ljubite.

U ala bih se zabrinuo da me ti ljubiš i slični tebi.

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Bog pomogao svakome!

Iz pera svetog Niklaja, na odeljak Svetog Pisma II Petrova, 3,14:

"Starajte se da budete čisti umom i srcem, pravi savešću, i u miru s Bogom.
Samo tako poslednje čekanje neće vas prestraviti iznenađenjem, niti će vas nizvrgnuti
u noć bez dana, i u žalost bez radosti. Kao što je sve u životu Gospoda Isusa iznenađenje
za ljude, tako će biti iznenađenje i Njegov drugi dolazak u sili i slavi.

Iznenađenje je bilo Njegovo rođenje od Prečiste Deve, iznenađenje i Njegovo sirotovanje, iznenađenje i Njegovo čudotvorstvo, i svako delo, i svaka reč, i poniženje,
i dragovoljna smrt, i vaskrsenje, i vaznesenje, i crkva, i rasprostiranje vere Njegove.

Iznenađenje će biti i Njegov drugi dolazak, iznenađenje strašnije od svih iznenađenja."

brat Toma

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Iz pera svetog Niklaja, na odeljak Svetog Pisma II Petrova, 3,14:

"Starajte se da budete čisti umom i srcem, pravi savešću, i u miru s Bogom.
Samo tako poslednje čekanje neće vas prestraviti iznenađenjem, niti će vas nizvrgnuti
u noć bez dana, i u žalost bez radosti. Kao što je sve u životu Gospoda Isusa iznenađenje
za ljude, tako će biti iznenađenje i Njegov drugi dolazak u sili i slavi.

Iznenađenje je bilo Njegovo rođenje od Prečiste Deve, iznenađenje i Njegovo sirotovanje, iznenađenje i Njegovo čudotvorstvo, i svako delo, i svaka reč, i poniženje,
i dragovoljna smrt, i vaskrsenje, i vaznesenje, i crkva, i rasprostiranje vere Njegove.

Jel to Velimirović? Ako je on kako onda može istovremeno i to govori i da truje narod gordošću?

Natrag