Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Kako uz sotonsku rok muziku , teško ćete tako do Boga
Zato se bunimo protiv toga, a vi se ne bunite. Zato se i zovemo protestanti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Kako uz sotonsku rok muziku , teško ćete tako do Boga
"Ako daješ milostinju siromahu znaj, da koliko njome činiš dobra svome bližnjem
toliko i sebi, i još više sebi."
Sv. Antonije govori: „od bližnjega dolazi nam i život i smrt."
A sv. Petar Damaskin piše: „kao što bedni treba da blagodare Bogu, i da ljube bogate,
koji im čine dobra, tako, i još mnogo više, i bogati (treba da blagodare Bogu i
da ljube bedne), zato što se oni spasavaju Promislom Božjim i u sadašnjem
i u budućem veku zbog milostinje.
Jer bez bednih oni ne samo ne zadobijaju spasenje duše, nego ne mogu izbeći
ni iskušenja od bogatstva."
Milostinja koja se daje iz sujete, ili s prezrenjem, ne koristi ništa.
U ranija vremena bogataši su odnosili zlato pustinjacima i molili ove da prime.
Retko se dešavalo da su pustinjaci rado primali milostinju,
nego i kad su je primali, primali su je iz milosrđa prema bogatašima.
Najsiromašniji ljudi primali su milostinju iz milosrđa!"
sv. Nikolaj Žički
Uvjerenje samo po sebi ne znači ništa, već sam ti davao primjere. Da li ti i Toma govorite istinu ili ne to nije toliko bitno za ovu raspravu.
Ne mozes ti uvredu pravdati konstatacijom.onstatacija.
Takvih je jako malo kod vas.
To ne možeš nas zato je nastala reform.
Reform. je pobuna protiv zabluda.
Od vas većih licemjera nema, to je pokazao komunizam.
Pa ja nisam ni rekao da su svi.
Ali taj ritual nije magija. Ja sam osporio tvoje poređenje, nije voda u ritualu postala sveta, a ti tvrdiš da jeste i u tom primjeru kojeg si naveo.
Ali ti si govorio da je posvećenje znači da postaje sveto.
Šta je nego vračanje, obična voda postaje sveta.
Ćiribu ćiriba.
To nema veze sa tim, nije kovčeg sam po sebi svet kako vi doživljavate predmete, nego je bio u hramskoj službi i samo su ga sveštenici smjeli dirati.
Pa nije svet sam po sebi, kada su Jevreji počeli da misle da je svet i d aće im dnijeti pobjedu Bog im je uzeo kovčeg i dao ga Filistejcima.
Objasnio sam šta je magija.
Kod vas toga nema, vi ne poručavate BIbliju, vama crkva tumači, sam si rekao.
To ste dokazali Biblijom da znate. Biblija kaže uništenje, a vi vbječno mučenje, mrtvi ne znaju ništa, kod vas sve znaju, može svinja, piše da ne može.
Eto za razliku od tebe ja na konkretnim primjerima obaram tvoju teoriju.
Ne postoji nikakva sustinska i formalna definicija, formalisto! Vec postoji jedna definicija, po kojoj sekta jeste neko ko se odvojio od religiozne celine i oponira toj vecini. On moze i nemora biti u pravu, ali to ne utice na definiciju.Pa sam si sebe sada ukopao. Dakle ipak imaju dvije definicije. Suštinska i formalna.
Zato se bunimo protiv toga, a vi se ne bunite. Zato se i zovemo protestanti.
A ovo je promocija magije.
"I sila zla bježi kada palimo tamjan". Otac Tadej
Zato i Laodikeja ne ide vise tamo.
Zato mi pazljivo postupamo sa tim predmetuma i odnosimo se sa strahopostovanjem! A vi niste dovoljno duhovni da bi to razumeli, jer duhovnost vam je 0.
Ne znas ti sta je motiv ni sta je uverenje.
Ti ne verujes kad neko kaze da je iskren, ti tvrdis da nije.
Ne mozes ti uvredu pravdati konstatacijom.
Takvih kod nas nema! Ti ne znas da razlikujes vernika od formalnog pripadnika. Odnosno znas, kada se radi o vama, onda pravis razliku i kazes da formalisti nisu vernici, a kada se radi o nama onda ne gledas tako. Sto ce reci - "pristrasan si"!
Rekoh: obicni vernici su vam babe i dede koji su u penziji pa zato mogu drzati subotu.
Sto se tice komunizma, to nista ne dokazuje,
osim da ima jako malo pravih vernika. Isto se moze reci i za vas, malo je bilo Adventista tada, a danas ih ima vise. Pricas nebuloze.
A sta smo mi , neki izrod?
Znaci da ti ne sagledavas ispravno, ne sagledavas rodove pravih vernika, nego uzimas rodove formalista. I u Adventizmu je 90% formalista naspram 10% pravih vernika,
mnogi su vas zato napustili, pun facebook bivsih Adventista, nadji ih pa ih pitaj zasto su napustili,
Nisam ja rekao da je voda postala sveta sama po sebi, vec je izvojena za svetu upotrebu, i da preko nje Bog leci ili cini cuda.
Posvecenje znaci izdvajanje predmeta za svetu upotrebu,
Nakon duge upotrebe predmeta od strane Boga, Svetost sa Boga prelazi na sam predmet, u njemu se zadrzava sila.
Zato Bog kaze Mojsiju - "izuj obucu sa nogu svojih, jer je mesto gde stojis SVETA ZEMLJA" , dakle predmet postaje svet zbog Bozjeg prisustva i u njemu se zadrzava sila!
Da je bilo suprotno, ne bi Bog trazio da on izuje obucu, a trazio je zato da svetost predje i na njega!
Tako su i ubruse Apostola Pavla nosili i stavljali na bolesnike, jer su zadrzavali silu i stoga bili Sveti!
I Mojsije je stapom udario po steni i potekla je voda. Pa sta mislis da je Bog zajedno sa Mojsijem sagresio? Ne! Vec se u stapu zadrzala sila, i taj stap je bio Svet po sebi, zato ga je Mojsije mogao zloupotrebiti!
Isto je sa kovcegom zaveta i sa bilo kojim predmetom.
Dakle na tvoje pitanje - "da li i predmet moze biti svet" odgovorio bih - moze i sam predmet!
Pa nema razloga da ga Bog onda ubije, po tvom neformalnom shvatanju nema, jer ako je on zeleo dobro, zasto bi ga onda ubio? On je hteo da sacuva kovceg da ne padne!
Zato ti kazes da vas nece ubiti Bog ako se sa nepostovanjem ophodite prema njegovim predmetima, posto vi ne mislite time zlo, mislis da ce vas postedeti. Ali nece vas postedeti, to je laz, Bog ce vas ubiti svejedno! Vidimo to po ovom primeru!
Ti ocigledno o tome pojma nemas, zato i ne postujes svetinju! Gadno je to sto radis, ti hulis!
Ma kako da ne, tebi je magija saginjanje glave. Lupetas tu i pricas svasta!
Prostim citanjem bez vaseg tumacenja i izvrtanja covek nece doci do zakljucka da mucenja nema, da zagrobnog zivota nema, niti da se svinja ne jede..
Mi bibliju nemamo zasto da "tumacimo", ona je jasna i ona se cita na Bogosluzenju i Sveti Duh deluje na srca, pa ljudi razumeju smisao, a ne kao kod vas da covek namece tumacenje!
Mi moramo da tumacimo ovde, jer borba sa sotonom, zahteva da se borimo protiv izvrtanja.
Ne postoji nikakva sustinska i formalna definicija,
formalisto!
Vec postoji jedna definicija, po kojoj sekta jeste neko ko se odvojio od religiozne celine i oponira toj vecini.
Hahaha, potvrdjujes moje navode da ste "buntovnici"
Tamjan su molitve svetih po bibliji.
"I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starješine padoše pred jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetijeh." (Otk. 5:8)
A biblija kaze da: "djavo bezi od iskrene molitve"!
Dakle tacno rekosmo, a ti si zlonameran!
Iz pera svetog Niklaja, na odeljak Svetog Pisma II Petrova, 3,14:
"Starajte se da budete čisti umom i srcem, pravi savešću, i u miru s Bogom.
Samo tako poslednje čekanje neće vas prestraviti iznenađenjem, niti će vas nizvrgnuti
u noć bez dana, i u žalost bez radosti. Kao što je sve u životu Gospoda Isusa iznenađenje
za ljude, tako će biti iznenađenje i Njegov drugi dolazak u sili i slavi.
Iznenađenje je bilo Njegovo rođenje od Prečiste Deve, iznenađenje i Njegovo sirotovanje, iznenađenje i Njegovo čudotvorstvo, i svako delo, i svaka reč, i poniženje,
i dragovoljna smrt, i vaskrsenje, i vaznesenje, i crkva, i rasprostiranje vere Njegove.