Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Znamo da vam nije lako, ali neka vas, da nije nepismenih, pismeni ne bi znali da su pismeniVi pismeni mislite da je nama nepismenima lako. Probajte i sami se uverite.
Za tebe se ne bi moglo reći da si malo polupismen. Ti si solidno pismen, sem što ti odvajanje negacije (ne) ne ide baš najbolje. Negacija se uvijek piše odvojeno kada se nalazi ispred glagola. ( ne mogu, ne dam, ne idem, ne bih...) U svakom slučaju, ti bi dobio prolaznu ocjenu, tim prije, što ovdje ne govorimo o ekspertima i jezičkim stručnjacima, nego o solidnom poznavanju osnova pravopisa.Ja ovde još nisam sreo nikoga ko bi bio potpuno pismen. Potpuna pismenost nije samo znati pravilno pisati jer osim gramatike postoji još i fonetika, fonologija, grafologija i još trista koje-kakvih čudesa. Ovde su svi manje ili više polupismeni (dužno poštovanje časnim izuzetcima koje prevideh ili ih još ni nevideh). Najgore je biti polupismen jer nikad ne znaš koliko malo znaš (iz sopstvenog iskustva). Za sebe smatram da sam samo malo polupismen a najviše od svega, u životu, bih voleo da sam totalno nepismen jer tada nikada nebih saznao koliko crno mi se piše. Za mene je već kasno.