Pravo za tumacenje Svetog Pisma

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ovdje ga ocem naziva.

Pa šta ako ga je nazvala. I apostoli su tražili od Isusa da pobije Samarjane pa sada zbog toga nisu apostoli.

. A naravno da je podržla datum Isusova dolaska,

Nije nego baš kritikovala.

čekala je Isusa zajedno sa svima drugima i bila razočarana što nije došao.

Pa čekali su i apostoli. Ko god živi unazad 2000 godina čeka dolazak.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tipični alergičar. Na istinu, naravno.

Arg. su vam tako odlični da sam ih kopirao pa ima jedno 20 stranica.

Meni drugi šalju i rasp. sa vama i ja njima, davao sam javno i sada ću opet.

Čak ću da osnujem grupu na FB. Gdje ću da ih dam. Uz naravno osporavanje, a i njih same da ih dam dovoljni su dokaz da ono što mi tvrdimo je istina.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nazovi je: Alergičari bauljaju.

Neka, neka nek je otvori... Kako sam razotkrio piramidu, tako ću i njega, polako.

No zašto mi uopšte i odgovaramo na njihove, posebno njegove baljezgarije? Zašto dozvoljavamo da nas neko sa iq-om koji teži beskonačnosti na negativnoj skali, navlači na offtopic, a da posle postovi budu brisani jer pobogu, krše pravilnik?

O kakvom pravu za tumačenje svetog pisma mogu da govore oni koji Crkva nisu? O kakvom pravu? Da li je to isto ono pravo koje meni ili tebi, ili bilo kome omogućava da nakon pročitanog udžbenika za prvu godinu medicine počne da se bavi neurohirugijom? Ako je tako, hajde da odem da operišem mozak ljudima, neke ubijem a neke doživotno unakazim. Hajde da sebi pripišem titulu doktora neurohirugije. Eto, dao mi "bog" duha "znanja"...

Upravo tako funkcioniše Sola Scriptura dovodena do apsurda sleđenjem Mileritskih blefera....

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stvarnoslap said:
Kako se ti olako sa stotinama tisuća razmećeš!? A da znaš, protestanti su poubijali višestruko veći broj heretika nego katolici.
Među njima i katolike..

Slape, problem je u tome sto ja dobro znam ko je poceo sa pokoljima neistomisljuenika.
Nije istina da su protestanti visestruku pobijali ljudi od katolika.
Dobro mi je poznata istorija.
Medjutim, poznato mi je da su hugenoti ratovali sa katolicima u severnoj Italiji i juznoj Francuskoj. Eto vidis koliko utice vasopitanje, to su upravo od vas naucili.

A sta mislis, mozes li ti opravdati stotine hiljada zrtava ljudi, zena i dece, samo zbog toga sto se nisu klanjali tvojoj crkvi.
Mozda oni i nisu bili dobri hriscani, ali zar zbog toga i vi ste trebali da ih sledite. To je sramota za nas sve hriscane.

Darth je izjavio:
No zašto mi uopšte i odgovaramo na njihove, posebno njegove baljezgarije? Zašto dozvoljavamo da nas neko sa iq-om koji teži beskonačnosti na negativnoj skali, navlači na offtopic, a da posle postovi budu brisani jer pobogu, krše pravilnik?

Darth, vi ni ne odgovarate na nase komentare ,nego mi neprestano odgovaramo na vase pozive, pljuvanja i lamatanja.
Ajde da se sporazumemo: Prestanite da napadate i jednako vredjate Adventiste i da pocnemo diskutovati o temama, na sto sam vas odavno pozvao i sve ce biti u redu.
A sve dok se ti izrazavas kocijaski: "baljezgarenje", iq-om" i slicno tome, to dovodi da sukob, jer vi to neprestano trazite. Zato je i Tripo kao zapeta puska pa odgovara po vasem zahtevu i zato imate ono sto trazite. Ako se promenite, svakako promena je moguca.

Darth: O kakvom pravu za tumačenje svetog pisma mogu da govore oni koji Crkva nisu? O kakvom pravu?

Darth mnogo se brines za druge, ali si potpuno zaboravio za sebe. Mi jesmo CRKVA prtiznata isto kao i Katolicka.
Biblija tumaci samu sebe, samo za one koji je dobro poznaju, a oni koji knjigu
sveto pismo, pisu malim slovom, koji jos nisu naucili da se pisana dela, bez obzira kakve su sadrzine uvek pisu velikum slovom tumecenje je uvek pod znakom pitanja?. Dakle, Sveto pismo, a ne sveto pismo. Datrh posto jos nisi naucio osnovne pojmove tumecenja, time si pokazao da i nisi kvalifikovan da nam tumkacis Bibliju.
Ako budes ponizan i pocnes prihvatati konstruktivne savete, mozemo cekati da i ti uzrastez do visine biblijskog tumaca.
Cekamo na tvoju promenu!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije istina da su protestanti visestruku pobijali ljudi od katolika.

Istina je.

Dobro mi je poznata istorija.

Da ti je poznata ne bi se ovako razmetao sa "stotinama hiljada".

A sta mislis, mozes li ti opravdati stotine hiljada zrtava ljudi, zena i dece, samo zbog toga sto se nisu klanjali tvojoj crkvi.

Ne može se opravdati niti jedna žrtva, niti to tko pravda. Ali ne mogu se pravdati niti notorne neistine kao ove tvoje o "stotinama hiljada".

Zato je i Tripo kao zapeta puska pa odgovara po vasem zahtevu i zato imate ono sto trazite.

Netočno. Tripo je sam priznao da je na forum došao "izluđivati tjerati ljude da prasnu". Pogledaj:

Taramana vas je osvjestio, pa ste naučili lekciju od njega , inače bi i neko od vas prasnuo. Isti ste kao i on samo imate licemernu samokontrolu.

Ja sam došao da vas dovedem da pokažete svoje pravo stanje u srcu.

Dakle, priznaješ sam da si ovdje na forumu da bi "izluđivao ljude". Strahota.

Naravno, jer je to vaše pravo stanje.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Darth mnogo se brines za druge, ali si potpuno zaboravio za sebe. Mi jesmo CRKVA prtiznata isto kao i Katolicka.
Katolička Crkva, gospodine EGWisto, nije svoj status kupila od ni jedne jedine vlasti. Niti ga duguje masonskom ustavu i njegovom 1 amandmanu. Dakle, niste Crkva, nego kult.

Datrh posto jos nisi naucio osnovne pojmove tumecenja, time si pokazao da i nisi kvalifikovan da nam tumkacis Bibliju.
Ako budes ponizan i pocnes prihvatati konstruktivne savete, mozemo cekati da i ti uzrastez do visine biblijskog tumaca.
Cekamo na tvoju promenu!

Marko, naučio sam ja osnovne pojmove tumačenja, poodavnoi. I za vašu informaciju, veoma sam kvalifikovan da tumačim Bibliju.

Ponizam sam samo prema Crkvi i Njenom Osnivaču, Bogu Živome. Njemu služim, a On mi ne daje mogućnost da Njega, NJegovu Crkvu, i na kraju sebe ponizim i dam zadovoljstvo Mileritskom bleferskom kultu.

Tako da, promenu ćete videti kada se Univerzum vrati na početno stanje. Tačnije nikada.

Ponoviću, da mi i život od toga zavisi, pred sektašima se neću pokloniti.

Da ti je poznata ne bi se ovako razmetao sa "stotinama hiljada".

Pročitaj malo kako on kao i svi EGWisti glumata nekakav autoritet i poziva na poniznost, pa se onda ne moj čuditi njegovom "poznavanju" istorije. EGWisti i istorija? Dalje neću treba ostaviti još stvari za druge teme.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Katolička Crkva, gospodine EGWisto, nije svoj status kupila od ni jedne jedine vlasti. Niti ga duguje masonskom ustavu i njegovom 1 amandmanu. Dakle, niste Crkva, nego kult.

EGWajtisat "nezabludivi", Znamo mi da biste se vi radovali da mi budemo kult, a ne Crkva. Ali uzalud se trudite, ono sto nam je Bog dao, takvi kao ti ne mogu da nam otmu. Iskreno da kazem zao mi je sto se zbog toga gordis i zivciras, ali moje suze ti ne mogu pomoci.
Medjutim.
mi jesmo priznata crkva, a kultisti su oni koji odbacuju Bozji zakon i prisvajaju mnogobozacke obicaje.

Marko, naučio sam ja osnovne pojmove tumačenja, poodavnoi. I za vašu informaciju, veoma sam kvalifikovan da tumačim Bibliju.[/QUOTE]

Nije potrebno da nam govoris u svojoj kvalifikaciju, tvoja telecologija ju je savrseno otkrila.

Ponizam sam samo prema Crkvi i Njenom Osnivaču, Bogu Živome. Njemu služim.[/QUOTE]

Pa to je upravo to sto mi neprestano zelimo da u tvom nastupanju vidima, ali na zalost, to jos nismo videli. Jos uvek zivimo u nadi, mozda....

Tako da, promenu ćete videti kada se Univerzum vrati na početno stanje. Tačnije nikada.[/QUOTE]

To je oznaka jednog nevernika. On ne prizanje svoj greh, ne kaje se, ne manja se, niti zeli da se promeni.

Ponoviću, da mi i život od toga zavisi, pred sektašima se neću pokloniti.[/QUOTE]

Pre svega niko nije ni trazio da se poklanjas pred sektasima, jer nema veceg sektasa od tebe.
Kad bi se ti Bogu poklonio, svi bismo mogli videti rodove tvoga posvecenja, a posto toga nema, vidimo ono sto nam svakog dana dajes.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ponoviću, da mi i život od toga zavisi, pred sektašima se neću pokloniti.

Ali hoćeš pred kipovima. Niko od nas i ne traži se pokloniš nama. Očigledno je da opet projektuješ svoj duh klanjanja ljudima na nas.

Kao da neko od tebe traži da se klanjaš nama.

Ponizam sam samo prema Crkvi i Njenom Osnivaču, Bogu Živome.

Da si ponizan onda bi prihvatio biblijske istine.

To su tvrdili i fariseji pa im je Isus rekao šta?

Natrag