stvarnoslap said:
Kako se ti olako sa stotinama tisuća razmećeš!? A da znaš, protestanti su poubijali višestruko veći broj heretika nego katolici.
Među njima i katolike..
Slape, problem je u tome sto ja dobro znam ko je poceo sa pokoljima neistomisljuenika.
Nije istina da su protestanti visestruku pobijali ljudi od katolika.
Dobro mi je poznata istorija.
Medjutim, poznato mi je da su hugenoti ratovali sa katolicima u severnoj Italiji i juznoj Francuskoj. Eto vidis koliko utice vasopitanje, to su upravo od vas naucili.
A sta mislis, mozes li ti opravdati stotine hiljada zrtava ljudi, zena i dece, samo zbog toga sto se nisu klanjali tvojoj crkvi.
Mozda oni i nisu bili dobri hriscani, ali zar zbog toga i vi ste trebali da ih sledite. To je sramota za nas sve hriscane.
Darth je izjavio:
No zašto mi uopšte i odgovaramo na njihove, posebno njegove baljezgarije? Zašto dozvoljavamo da nas neko sa iq-om koji teži beskonačnosti na negativnoj skali, navlači na offtopic, a da posle postovi budu brisani jer pobogu, krše pravilnik?
Darth, vi ni ne odgovarate na nase komentare ,nego mi neprestano odgovaramo na vase pozive, pljuvanja i lamatanja.
Ajde da se sporazumemo: Prestanite da napadate i jednako vredjate Adventiste i da pocnemo diskutovati o temama, na sto sam vas odavno pozvao i sve ce biti u redu.
A sve dok se ti izrazavas kocijaski: "baljezgarenje", iq-om" i slicno tome, to dovodi da sukob, jer vi to neprestano trazite. Zato je i Tripo kao zapeta puska pa odgovara po vasem zahtevu i zato imate ono sto trazite. Ako se promenite, svakako promena je moguca.
Darth: O kakvom pravu za tumačenje svetog pisma mogu da govore oni koji Crkva nisu? O kakvom pravu?
Darth mnogo se brines za druge, ali si potpuno zaboravio za sebe. Mi jesmo CRKVA prtiznata isto kao i Katolicka.
Biblija tumaci samu sebe, samo za one koji je dobro poznaju, a oni koji knjigu sveto pismo, pisu malim slovom, koji jos nisu naucili da se pisana dela, bez obzira kakve su sadrzine uvek pisu velikum slovom tumecenje je uvek pod znakom pitanja?. Dakle, Sveto pismo, a ne sveto pismo. Datrh posto jos nisi naucio osnovne pojmove tumecenja, time si pokazao da i nisi kvalifikovan da nam tumkacis Bibliju.
Ako budes ponizan i pocnes prihvatati konstruktivne savete, mozemo cekati da i ti uzrastez do visine biblijskog tumaca.
Cekamo na tvoju promenu!