Imam jedno pitanje ekspertima sa ovog fantasticnog foruma.
Da li postoji mogucnost da napravim m3u listu od filmova koje imam u kompu i da onda tu m3u listu mogu da pokrecem i gledam bilo gde da se nalazim, naravno pod uslovom da komp na kome su mi filmovi bude stalno ukljucen?
Hvala unapred na odgovoru
Instaliras FileZilla server, izaberes FTP i odaberes port po zelji.
To ce da ti otvori lokalni ftp server, i onda izabers koji folder hoces da djelis i dodas ga u FTP server.
Po defaultu port je 21 ali ti izaberi neki veci jer je taj cest pri skeniranju..
Takodje imas opciju da stavis user i pass za pristup sto obavezno stavi
Sada FTP serveru pristupas lokalno >>
ovako nesto
ftp://userass@127.0.0.1:52431/
Sledeci korak ti je da otvoris taj isti port u ruteru da bi mogao preko public IP da mu pristupis i naravno moras da u
inbound rules u firewallu-u takodje omogucis nesmetan pristup racunaru preko tog porta.
sada pristupas ovako:
ftp://user
ass@46.89.25.11:52431/ , gdje je
46.89.25.11 tvoja javna IP adresa
ukoliko nemas static ip adress sledeci korak ti je da kreiras free nalog na nekom od bespatnih dinamickih DNS servisa i registrujes svoju ip tamo.
sada pristupas ovako i nemas brige jel se ip promjenila:
ass@toda81.ddns.net:52431/ , gdje je
toda81.ddns.net DDSN koji si kreirao.
Sada ti samo ostaje da kreiras listu filmova u zavisnosti od putanje i playera preko koga ces da gedas.
Na primjer za VLC player ide ovako:
#EXTM3U
#EXTINF:-1,Taken 2
ass@toda81.ddns.net:52431/filmovi/strani/Taken_2.mkv
#EXTINF:-1,Lepa selo lepa gore
ass@toda81.ddns.net:52431/filmovi/domaci/Lepa_selo_lepa_gore.mp4
sacuvas listu u m3u formatu i gledas na bilo kom racunaru, stim da moras da imas uload dovoljno velik da bi gledao, min oko 2-3 Mbps za filmove velicine 700 mb- 1000 mb
ps
= : p