Pozadinski procesi ?

Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Najbolje slikaj sve programe koje imas instalisane u unistall or change a program
A da vidis skriveni proces koristi koristis program vec sam ga postavio process explorer
Ukljuci ga i posmatraj kad ti se to desi ovaj program ce ti pokazati sta je problem i desni klik i iskljucis i znaces sta je problen
[video=youtube_share;a6uc_wg_DY8]http://youtu.be/a6uc_wg_DY8[/video]
 
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Unistallirao sam Google Chrome preglednik a poslije toga recimo nakon nekih 15-ak minuta windows je odradio update oko 180 MB nekih zakrpa, ne znam kakve i situacija je se smirila.
Evo još od jučer od 17h nema gubitka fokusa.Ostavio sam cijelu noć komp uključen i otvoren prozor my computer radi testiranja i ujutro kad sam pogledao nije došlo do nikakvih promjena tj.gubitka fokusa.

E sad da li je problem bio u Google Chrome ili su zakrpe popravile situaciju ne mogu još ništa zaključiti.Ovih dana ću koristiti explorer browser onaj koji je došao s windowsom pa ćemo vidjeti da li će biti sve OK.
Ako nakon par dana bude sve OK instalirat ću ponovno Chrome pa ćemo vidjeti da li će biti problema.
Javim se u svakom slučaju.
 
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Ovako, ja cu ti napisati servise nVidia, Intela i ostalih servisa koje mozes da stavis na Manual ili Disabled, a da pri tome komp normalno i bez smetnji radi:
Distributed Link Tracking Client - ako nemas umrezenih racunara, mozes slobodno iskljuciti
Intel® Capability Licensing Service Interface
Intel® Dynamic Application Loader Host Interface Service (jhi_service.exe)
Intel® Management and Security Application Local (LMS.exe)
Intel® Management and Security Application User Notification Service (UNS.exe)
Intel® Manageability Engine Service (Intel® ME Service) (IntelMeFWService.exe)
Sve ove Intelove servise mozes staviti na manual

IP Helper - Servis je neophodan ukoliko koristis "HomeGroup" funkcionalnost Windowsa 7. Kako vecina provajdera i mreza koriste IPv4, iskljuci servis.
NVIDIA Update Service Daemon - mozes staviti na Manual
PnkBstrA - mozes staviti na Manual, povezan je za vecinu igrica.

Print Spooler - ucitava fajlove u memoriju za kasnije stampanje. Ako je servis onemogucen, nece raditi stampanje na lokalnom ili mreznom stampacu, ako ne koristis stampac mozes staviti ovaj servis na Disabled.

Secure Socket Tunneling Protocol Service - omogucuje funkcionisanje SSTP-a (Secure Socket Tunneling Protokola) kako bi se ostvarilo povezivanje sa udaljenim racunarima upotrebom virtualne privatne mreze (VPN). Ako je ovaj servis iskljucen, korisnici nece moci da koriste SSTP za pristup udaljenim serverima.

Shell Hardware Detection - koristi se za uredjaje (npr USB mem. uredjaji, CD, DVD ili drugi prenosivi uredjaji - kamere, skeneri) koji imaju AutoPlay opciju, I bez ovog servisa ce takvi uređaji funkcionisati, ali nece imati opciju AutoPlay i sve sto sa istom dolazi. Servis mozes iskljuciti ukoliko ne zelis da ga koristis.

Task Scheduler - sluzi za planiranje automatizovanih operacija (na primer Defragmentacija koju si odredio da radi jednom ili vise puta nedeljno) koje ce sistem da obavi u zadato vreme. Ako ne koristis takve operacije, ovaj servis mozes ugasiti.

Windows Backup - pruza mogucnost pravljenja rezervnih kopija podataka i njihovog vracanja unutar Windowsa. Ukoliko koristis neki drugi alat (npr. Acronis) za kreiranje rezervnih kopija podataka, iskljuci ovaj servis (Disabled).

Windows Defender - omogucuje zastitu od spyware-a i potencijalno nezeljenog software-a. Servis se moze iskljuciti ako se za ovu svrhu koriste drugi 3rd party programi (npr, NOD32, Avast, itd).

Windows Firewall - Isto vazi kao i za defender, ako imas Firewall 3rd party programa, onda je beskoristan, iskljuci, ako imas dodatni FW.

Windows Search - ranijeg naziva "Indexing Service", pruza uslugu indeksiranja sadrzaja, kesiranja datoteka (properties), i prikaza rezultata pretrazivanja datoteka, e-maila i drugih sadrzaja. Moze se iskljuciti ako se za ove potrebe koristi neki drugi 3rd party alat.

Eto to bi bilo to, ako ti nesto ne bude bilo jasno, pisi, pa cemo videta, ovime ces ustedeti dosta na resursima (CPU i RAM)


Hvala Nikolajub na trudu i detaljnom objašnjenju,svaka čast.Evo kao što možeš vidjeti u prethodnom postu situacija je se popravila, ali mogu opet poisključivati te procese koje si mi naveo ako su bezpotrebni.
 
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Najbolje slikaj sve programe koje imas instalisane u unistall or change a program
A da vidis skriveni proces koristi koristis program vec sam ga postavio process explorer
Ukljuci ga i posmatraj kad ti se to desi ovaj program ce ti pokazati sta je problem i desni klik i iskljucis i znaces sta je problen
[video=youtube_share;a6uc_wg_DY8]http://youtu.be/a6uc_wg_DY8[/video]

Odlično ilijaaa2013.
Probam i taj programčić,hvala.
 
Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Sjajno zmaju da si to resio sigurno je bio neki program u pitanju na koji program sumnjas izbrises ga i instalises ponovo
Srecno
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Prvo ces eleminisati ovaj GoogleCrashHandler.exe, tako sto ces u podesavanjima Google Chrome-a u Options, zatim u novom prozoru ides na tab Under The Hood i tu odcheckirati "Help make Google Chrome better by automatically sending usage statistics and crash reports to Google".
Sto se tice ostalih procesa, svi su legalni i proizvodi su Intela, nVidia, zvucne karte i TP Link WiFi bezicnog uredjaja.
Pretpostavljam da neki od tih procesa, koji su uglavnom namenjeni za azuriranje i pracenje lokalnih servisa, zaduzeni za upravljanje hardware-om to cine iz CMD-a, kao proveru za ispravnost upravljackog software-a za postojeci driver i upravljacki software za azuriranja Intel i nVidia.
Posto ima dosta tih procesa, ciji se servisi mogu jedino iskljuciti legalno iz Control Panel/Administrative Tools/Services, onda ti je jedino da ih postavis odatle u Manual, dakle da se pokrecu samo kada su sistemu neophodni za rad, apojedine servise mozes podesiti na disabled, koji sluze iskljucivo za Automatsko azuriranje driver-a i njihovog software-a, pa s toga mislim

Ovo sam ti prvo napisao da iskljucis, sto je bilo vezano za Chrome

Hvala Nikolajub na trudu i detaljnom objašnjenju,svaka čast.Evo kao što možeš vidjeti u prethodnom postu situacija je se popravila, ali mogu opet poisključivati te procese koje si mi naveo ako su bezpotrebni.

Mozes naravno poiskljucivati, tj postaviti onako kako sam napisao, Manual ili Disabled.
Pretpostavio sam da ti crash report za Chrome moze napraviti taj problem, jer je taj servis stalno aktivan, i aktiviran je po samoj instalaciji.
Moja ti je preporuka, da u toku instalacije bilo kog programa ili aplikacije, ides na Customize ili Advanced install opcije, kako bi mogao pravovremeno da uvidis, odnosno checkiras dodatne opcije tokom instalacije programa (toolbars, add-ons, update check itd), sto je veoma bitno, kako ne bi pretrpavao registry nebitnim stvarima, a time i usporavao racunar ili ometao pravilan rad Windows-a.
Danas vecina programa dolazi sa nekim dodacima, pa je s toga bitno da ides na Custom install istih, kako bi ti odredio sta zelis dodatno instalirati i obrnuto.
Pozz brate, bitno je da si resio problem.
 
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Nikolajub poisključivao sam sve te programe i sve je ok.Još uvijek nema nikakvih smetnji ali nisam još instalirao Chrome.
Jedino što sam sinoć primjetio na kratko gubitak fokusa ali pohvatao sam sa procesexplorerom što mi je preporučio ilijaaa2013 i riječ je o ovim procesima s time da je među njima i desktop manager kojeg sam odmah killnuo, a ove nisam dirao.Evo pa pogledaj o kojim se procesima radi.PrtScr capture_2.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
To je brate u redu, Microsoftovi servisi, potpuno legalan i ne uzima resuse kako vidim, sto je veoma bitno, ako je neki od svchost.exe procesa zarazen.
svchost.exe je u pojedinacnom smislu, grupa servisa sistemskih .dll datoteka, kako bi sistem, prilikom problema sa nekim od servisa iz .dll datoteka, ostao aktivan i stabilan, u suprotnom sistem bi bukvalno bio onesposobljen.
Dakle, svchost.exe je genericki host proces za servise koji se pokrecu iz dynamic-link libraries-a (drugacije se nemogu pokrenuti).
Kod tebe je kako vidim tu sve u redu.
 
Natrag
Top