Pozadinski procesi ?

Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Evo nikolajub zadnji post je malo bolje vidljiv pa sad šta da isključi ovo što je pod starded ?
 
Učlanjen(a)
22.04.2013
Poruka
728
Meni neki pozadinski proces krade fokus ?
Jesili probo vratit komp unazad i to verovatno imas neki program istalisan koji ti to izaziva to mozes lagano resiti sa ovim programom
SlimCleaner Free Download pez puno problema
[video=youtube_share;7-yaCvfWW3M]http://youtu.be/7-yaCvfWW3M[/video]








[video=youtube_share;HhtSDsQYi28]http://youtu.be/HhtSDsQYi28[/video]
[video=youtube_share;CyhXjtbTViU]http://youtu.be/CyhXjtbTViU[/video]
[video=youtube_share;HEeanRBqAjI]http://youtu.be/HEeanRBqAjI[/video]
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
ilijaa2013 hvala ti puno.Pretpostavljam da su programi odlični,ali ja bi trebao otkriti koji su to pozadinski procesi koji prave smetnje.Ovi programi vjerojatno rade detekciju kompjutera ali ne znam dali rješavaju situaciju.
 
Član
Učlanjen(a)
11.11.2009
Poruka
506
Au, koliko tu ima procesa! Otkud ovoliko NVIDIA procesa, šta sve taj grafički drajver pokreće, pokušaj sa isključivanjem NVIDIA u startap-u, čisto da vidiš šta se dešava. A da li si razmišljao o nekoj reinstalaciji sistema?

Peca023 nije problem uraditi niti reinstalaciju jer nemam baš puno nekih podataka koji su mi potrebni jer je windows ajmo reći prije nekih dva mjeseca instaliran već je problem u tome šta ako mi se opet pojavi ova smetnja a neću znati u ćemu je bit.
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2011
Poruka
336
U pravu si ali u tom slučaju ćeš morati da posle svake nove aplikacije proveravaš da li se pojavljuje 'focus stealling' i da, kad ga identifikuješ, tu aplikaciju izbaciš sa spiska svog softvera, a sistem vratiš dan unazad. Nije loš ni neki antispajver koji će povremeno odraditi svoj deo posla. Jedin što može da te približi rešenju je da uvek imaš pokrenut 'Task manager', radiš normalno, i čim 'ode' fokus alt+tab na TM i pogledaš u procesima ko je i koliko u tom trenutku aktivan. Win7, navodno, ne pati od problema krađe fokusa što, a i ti si svedok, nikako nije tačno, ipak, teže je pristupiti potrebnim ključevima u registri bazi i to otrežava rešavanje problema. Ljudi pribegavaju nekom Tweak programu i čekiraju prevenciju od krađe fokusa. Koliko i da li uvek pomaže, ne bih znao da ti kažem.
 
Član
Učlanjen(a)
06.09.2009
Poruka
1.388
Ovako, ja cu ti napisati servise nVidia, Intela i ostalih servisa koje mozes da stavis na Manual ili Disabled, a da pri tome komp normalno i bez smetnji radi:
Distributed Link Tracking Client - ako nemas umrezenih racunara, mozes slobodno iskljuciti
Intel® Capability Licensing Service Interface
Intel® Dynamic Application Loader Host Interface Service (jhi_service.exe)
Intel® Management and Security Application Local (LMS.exe)
Intel® Management and Security Application User Notification Service (UNS.exe)
Intel® Manageability Engine Service (Intel® ME Service) (IntelMeFWService.exe)
Sve ove Intelove servise mozes staviti na manual

IP Helper - Servis je neophodan ukoliko koristis "HomeGroup" funkcionalnost Windowsa 7. Kako vecina provajdera i mreza koriste IPv4, iskljuci servis.
NVIDIA Update Service Daemon - mozes staviti na Manual
PnkBstrA - mozes staviti na Manual, povezan je za vecinu igrica.

Print Spooler - ucitava fajlove u memoriju za kasnije stampanje. Ako je servis onemogucen, nece raditi stampanje na lokalnom ili mreznom stampacu, ako ne koristis stampac mozes staviti ovaj servis na Disabled.

Secure Socket Tunneling Protocol Service - omogucuje funkcionisanje SSTP-a (Secure Socket Tunneling Protokola) kako bi se ostvarilo povezivanje sa udaljenim racunarima upotrebom virtualne privatne mreze (VPN). Ako je ovaj servis iskljucen, korisnici nece moci da koriste SSTP za pristup udaljenim serverima.

Shell Hardware Detection - koristi se za uredjaje (npr USB mem. uredjaji, CD, DVD ili drugi prenosivi uredjaji - kamere, skeneri) koji imaju AutoPlay opciju, I bez ovog servisa ce takvi uređaji funkcionisati, ali nece imati opciju AutoPlay i sve sto sa istom dolazi. Servis mozes iskljuciti ukoliko ne zelis da ga koristis.

Task Scheduler - sluzi za planiranje automatizovanih operacija (na primer Defragmentacija koju si odredio da radi jednom ili vise puta nedeljno) koje ce sistem da obavi u zadato vreme. Ako ne koristis takve operacije, ovaj servis mozes ugasiti.

Windows Backup - pruza mogucnost pravljenja rezervnih kopija podataka i njihovog vracanja unutar Windowsa. Ukoliko koristis neki drugi alat (npr. Acronis) za kreiranje rezervnih kopija podataka, iskljuci ovaj servis (Disabled).

Windows Defender - omogucuje zastitu od spyware-a i potencijalno nezeljenog software-a. Servis se moze iskljuciti ako se za ovu svrhu koriste drugi 3rd party programi (npr, NOD32, Avast, itd).

Windows Firewall - Isto vazi kao i za defender, ako imas Firewall 3rd party programa, onda je beskoristan, iskljuci, ako imas dodatni FW.

Windows Search - ranijeg naziva "Indexing Service", pruza uslugu indeksiranja sadrzaja, kesiranja datoteka (properties), i prikaza rezultata pretrazivanja datoteka, e-maila i drugih sadrzaja. Moze se iskljuciti ako se za ove potrebe koristi neki drugi 3rd party alat.

Eto to bi bilo to, ako ti nesto ne bude bilo jasno, pisi, pa cemo videta, ovime ces ustedeti dosta na resursima (CPU i RAM)
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top