Ja mislim da ne bi trebalo da se igras sa ovime ako nisi u toku, bolje pozovi tu nekog elektricara iz ulice da ti zavrsi poso i das mu neki dinar i uz put vidis kako ce on to da poveze.
Ili vratis opet onaj ups i kupis antifriz kantu i promesas sa vodom u instalaciji, pa si u slucaju nestanka struje miran decko(Pucaju cevi i radijatori,ako se zalede).
Citat sa Grejanje Srbija
-----
TERMOFLUID R je koncetrovana tečnost za prenos termiče energije Termofluid R je antifriz za centralno grejanje koji nalazi primenu kod sistema za grejanje i rashlađivanje u temperaturnom opsegu od -35°C do 150°C. Razblažuje se sa vodom u određenim razmerama u zavisnosti od očekivane temerature rada sistema. Olakšava rad cirkulacionih pumpi i obezbeđuje sistemu grejanja kao i radijatorima antikorozivnu zaštitu tokom dugog veka eksploatacije. Odlikuje ga dug vek eksploatacije od 10godina.
-----
Ma samo grijanje i kotlovnica rsdjeni su naknadno.
aMogucnost da imam izbor kako ce raditi pumpa nije beznacajan.
Izlaz iz kotla je nesto iznad rgornjeg dijela radijatora u prizemlju.pa ponekad kada je temperatura vode u kotlu oko tempeerature kada se ,inace ukjlucuje ,pumpu sam ukljucivao direktno
,Drugi razlog je zimska temperstura u kotlovnici.a treci mogucnost da pumpu ukljucujem povremeno ljeti...
U svakom slucaju treba da mi dodje strucnjak koji ce ispitati stanje instalacije i tek onda cu odluciti sta da radim.
Hvsla na savjetima.
Inace.u kuhinjskoj nisi imam taj preklopnik sa kontrilnom lapmpicom a i barometsr ,odnosno pokazivsc temperature tako da ne mogu kontrolisati ponasanje oko inu kotlu.
Imam i alarm spojen preko termoststa na izlazu iz kotla koji se jkljucuje kada temperatura dostigne oko 70 stepeni.
Kotao je na cvrsto gorvio a sistem je zatvoren.
Grijanje je radjeno 2007 godine a,kasnije ,sam shvatio podosta brljotina...ionako je ovo riman.
Poz