Poučne i zanimljive priče

Član
Učlanjen(a)
14.12.2010
Poruka
65
Znam da ovo sto cu sad napisati nije mnogo vezano za ovu temu, ali valjda ce pomoci nekima kao i meni sto je pomoglo kada su mi se roditelji razveli:



1. Oni zbog kojih placemo, ne zasluzuju nase suze, a oni koji ih zasluzuju, zbog njih nikada ne placemo.
2.Ispuni godine zivotom, a ne zivot godinama.
3.Coveku nikad nije dosta. Kada ima srecu, kuka kako zeli vise, a kada padne na dno, zeleo bi da se vrati na staru poziciju.
4.Lako je baru zamutiti i budalu naljutiti. ( Vuk S. Karadzic)
5.Vise se cuvaj od prijatelja nego od neprijatelja.


Meni su se tih 5 vrecenica pojavljivale u mislima svaki put kada bi mi bilo tesko, kada mi se plakalo, a nisam smela. Opet se izvinjavam, jer znam da nije vezano za ovu temu, ali sta cu...:)
 
Član
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
38
Covek je isao poljem i naleteo na tigra.Nagnu u beg,a tigar pojuri za njim.Stigavsi do ivice provalije,covek se uhvati za koren divlje loze i ostade tako viseci. Tigar je bio tako blizu da ga je odozgo mogao onjusiti. Drhteci , covek baci pogled na dole gde opazi jos jednog tigra kako ceka da ga prozdere.Zivot mu je zavisio o jacini vinove loze.
Dva misa,jedan crni a drugi beli,pocela su,malo po malo, da glodju lozu. Gledajuci oko sebe,covek opazi socnu jagodu.Drzeci se jednom rukom za lozu,drugom je uzbrao jagodu. Boze, kako je samo bila slatka!
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Jedna priča, ili anegdota, koja govori kako nekada strah i paranoja mogu biti od koristi.

U Njujorku je živio stari Arapin. Nije imao nikoga osim jednog sina koji je studirao u Parizu. Jednog dana starac pošalje mail sinu i požali mu se: "Sine, Ahmede, mnogo sam ostario, pa ne mogu više raditi kao nekad. Najteže mi pada što ne mogu uskopati vrt u bašti da zasadim krompir. Da si ti ovdje, znam da bi ti to uradio. Ovako ću ove godine ostati bez domaćeg krompira. Voli te tvoj otac!"
Sutradan stari dobije mail od sina u kome je pisalo: "Dragi oče, nemoj nipošto kopati u bašti, znaš da sam tu zakopao "ono"!
Istog dana popodne, u dvorište starog Arapina upada gomila policajaca, FIB-i i CIA službenika! Prekopaju mu svu baštu nekoliko puta, ali ne nađu ništa!
Sutradan starac dobija novi mail od sina: "Dragi oče, nadam se da sam ti pomogao i da ti je sada bašta dobrano prekopana, tako da i ove godine možeš zasaditi svoj krompir!"
 
Natrag
Top