Potrebna pomoc oko RAM-a ???

Član
Učlanjen(a)
01.07.2013
Poruka
137
Termalna pasta na grafickoj i procesoru je zamenjena pre 3 meseca... I sve je dobro ocisceno

Član
Učlanjen(a)
01.07.2013
Poruka
137
Ne znam bas da li je to normalno zato sto kad uzmem da igram neku igricu ponekad se ugasi zbog temperature....

Član
Učlanjen(a)
01.07.2013
Poruka
137
Preko 50 uglavnom.. Posle kad ga palim ponovo pokazuje izmedju 52 i 55 nakon toga za nekih par minuta padne na 45 sve dok ne pokrenem neku igricu (bilo koju) ostaje na 45

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.085
To su normalne temperature pri radu. U "idle" modu tvoj cpu bi trebalo da bude 35-40c u zavisnosti od temperature sobe.
Jeste ok za idle, ali pretpostavljam da zbog ovih restarta temperatura prebaci 60. Moguce da je ventilator neki (na napajanju ili na hladnjaku procesora) malo izgubio na snazi pa ne postize istu brzinu, moguce je da neka druga komponenta utice na povecanje temperature svojim grejanjem, moguce je da je neki kondenzator izgubio na kvalitetu pa dolazi do grejanja same maticne ploce...

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Jeste ok za idle, ali pretpostavljam da zbog ovih restarta temperatura prebaci 60. Moguce da je ventilator neki (na napajanju ili na hladnjaku procesora) malo izgubio na snazi pa ne postize istu brzinu, moguce je da neka druga komponenta utice na povecanje temperature svojim grejanjem, moguce je da je neki kondenzator izgubio na kvalitetu pa dolazi do grejanja same maticne ploce...

Slazem se da je cooler najcesci uzrok, bilo da je lose namesten ili ventilator nema snagu. Ponekad su i ploce problematicne. Imam besprekornu plocu koja za 3 do 5c podigne temp procesora cim se ubaci neki usb na zadnje portove (one na zadnjoj strani racunara).

Pade mi na pamet i voltaza. Neke ploce znaju da poteraju AMD-ove procesore sa vecom voltazom od potrebne (u ovom slucaju potrebno je 1,4V) a desava se i da korisnik manje vise slucajno cackanjem u biosu sam podigne voltazu. Naravno i to se drasticno odrazava na broj stepeni procesora.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.085
To je onda najverovatnije razlog, overclock trazi dodatno hladjenje obicno...
Evo liste podrzanih procesora:
Kod:
http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=380#cpu
Mada mislim da se ulaganje u nove delove ne isplati, jedino ako se nadje neki polovan procesor za male pare(a ima ih), jer je vec u pitanju zastareo hardver...

Natrag