Postoji li Sudbina? - Da li je Bog znao da ce se Adam i Eva pobuniti?

Da li je Bog znao da ce se Adam i Eva pobuniti?

• Bog je znao da ce da mu ukradu zabranjeni plod

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    3
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tvoje zakljucivanje je prazna nebiblijska filozofija po principu logike Jehovinih svedoka.

Vi ste tom logikom tako unizili Boga i ono sto je otkrio u bibliji, sve sa ciljem da sacuvate filozofiju crkve
.
Ja ti dajem Biblijske stihove kao dokaz,a ti si taj koji filozofira i nadalje .
Ti si taj koji nemas hrabrosti nit znanja da odgovoris na moj jednostavan odgovor sa DA ili sa NE.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Evo sta biblija kaze, i na to nema alternative.

"Može li se ko sakriti na tajno mjesto da ga ja ne vidim? govori Gospod; ne ispunjam li ja nebo i zemlju? govori Gospod" ( Jeremija 23. 24 ).

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
E vidiš..jednu stvar previđaš. Bog koji zna od početka kraj i zna sve..ima i rešenja za sve. Dakle, Bog je imao i rešenje za ovaj problem ako nastane. Nije Bog imao prooblem jer On je Bog...ti Boga posmatraš kao čoveka koji nema rešenje za sve. Ali Bog zna sve i ima rešenje za sve. To je činjenica koju previđaš. Dakle, znao je šta će biti ali je imao rešenje za to i zato je dopustio.
Ti barem nesto i napises,ali laodkejac bezi od jednostavnog odgovora Da ili Ne.
Jehova Bog nema problema ni sa cime ,i on uvek nadje izlaz.
Naprimer za Adama i Evu izlaz je smrtna kazna,ali za nas je iz ljubavi pripremio otkupnu zrtvu svoga sina ,sto mu pre toga nije padalo na pamet.
Da li bi tebe neko ili nesto moglo da natera da zrtvujes da se ubije neko tebi najvoljeniji???
Da li uz sve ono gore izneto mislis da je Jehova Bog mazohista ,koji cak daje ljudima da ubiju njegovog sina???
Zar bi ti mogao da smislis tako sulud scenario i u najludjem mastanju???
Zamisli da si ti na Bozjem mestu????

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Jehova Bog nema problema ni sa cime ,i on uvek nadje izlaz.

Tako je.

Da li bi tebe neko ili nesto moglo da natera da zrtvujes da se ubije neko tebi najvoljeniji???

Na šta misliš tačno?

Da li uz sve ono gore izneto mislis da je Jehova Bog mazohista ,koji cak daje ljudima da ubiju njegovog sina???

On nas voli i za nas je sve spreman. Jahve je imao plan i rešenje za sve. Ali neposlušnost se pojavila mimo volje Božije. Znao je i da će se i anđeo heruvim postati Sotona. Ali Bog je za sve imao plan..i On tje sve dopustio ne zato što to nije znao već zato što je i to na kraju posluživlo svim stvorenjima da se pokaže da je On ljubav.

Ali ključno za tebe je da shvatiš da Bog ima rešenje za sve. I zato nije bilo potrebno da stvori stvorenja koja ne mogu pogrešiti. Zato je i data sloboda.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja ne filozofiram, vec iznosim biblijsku istinu.

"Može li se ko sakriti na tajno mjesto da ga ja ne vidim? govori Gospod; ne ispunjam li ja nebo i zemlju? govori Gospod" ( Jeremija 23. 24 ).

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465

Opet brkas babe i zabe.
U ovom stihu je poenta da neko ucini zlo delo pa se onda krije.
Jehova Bog to veoma brzo otkrije,kao i danasnja policija u vecini slucajeva.,ali Jehova Bog je milijardu puta bolji od bilo cije policije.
Ali odgovori ti svima nama jednostavno.
Jel Jehova Bog znao da ce Adam i Eva jesti zabranjeni plod ili nije,
a odmah potom
Jel Jehova Bog video kad su Eva ,pa potom i Adam jeli zabranjeni plod,i nije ih sprecio u tome???
Da ili Ne,kazi ako smes?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tako je.

Na šta misliš tačno?

On nas voli i za nas je sve spreman. Jahve je imao plan i rešenje za sve. Ali neposlušnost se pojavila mimo volje Božije. Znao je i da će se i anđeo heruvim postati Sotona. Ali Bog je za sve imao plan..i On tje sve dopustio ne zato što to nije znao već zato što je i to na kraju posluživlo svim stvorenjima da se pokaže da je On ljubav.

Ali ključno za tebe je da shvatiš da Bog ima rešenje za sve. I zato nije bilo potrebno da stvori stvorenja koja ne mogu pogrešiti. Zato je i data sloboda.
Mislim na tvoje roditelje ili decu. Bi li ti napravio takav scenario da bi posle morao da zrtvujes i rodjeno dete?
Dal ti volis sve nas oko sebe da bi zbog nase gluposti,i to NAMERNE ,zrtvovao svoje dete?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zaokret.

Ako ti biblijski dokaz nije odgovor, onda nastavi sa filozofiranjem.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Čekaj. čekaj..gde ja mogu da se poredim sa Bogom? Ili bilo ko? Bog koji ima rešenje za sve može sve. Nikakav problem. Ja niti bilo ko ne možemo sebe i Boga porediti.
Ti zaboravljas da nas je Bog stvorio po svome oblicju,a to su osecanja...
Sta mislis kako se Bog samo osecao kad su izraelci tolko mnogo skrenuli sa idolopoklonstvom da su cak zrtvovali svoju decu Bogu Balu???
Nije li ih osudio zbog toka i kazao da mu tako nesto nije palo na pamet. itd itd.
Probaj,stavi se malo na njegovo mesto,kako bi se ti osecao da tebi neko pripisuje krivicu sto cine drugi?

Laodikejac,
opet izbegavas odgovor ,i podmeces Biblijski stih koji nema veze sa mojim pitanjem.
Da li je Bog znao da ce Adam i Eva da jedu zabranjeni plod .
napisi DA ili NE.

Natrag