Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
Stani, bre, vidi se da nemaš pojma o...., ne moraš biti vjernik da bi bio kum
Pa rekla je ako budem primio pricest. Za tako nesto bih morao da budem vernik, zar ne?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Stani, bre, vidi se da nemaš pojma o...., ne moraš biti vjernik da bi bio kum
Za pričest da, ali za kumstvo ne, a to nije uslovljeno - ne moraš se pričestiti da bi bio kum.Pa rekla je ako budem primio pricest. Za tako nesto bih morao da budem vernik, zar ne?
Za pričest da, ali za kumstvo ne, a to nije uslovljeno - ne moraš se pričestiti da bi bio kum.
Bože moj, moram vas učiti osnovnim stvarima! Kud ide ova današnja omladina...?
Ostavi mi kumu na miru.
Isabeleta s razlogom sve više postaje neka vrsta maskote ovoga foruma. Tebi je već kuma, infamousu učiteljica, meni anđeo čuvar..., jedino se spedy još nešto duri...:dtyste:
Pa, eto, to potvrđuje ono što sam rekao: ne moraš biti vjernik da bi bio kum.Nije to nista, pre 5 godina sam bio kum drugu, krstio sam ga, on je vernik i znao je da ja nisam, pa ti vidi.
Oš´ da ti kupim zlatni sat za Prvu Pričest? ´
Pa, kad sam već ovdje, reko´ da budem od neke koristi. :dtyste: Ali, kako stvari stoje, vidim da ste i jedan i drugi tvrd orah. Sve ako sada počnem moliti za vas, bojim se, ostat ću na forumu sve do Sudnjeg dana.
Ali, imam nadu. Gospodin je strpljiv i samo čeka pravi čas. Razmišljam koja vam je slaba točka.:???:
Ne može biti drugo nego ljubav, tu ćete pasti... jer u Bibliji piše: "konopcima ljubavi privlačio sam ljude".
Spedy...ah, on već ima svoju veliku ljubav, zove se Subota.
Nije to nista, pre 5 godina sam bio kum drugu, krstio sam ga, on je vernik i znao je da ja nisam, pa ti vidi.
Za pričest da, ali za kumstvo ne, a to nije uslovljeno - ne moraš se pričestiti da bi bio kum.
Bože moj, moram vas učiti osnovnim stvarima! Kud ide ova današnja omladina...?
Hajde, nemoj sad ni ti cjepidlačiti, znaš i sama da kod današnjeg sveštenstva može sve proći ako se dobro platiBudući da pravoslavci Krizmu/Potvrdu primaju već kod krštenja, onda vam mogu biti kuma samo kad se budete ženili.
Hmm, malo mi je to čudno da su te pustili. Kod krštenja kum mora bit vjernik, moguće da se kod vjenčanja to ne traži. Svećenik te nije ništa pitao? Možda je uvažio činjenicu što si kršten.
Inače, kumovi se obvezuju da će brinuti za duhovni život dijeta u slučaju smrti roditelja.
Pravi kumovi se pričešćuju zajedno s krštenikom.
Malo sam se zafrkavala, nema kume kod Pričesti, samo kod krštenja i Krizme. Budući da pravoslavci Krizmu/Potvrdu primaju već kod krštenja, onda vam mogu biti kuma samo kad se budete ženili.
Ne nosim sat, pogotovu nisam zamisljao sebe sa zlatnim, ali ako vec insistiras... A sta je to prvi pricest, jel to kao ono u filmovima kada kazu communion?