Član
- Učlanjen(a)
- 05.09.2013
- Poruka
- 4.465
Ali hajde neka bude po tvome...Taj izraz "DA JE JEDAN DAN U BOZJIM OCIMA KAO HILJADU GODINA" nema veze sa stvaranjem, vec je izgovoreno da pokaze da je Bog vecan i vanvremensko bice.
Po tvojoj logici - kada za nas prodje jedan dan, Bog ceka jos 1000 godina da taj dan prodje, i nista na zemlji ne cini, a onda se okrene i kaze sebi "JAO GDE SU SVI OVI LJUDI, MALO PRE BEHU TU... MORA DA MI SE POKVARIO CASOVNIK, DEDER DA GA NOSIM KOD CASOVNICARA... A I KALENDAR MORAM DA PROMENIM"
Mnogo filozofiras i koristis svoju nelogicnu i nebiblijsku praznu logiku, i sam sebi skaces u jamu koju si iskopao.
Kod tebe nista nije kategoricno, vec sve klimavo i podlozno ljudskom umovanju kako mu se cefne.
Hajde neka ta tvoja teorija koja je ista kao i kod svih ostalih hriscanskih crkava ista da jedan dan stvaranja jeste 24 casovni dan....
da vidimo kako to izgleda
1.dan stvaranje "SVETLOSTI" da deli dan od noci.... 1.Moj 1:5
Da li zapazas da je Zemlje pre toga postojala ko zna kolko dugo sa sve vodom,i da je mogla pre da se nazove Planeta Vode nego Zemlje.
2.dan stvaranje "SVODA" da razdvaja vode na zemlji od vode na nebu. 1.Moj 1:8
3.dan stvaranje "Kopna i biljaka" povukle su se vode ispod svoda i pojavilo se kopno,a potom su pocele da nicu biljke sa semenom. 1.Moj 1:11-13
4.dan stvaranja "Svetlosnih izvora(Sunce,mesec i zvezde)" Na Zemlju je prodrla svetlost Sunca,Meseca i zvezda koje se pre nisu videle 1.Moj 1:14-19
5.dan stvaranja "Stvaranje vodenih i letecih zivotinja" Stvaranje kitova ,riba i ptica po VRSTAMA SVOJIM i da se razmnoze 1.Moj 1:20-23
6.dan stvaranja "Stvaranje kopnenih zivotinja,Adama ,a posle i Eve" Stvaranje kopnenih zivotinja po vrstama svojim 1.Moj 1:14-30
Moze li neko da mi kaze odgovore na sledeca pitanja?
1.Ako PRVI Bozji stvaralacki dan pocinje sa stvaranjem SVETLOSTI, kako to da je u tek u 4.danu stvorio Sunce i Mesec i zvezde?
i kolko mu je dana trebalo da oblikuje Zemlju kuglastog oblika i da je napuni vodom?
2.Da li od velike tame koja je bila na zemlji i vode nije mogla da prodre Sunceva svetlost na zemlju,pa je zato napravio svod???
3.Ako se radi o doslovnom danu od 24 sata sve krilate zivotinje kao i zivotinje u vodi i na kopnu dobile su zadatak da se namnoze na zemlji,tako da Adam nije mogao da vidi ni njihove mlade niti da ih sve prouci i podeli imena ,a kamoli da uvidi da je sam i da mu treba Eva...
4.Sta mislite u kom delu VI dana ga je stvorio.,ako je ceo V dan utrosio na stvaranje vodenih i krilatih zivotinja?
5.Da li je i Evu napravio u tom VI danu i da nije mozda u tom VI danu i ona i Adam sagresili Bogu???
6.A mozda je Bog mogao sve to da napravi za jedan doslovni dan od 24 sata???,zasto bas 6 dana???