Rise,u pravu si. Sve planete i zvezde putuju po vasion i svaka ima svoju putanju.'Medjutim, kad u Bobliji pise jedan dan, to se nikako ne odnosi na dan Jupitera Satorna ili Marsa. Opis nase Zemlje odnosi se na nase vreme a ne naa necije drugo.
To obicno tvrdios kao i svi JS da su dani stvaranja nekakvi periodi. Tako ste izracunali d ajedan dan stvaranja je trajao 7000 godina.
Mozes li nam reci na kojoj osnovi ste iracunali duzinu tog jednog dana?
Drugo, mozes li nam objasniti sta za tebe znaci ono sto se u 1. Mosjijevoj 1. poglavlju ponavlja sest puta: I BI VECE I BI JUTRO DAN....?
Ako je jedan dan stvaranja trajaoi 7000 godina, sta bi mu to bilo jutro, a sta vece?
1.
Kao prvo i osnovno moras znati kad pocinje a kad se zavrsava DAN.
2.
Kao drugo moras znati o cijem danu se radi? Zemaljskom,Marsovskom ili Bozjem danu?
3.
Bozji dan pocinje sa 1.Moj 1:3
I reče Bog: Neka bude svetlost. I bi svetlost.
4.
Bozji dan zavrsava sa 1.Moj 1:5
I bi vece i bi jutro dan prvi .
i tako 6 dana.
5.Ako ste PRIMETILI svih ovih 6 dana je sluzilo za oblikovanje Zemlje za zivot.
Ali planeta Zemlja je nacinjena ko zna kolko vremena pre nego sto je Bog poceo da je oblikuje
1.Moj 1,2
1 U početku stvori Bog nebo i zemlju.
2 A zemlja beše bez obličja i pusta, i beše tama nad bezdanom; i duh Božji dizaše se nad vodom.
6.Bozji Dan u Bibliji se razlikuje i od zemaljskog i marsovskog ili kojeg god hocete jer se jasno vidi kad se Bozji dan uporedjuje
1.Moj 2:3
I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svih dela svojih, koja učini;
Dal pise negde u Bibliji kad se zavrsio taj SEDMI Dan????Trebalo bi da pise zar ne???
7.
Sedmi dan Bozjeg "pocinka" jos uvek traje ,a imamo
dokaz iz Biblije Jevrejima 4 glave,pa kazi sta ti dajes kao svoj odgovor na ove stihove Jevrejima
1 Da se bojimo, dakle, da kako dok je još ostavljeno obećanje da se ulazi
u pokoj Njegov, ne zakasni koji od vas.
2 Jer je nama objavljeno kao i onima; ali onima ne pomaže čuvena reč, jer ne verovaše oni koji čuše.
3 Jer mi koji verovasmo ulazimo u
pokoj, kao što reče:
Zato se zakleh u gnevu svom da neće ući u pokoj moj, ako su dela i bila gotova od postanja sveta.
4
Jer negde reče za sedmi dan ovako: i počinu Bog u dan sedmi od svih dela svojih.
5
I na ovom mestu opet: Neće ući u pokoj moj.
6 Budući, pak, da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najpre javljeno ne uđoše za neposlušanje;
7 Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se pre kaza: Danas ako glas Njegov čujete, ne budite drvenastih
8 Jer da je Isus one doveo u pokoj, ne bi za drugi dan govorio potom.
9
Dakle je ostavljeno još počivanje narodu Božijem.
10
Jer koji uđe u pokoj Njegov, i on počiva od dela svojih, kao i Bog od svojih.
11
Da se postaramo, dakle, ući u taj pokoj, da ne upadne ko u onu istu gatku neverstva
8.I
naravno da sama Biblija govori da Bozji Dan traje razlicito od zemlajskog dana od 24 sata.
2.petrova 3;8
Али, немојте превидети ову чињеницу, вољени, да је један дан код Јехове као хиљаду година и хиљаду година као један дан. ovde hiljada moze znaciti i vise hiljada...