Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Koja glupost, a ostalih 9 su potrebne i drugim koji nisu grešni.![]()
Tvoje gluposti vise ne citam!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Koja glupost, a ostalih 9 su potrebne i drugim koji nisu grešni.![]()
U ovom kontekstu u kojem sam bratu Zaokretu predstavio četvrtu Božiju zapovest akcenat je na dokazivanju da je Bog stvorio Zemlju za doslovnih 6 dana. Bratu Zaokretu je bilo potrebno pojasniti da je ovde Biblija doslovna i da nepostoji neko neodređeno trajanje vremena u prvom danu a da su ostali dani doslovni kako tvrde JS. Zato sam naveo četvrtu Božiju zapovest koja jasno kaže da je Gospod stvorio nebo i zemlju "za šest dana" jer nebo i zemlja su uračunati u tih šest dana. Zaokret je tvrdio da su nebo i zemlja stvoreni prvo i da je proteklo ko zna koliko vremena pa tek onda da ide oblikovanje za 6 dana. Naravno JS je tako nešto potrebno jer imaju u svojoj dogmi nauk da je "sedmi dan" simboličan i da još traje tj. nije se završio. No, to je stvar dogme ali četvrta zapovest ruši pretpostavku da je zemlja i nebo trajalo dugo pre početka oblikovanja a takođe ukazuje na doslovnost stvaranja za šest dana uključujući i doslovnost sedmog dana. Što se tiče pitanje subote i njenog slavljenja u duhu ili fizički bih ostavio za temu o suboti gde se o tome govori.
Pozdrav brate.
Tvoje gluposti vise ne citam!
Slazem se sa tobom.
Samo sam se hteo nadovezati, dati temu za razmisljanje, kad budes imao vremena da istrazis i proveris biblijom.
Meni nikada nije cilj nametati, vec samo ukazati, na coveku je da proveri biblijom.
Mislim da je to posteno.
Tripo se ismejava, nesto hvata za glavu.. ne volim sa nerazumnima pricati.
Ti si hvala Bogu posten i razuman pa ces to proveriti. Verujem da ce te Bog voditi do istine.
On voli ponizne i iskrene, a suproti se oholima..
Tako Tripu nece nista dati, a tebi hoce. I vec ti je dao, vidi se po tvom stavu.
A ja cu proveriti sta god ti izneses biblijom isto tako. Pa i ako se ne slozimo nema veze, lepo je kad mozes sa duhovnima pricati, i ne moram ja biti u pravu , mozda si ti u pravu.. Tripo to ne shvata, i ne zna pricati bez tenzije..
A ono sto je mene odusevilo kod tebe, od kad sam te upoznao, jeste da mnoge teme shvatas kao ja ili sam ih ranije tako shvatao, nekad kao da citam samoga sebe.
Pozdrav brate.
Da bas zdrava nauka iz tvojih usta izlazi, zdravo je kada obaras moju pricu postavljajuci video koji podupire moju pricu, to je bas zdravo!Tako si ispunio one stihove. Kada zdrave nauke neće slušati.
I stih One mu se čine kao nešto tuđe.
Hvala brate moj. Naravno, i ovom ću se temom detaljnije baviti i razmenićemo mišljenja a ona je otvorena bar na još dve-tri teme koje se tiču Subote ili Zakona itd pa zato rekoh da se na tim temama možemo ovim baviti. A takođe vidim da je i na tim temema već dosta pisano o tome pa eto samo iz tog razloga nisam imao potrebu da otvaram isto na ovoj temi ovde.
Hvala Bogu na svemu što nam otkriva, i On jedini može nam pomioći da otkrijemo istinu u Njegovoj Reči ali zatim i da je prihvatimo kakva god da je. Mi smo samo skromna oruđa i zato moramo Gospodu dopustiti da nas vodi i upotrebi kako treba i kad treba.
Svako dobro brate moj i neka te Bog vodi kao i sve nas.
JS vejruju da je Bog stvarao Zemlju 5000-6000 godina.
Ne, veruju da je nakon stvaranja neba i zemlje protekao neki neodređen period a zatim sve ostalo stvoreno i oblikovano za 6 dana a sedmi dan je simboličan i on još uvek traje.
Pozdrav.
Joj nemoj, naljutice se.. pa Tripo je strucnjak za J.S. (pogledao dva videa i sad je strucnjak) , kako mu smes reci da "nije tako"![]()