Postanak Zemlje-Kako i Koliko dugo

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Slažem se sa 100dinara kako ne treba uopšte da se slušamo nauku. Ali ne i Bibliju. Pošto težimo momentu kada je čovek bio najbliži stavranju zemlje, trebalo da se promuamo po pećinama u Španiji i da tamo gledamo slike na pećinama ili da zagledamo bolje jajoglava stvorenja iz lepenskog vira, jer se u tim šarama krije odgovor na sve, pa i na pojavu herpesa kod ljudi.

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Sviđa mi se ovo sažimanje vremena od strane Tipa 41, zapravo on je u pravu . Naučnici su namerno razvukli vreme koje je trajalo 6000 godina na nekoliko milijardi da bi dokazali kako biblija nije tačna . Evo ja sam dok sam radio za televiziju Crne Gore intervjuisao Isusa Hrista pre sedam godina (mereno nučničkim vremenom) , no pošto to vreme nije tačno ja sam zapravo po istinskom vremenu Tipa 41 imao intrvjuu pre sedam minuta jer da je kojim slučajem tačno naučničko vreme onda bi Hrist tada imao dvehiljadečetiri godine a svi znamo da toliko čovek ne može da živi. Evo tog intervjua , usput mogu reći da je Isus jako fin čovek (jeste da me je popljuvao po cilindru) i nije ni čudno što je toliko popularan;
[youtube]d1uK40J7GuI[/youtube]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
02.01.2011
Poruka
113
Na neki nacin obadvije teorije imaju smisla...E sad ostalo je stvar izbora :)

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Okanimo se hrišćanstava. Šta kažu budisti o nastanku sveta? Ili šintu religija? Kako na to gledaju i druge religije a ne one koje vode poreklo od judejskih spisa.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2011
Poruka
29
Imao bih jedno pitanje za kreacioniste.Kako to da je po bibliji bog prvog dana stvorio dan i noc a sunce tek cetvrtog dana,i da li ovo znaci da dan-noc uopste ne zavisi od polozaja sunca ili je u pitanju jednostavno neukost pisaca ''postanka'',sto uopste nebi bilo cudno obzirom da je pisano u bronzanom dobu i da je tadasnje znanje astronomije bilo na poprilicno povrsnom nivou..

Član
Učlanjen(a)
02.01.2011
Poruka
113
Božji ulazak i izlazak iz našeg dela svemira definiše prva tri dana. Biblija sama kaze da je on svetlost, i kad On ulazi u taj deo i kad izlazi, On ustvari definiše prva tri dana. A kasnije je stvorio sunce da definise dan a mesec noc. Meseca ne bi bio vidljiv bez sunca jer on reflektuje suncevu svetlost...
Mene vise buni sto je svemir po astronomima bezgranican?Zar svemir nije sastavljen od raznih materija a materija se siri? Ja sam navikla da sve ima svoj pocetak i kraj... Ispravite me ako gresim.. :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Evo još bisera evolucionih tzv. naučnika. Na Aljasci je pronađen fosil zaleđenog mošusnog govečeta, metodom C-14 je utvrđeno da je mišić njegovog skalpa star 24.000, a njegovo krzno 17.000 god.
Za mahovine koje još rastu na Islandu ovom "naučnom" metodom je određeno da su stare između 6000 i 8000 godina. Istom metodom takođe je utvrđeno da su živi puževi u Nevadi stari 27.000.
Sa godovima je situacija nešto bolja, mada i tu ima problema.
Primjerak polufosilizovanog drveta koji je datiran pomoću godova na oko 11.000 god. inerpretiran je kao 1.200 god. mlađi na osnovu C-14 metode. Kao što sam rekao određivanje starosti pomoću upoređivanja godova je problematično.
To se obično radi tako što se pokušavaju uklopiti obrasci godova koji su označeni nepravilnostima zbog promjena uslova sredine kao što je količina padavina.
A nekada godovi ne pokazuju dovoljno varijacija da bi bili od koristi ili dvije serije godova mogu pokazati veoma uvjerljivo na nekoliko mjesta, od kojih je jedno korektno. Podešavanje C-14 podataka takođe se suočava sa problemom nedostajućih godova. Ali evolucionistima je džabe sve govoriti oni će i dalje misliti da su npr. jaja dinosaurusa stara 70 miliona godina, iako u sebi imaju molekul DNK (koji nije doduše čitav). Teoriju uniformizma u geologiji je pisao po struci advokat Čarls Lajel. Kakav pisac takva i teorija.

Član
Učlanjen(a)
19.01.2011
Poruka
29
Božji ulazak i izlazak iz našeg dela svemira definiše prva tri dana. Biblija sama kaze da je on svetlost, i kad On ulazi u taj deo i kad izlazi, On ustvari definiše prva tri dana. A kasnije je stvorio sunce da definise dan a mesec noc. Meseca ne bi bio vidljiv bez sunca jer on reflektuje suncevu svetlost...
Mene vise buni sto je svemir po astronomima bezgranican?Zar svemir nije sastavljen od raznih materija a materija se siri? Ja sam navikla da sve ima svoj pocetak i kraj... Ispravite me ako gresim.. :)

Svemir po teoriji ima svoj pocetak velikom prasku dok su za kraj svemira u opticaju dve teorije.Drugo sam hteo ako mislis da sve ima pocetak i kraj kako uklapas boga u taj koncept.Jer skoro sve religije smatraju boga za vecno bice.Vecnost predstavlja nepromenljivost u vremenu a ako je bog stvaralac svega onda on ne moze biti vecan,jer samim tim ako je poceo stvarati nesto iz nicega on pravi odstupanje od nepromenljivosti.To je malo sa filozofskog stanovista.Interesantno je kako je tokom istorije bog rastao u ljudskim ocima.Prvo je bio kao drvo,planina,sunce,ogroman,najveci a onda su mu nadenuli superlative beskonacan,bezvremen,svemocan i moj najomiljeniji svedobar.Kada malo vise razmisljate o ovim pojmovima videcete da neki od njih iskljucuju druge..
Moje licno misljenje je da ne postoji apsolut u nicemu pa tako ni u svemiru.Pojam apsoluta su uvele religije kako ne bi morali da odgovaraju na jedno jako skakljivo pitanje:''ko je stvorio boga..???''A sta se nalazi iza granica naseg svemira,bojim se da nikada necemo saznati.Malo sam odlutao sa teme sorry..

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
U jevrejskom posebna riječ bara (stvori) je upotrebljena samo u značenju Božjeg stvaranja.
Samo Bog može da stvori, tj. da stvori niodčega.
Čovjek može na napravi nešto ili formira od već postojećeg materijala.
Bog isto može napravi ili formira (jevrejska riječ Asah i Jatsar), ali stvaranje je jedinstveno Bogu. Kakve veze ima stvaranje sa navodnim mijenjanjem Boga. Njegov karakter je isti i to je potvrđeno u Bibliji.
Sasvim je nelogično pitanje "Ko je stvorio Boga?". Pa samim tim što je On stvoritelj svega Njega nije niko stvorio jer je jedini On Stvoritelj, čovjek može nešto da načini, formira, otkrije, pronađe itd. ali ne može da stvori.

Ne stoji tvrdnja da su svi ljudi prvo vjerovali da su bogovi ili bog drvo, kamen, munje itd. Jevreji su jedini vjerovali u jednog Boga i nisu smatrali nikakvim predmetom, pojavom, živim bićem stvorenjima za boga ili bogove. Evo sada kako nauka dokazuje mladu Zemlju i Univerzum i Boga stvoritelja svega.

FAKTOR: STOPE IZDIZANJA PLANINA
Planine se uzdižu stopom od oko 100 cm, na 1000 godina, što bi rezultiralo postojanjem planina visokih 100 km za 100 miliona god. Tako bi bilo po ovoj ateističkoj uniformnoj teoriji.

FAKTOR: STOPA AKUMULACIJE SEDIMENATA NA KONTINENTIMA
Za 3,5 milijardi god. trebalo bi da bude 14-23 puta više sedimenata od one količine koju danas imamo, ne računajući mali ograničenu količinu prerađenog sedimenta.

FAKTOR: STOPA PRODUKCIJE VULKANSKOG MATERIJALA
Za 3,5 milijardi godina bilo bi proivedeno 20-100 pa i više puta vulkanskog materijala od onog koji danas nalazimo, računajući i vulkanska ostrva.
Halejeva kometa svakih 75 god. prolazi pored Sunca. Komete su uglavnom izgrađene od leda, one se djelimično istope svaki put kad prođu kraj Sunca. Za manje od 10.000 god. Halejeva kometa bi bila potpuno istopljena. A ona još uvijek prolazi, što dokazuje da je Sunce mlađe od 10.000 god.

Natrag