Poslednji film koji ste pogledali

Član
Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
30
The Clash of the Titans .. Solidan Film .. Mada zadnje sto sam odgledao a da je bas dobro je Notebook (drama) ..
 
Član
Učlanjen(a)
17.08.2009
Poruka
78
Net 2.0

TheNet2.0.jpg


Odlican triler, preporuka.. mene je odusevio...

Ocena 10/10
 
Član
Učlanjen(a)
29.12.2009
Poruka
144
Mad City od Koste-Gavrasa. Glume Džon Travolta i Dastin Hofman. Odličan je, kao i ostali Gavrasovi filmovi. Prikazuje rapidno nazadovanje moralne svesti, pokidane veze između ljudi, nestanak empatije, bezdušnost globalnog sela i lešinarstvo sistema u kome živimo i nad kojim čovek više nema kontrolu, koji se vrti sam u sebi - sistem kontroliše čoveka.

Gledajući ovakav film, gledalac ne želi da se oseća prevarenim kad se dublje zamisli i postavi sebi pitanje da li je reditelj zaista bio iskren kad je snimio ovakav film. Mad City je na tragu ostalih Gavrasovih filmova, a kad sebi postavim pitanje koje sam spomenuo gore, jedna stvar čini da nenormalno cenim Kostu-Gavrasa i da mu verujem - posvećenost. Posvećenost koja mu je omogućila da celu karijeru izgradi na filmovima socijalne tematike i koja ga vodi do srži problema kojeg predstavlja u svoj njegovoj složenosti, dokumentatorskom tačnošću i studioznošću. Ovaj film nije samo obična priča o nesrećnom čoveku kome je prekipelo, mnogo je složenije, ali nije ni disertacija o problemima kapitalizma koja bi svojom naučnom tačnošću odsekla svaku vezu sa humanim jezgrom gledaoca. Vrlo dobro su izbalansirani razum i emocije. Poziva na ljudskost i u isto vreme nas tera da budemo svesni da nas gazi sistem, kako na fizičkom, tako i duhovnom planu. I ne, nema srećnog kraja. Nema ni onog kičasto-tugaljivog patetičnog kraja. Kraj ne nudi neku nadu, tačnije ona postoji kao mogućnost. Kad Dastin Hofman na kraju gomili pokušava da objasni istinu, Gavras pokušava da nam kaže da je naša nada saznanje. Ali isto tako, zvuk nesvesne gomile nadjačava istinu.
Prosto i efektno, toplo preporučujem. Dokaz da antiglobalizam i antikapitalizam nisu obavezno samo Kusturica, Čavez, Maradona i Evo Morales.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
The Fourth Kind..Film snimljen po istinitom dogadjaju u jednom gradiću na aljaski..koji je pod opsadom vanzemaljaca..Grad koji je FBI posjetio preko 2000 puta u godinu dana..Grad Prepušten.ZLU
 

Prilozi

  • The-Fourth-Kind-2009-Front-Cover-22021.jpg
    The-Fourth-Kind-2009-Front-Cover-22021.jpg
    71,3 KB · Pregleda: 38
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
1
posledji? hmmm bolje da kazem 2 poslednja filma koja vredi pogledati, naravno ukoliko vas ne zanimaju tinejdzerske komedije

UNTHINKABLE


THE BOOK OF ELI
 
Član
Učlanjen(a)
29.05.2010
Poruka
466
Rijetko gledam filmove i Tv uopšte(svega 2-3 sata sedmično),a i uvjek sam za domaće jer su najbolji,ali prije neko veče sam gledala na Pinku "Čovjek sa gvozdenom maskom" i stvarno gotivim taj film :)


Sviđa mi se zato što je djelimično istinit(a ja volim istinite priče i biografije),jer je za vrijeme vladavine Luja XVI stvarno postojao zatvorenik sa gvozdenom maskom,i nikada se nije saznalo ko je to.
 
Natrag
Top