Miller je koristio "proročki lanac", a računao je datum Isusova dolaska na Zemlju. Nemoj ljude praviti budalama..
To je tvoje misljenje.
Miler je proucavao prorocki lanac o 2300 godina.
Njiegov prvobitni cilj nije bio da odredi datum Hristovog dolaska, véc da protumaci o cemu govori ovo prorosanstvo.
Kada je procitao da posle 2300 dana i noci treba da se ocisti Svetinja - on je zakljucio da je Svetinja zemlja i da ona posle 2300 godina treba da se ocisti vatrom prilikom Hristovog drugog dolaska.
Dakle, stvar je u pogresnom odredjivanju dogadjaja a ne u samom prorocanstvu koje je dosezalo do 1844 godine.
Greška je zbog računanja datuma Isusova dolaska na Zemlju, a posljedice su bogohulna naučavanja Ellen White i pionira ASD..
Ne postoji nikakvo bogohulno ucenje Adventista, sve sto Adventisti veruju je potpuno zasnovano na bibliji.
Greska je samo u ovom Milerovom pogresnom odredjivanju samog dogadjaja koji je trebao da se dogodi na kraju prorockog lanca od 2300 godina.
Ne uvlači Bibliju u prljave poslove onih koji su računali datum Isusova dolaska na Zemlju. Biblija to čak priječi. Ovdje je riječ o nečemu posve drugom. Riječ je o tome što je napravio Miller i tko je sve to prihvaćao.
Uguglaj "Wiliam Miller" i vidi točno što je računao mason Miller.
Biblija nije tvoje vlasnistvo i duh otkriva istine kome hoce.
Protivnici mogu da pisu svasta, ja sam licno sa vecinom protivnickih sajtova upoznat i mogu da posvedocim - da se na vecini od njih nalaze tako providne izmisljotine, da bi to uvideo i povrsni poynavalac Adventizma.
-------------------------------
Ah, pa nije lepo meni to reći koji zagovara darove Duha.
Ja čitam da postoje dve vrste proroka i zato želi čuti šta Duh prorštva reče to jest ISUS HRIST.
Ako to govori neka osoba onda to NIJE Duh proroštva već PROROK.
A onda ide ispitivanje tog proroštva po Božjim prorocima koji već rekoše šta i kako..
Vera u prorostvo po principu onoga koje podrzava moja uverenja - nije vera u prorostvo.
Stvarnoslap bi recimo prihvatio svako prorostvo koje podrzava njegove teorije, ali ako je ono suprotno, onda on prerasta u ljutog protivnika, umesto da se moli Bogu da mu on otkrije istinu.
Duh prorostva je Duh Sveti i on daje dar prorostva.
Dobro je već pomislih da lete trojica Adventista..
Znaš Laki, ovamo postoji poučna priča koja kaže džaba ti krava muzara koja< daje 70 litara mleka kad onda ritne i sve prospe to me asocira sad na ovu izjavu, prvo su anđeli a onda crkva. Jovan nije imao naočare pa video anđele a ono tri crkve letele.
Krila ili letenje u bibliji simbolicno predstavlja sirinu i brzinu delovanja.
Tako je na primer u starom zavetu odredjena carstva prikazana krilatim zivotinjama, sto predstavlja brzinu i geografsku sirinu osvajanja.
Tako je propovedanje trojice andjela prikazan karakter objave poslednje vesti svetu od strane svetih, ona ce biti globalnog karaktera i obuhvatié celu planetu i to u vrlo kratkom vremenskom periodu.
Polako, polako...ti to kao pesmicu, stani malo...odmori.
Valjda te poruke idu redom i onda imam pitanja za tebe :
1. Redom piši kad kreće prva poruka u kom vremenu i kako glasi?
2. Kad kreće druga poruka i kako glasi?
3 Kad kreće treća poruka i kako glasi.
Poruke se objavljuju kontinuirano jedna za drugom.
4. Šta je ikona-kip zveri?
5.Šta je pečat Božji?
6. Šta je žig zveri?.
Ikona ili slika zveri je protestantizam sjedinjen sa Rimokatolicizmom u Ekumenskom savezu.
On je slika Rimokatolicizma jer ce u posllednje vreme ispoljiti njegov duh i zajedno sa njim progoniti verne.
Pecat ili znak Bozji je Subota, to jasno pise u bibliji.
Subota ce u poslednje vreme kada bude uspostavljen zakon o obaveznom praznovanju nedelje koja predstavlja zig zveri - biti znak vernosti koji ce odvajati verne Hristove sluge koje drze zapovesti Bozje - od onih koji su u vavilonu i usvajaju zapovesti ljudske.
"Ja sam Gospod Bog vaš, po mojim uredbama hodite, i moje zakone držite i izvršujte;
I subote moje svetkujte da su znak između mene i vas, da znate da sam ja Gospod Bog vaš" ( Jezekilj 20. 11 - 12 )
„Ne pustošite ni zemlje, ni mora, ni stabala, dok ne zabilježimo pečatom sluge našega Boga ’na njihovim čelima’!“ (Otkrivenje 7. 3)
Božji pečat, zalog ili znak Njegovog autoriteta, nalazi se u četvrtoj zapovijedi.
To je jedini propis iz Dekaloga koji ukazuje na Boga kao na Stvoritelja neba i zemlje i koji jasno naglašava razliku između pravog Boga i svih lažnih bogova. Činjenica da je Bog pokazao svoju stvaralačku moć, u cijelom je Pismu navedena kao dokaz da je On iznad svih poganskih božanstava.
Subota, četvrta zapovijed, bila je uspostavljena da podsjeća na djelo stvaranja i tako misli svih ljudi usmjerava na pravoga i živoga Boga.
Da je subota bila poštovana, nikada ne bi bilo nijednog idolopoklonika, nijednog ateista, nijednog nevjernika.
Sveto poštovanje Božjeg svetog dana usmjeravalo bi misli muškaraca i žena na njihovog Stvoritelja.
Pojave u prirodi podsjećale bi ih na Njega i svjedočile bi o Njegovoj sili i ljubavi. Subota istaknuta u četvrtoj zapovijedi pečat je živoga Boga.
Ona ukazuje na Boga kao Stvoritelja i znak je Njegovog pravednog autoriteta i vlasti nad bićima koja je stvorio.
Što bi, onda, mogao biti žig zvijeri, ako ne lažna subota koju je svijet prihvatio umjesto prave?
Proročka izjava da će se poglavari otpale Crkve uzvisiti iznad svega što se zove ili poštuje kao Bog, ostvarila se doslovno u promjeni dana odmora sa sedmoga na prvi dan u tjednu.
Gdje god se poštuje lažna subota, gdje god joj se daje prednost pred pravom Božjom subotom, tu se i čovjek bezakonja uzdiže iznad Stvoritelja neba i zemlje!
Oni koji tvrde da je Krist osobno promijenio dan odmora, neposredno se protive Njegovim riječima. Isus je u Govoru na Gori blagoslova rekao: „Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i Proroke! Ne dođoh da ih ukinem, već da ih ostvarim.“ (Matej 5. 17)
Rimska crkva priznaje da je dan odmora promijenjen pod njezinim utjecajem i navodi upravo tu promjenu kao dokaz vrhovnog autoriteta Crkve.
Ona izjavljuje da svetkovanjem prvog dana tjedna kao dana odmora, protestanti priznaju njezinu moć da zakonski uređuje područje koje pripada Bogu. …
I dok tako ustanova nedjelje dobiva potporu, njezini se vjernici raduju i uvjereni su da će se na kraju cijeli protestantski svijet naći pod rimskom zastavom.
Eto samo to pa idemo do vage kad stigne roba.
Pozdrav..
Takvi ironicno izrazavanje nije za Hriscanina.