Poreklo porodica i prezimena

Član
Učlanjen(a)
10.12.2010
Poruka
4
poštovani Prezimenjače i ja istražijem poreklo Dakića iz Banjana B-krupa u mojim istraživanjima se pojavljuju skoro ista imena koje i vi navodite pri svom istraživanju.molm vas da me kontaktirate radi razmene informacija moguće je da smo od istog roda i moji deda je kao i ja sada slavimo Miholjdan.
pozdrav dakic_s@ptt.rs

Poštovani,

Treba mi pomoč ja istražujem svoje poreklo Dakić!

Interesuje me sledeč zašto su se iz CG preselili u Bosnu tačnije u Bosansku krupu - Baštra i vreme selitve našeg kolena!

Neke informacije sam več pronašao ali neznam dali su istinite.
Znači ide tako..naše pleme potiče iz Crne male Gore -1382 godine Nikšića..!
I legenda kaže da je naša sestra trebala da ode za turčina za vreme turaka ..a brača nisi to dopustili i kako bi to preprečili zaklali su sve turske svatove..i zbog osvete turaka napustili CG i otišli u bosnu banjane i u druge krajeve po bosni..!!!
moj čukundeda je Ostoja Dakić, praded Đuro Dakić imao je sedam brača, prababa Stoja Dakić ..
STOJA PRABABA JE TETKA ILIJE CULIBRKA ZVANOG JAPIC IZ DABRNE.
deda mi je Petar Dakić uženio se sa Danicom Grandić koja je rodila tri sina(Mile, Dragan, Božo) in čerku (Dušanku).
Mile (moj otac) i Dragan (stric pokojni) žive -eo u Sloveniji. Božo i Dušanka žive u Rumi tačnije Golubinci!!
Slavimo krsnu slavu miholjdan!!

JAVI TE SE!!

POZZZZZ SVIMA!!!!
 
Učlanjen(a)
17.11.2013
Poruka
1
Dobar dan,

drago bih moje poreklo da saznam .

Moje podatke :
Dragomir Gavrilovic (moj deda) - zivi u Rumi
Sin od Ilije Gavrilovica (moj pradeda)
Tata mi se zove Vlada Gavrilovic

A ja trazim podatke nasih predaka. Slava nam je sveti dimitrije - 8 novembra.

Znam u vezi moje familije da moj cukun deda je bio Ljubomir Gavrilovic. Da su puno Gavrilovici poginuli u prvom svetskom ratu. Moj pradede se zvao Ilija Gavrilovic. Ziveo je ispod planine cer (pocerina)
Selo : Rumska
Opstina : Sabac

Interesuje je me odakle su dosli na to podrucje

Unapred hvala.
 
Učlanjen(a)
19.11.2013
Poruka
1
Pozdrav! Voljela bih da istražim porijeklo svog prezimena KUKRIKA. Živimo već generacijama u opštini Kostajnica, ranije Bosanska Kostajnica, Bosna i Hercegovina. Pradjed se zvao Ilija, djed Milan. Slavimo Svetog Nikolu. Hvala unaprijed
 
Učlanjen(a)
04.12.2013
Poruka
1
Dobro vece gosp. Bomestar,

Zovem se Branko Popovic, rodjen 1978. god u Nasicama, Slavonija. Moj deda Branko Popovic se doselio sa mojim ocem i ostalih cetvoro dece 60-tih godina iz sela Bastre. ...Godinama sakupljam informacije o mojim precima, sto sam zabelezio jednim velikim porodicnim stablom. Moja tetka iz Odzaka (Odzaci), medjuvremenu oko 70 godina i stric Milorad (Priejdor) su mi pricali o Bozi i Lazi Popovic, koji su otisli u Ameriku i jedan od njih da je bio odlikovan od nekog kralja, kojem su spasili zivot. Posto sam danas slucajno naleteo na vas komentar iz 2010. poklopile su mi se podaci. Dali imate neke dokumente ili informacije o Bozi Popovicu? Bio bih vam vrlo zahvalan.
Srdacni pozdravi
Branko Popovic
 
Član
Učlanjen(a)
23.12.2009
Poruka
33
Господине Поповићу,пре свега вас поздрављам и желим срећан Божић. МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ
Ваш предак је одликован ВОЈНИЧКОМ КАРАЂОРЂЕВОМ ЗВЕЗДОМ указом краља Петра првог Карађорђевића.Тражио сам податке за мог прадеду у војном архиву и нисам урадио ништа јер је архива потпуно неажурна.Деценијама је нико није ажурирао. Ако знате јединицу где је служио,онда се можда нешто и уради,а ако не,онда је све узалуд. Такође можете погледати у удружењу бораца од 1912 до 1918 год. на савском тргу у БГ,преко пута главне Ж.Станице.Они имају неку књигу где је један мали број бораца уведен,а чији су подаци ажурирани. Поздрав г.Поповићу.
 
Učlanjen(a)
06.06.2014
Poruka
1
Postovani,

Treba mi pomoc istrazujem poreklo prezimena Sterling iz Kladova!
Interesuje me poreklo.Imam informaciu da su iz Ceske i da mi se pra deda zvao Tomislav Sterling , njegov brat Franc ili Ferenc Sterling, pra baba Tereza prezime devojacko neznam. Doseljeni u Kladovo, naselje u kome sam zivela zove se Pemci
 
Učlanjen(a)
21.07.2014
Poruka
1
Postovani,

Treba mi Vasa pomoc.Bila bih zahvalna da mi kazete o poreklu prezimena Bandin.Moj deda je Ljubomir Bandin, rodjen u Srpskom Krsturu od oca Jovice i majke Miline(devojacko Secerov).Slava nam je Djurdjevdan.
Hvala unapred.
 
Učlanjen(a)
26.12.2009
Poruka
1
O porodici Pilipovic sam pronasao sledeci podatak,naime,pominju se u tom delu krajine,koji navodite.Samo sto se ovde govori o porodici Cudic,ali nesumljivo poticete od istih Pilipovica.

"ЋУДИЋ
Презиме залажено у селу Велики Цвије-
тнић у Поуњу (Босанска Крајина), које
представља огранак велике породице
Пилиповић досељене из Далмације."

Sudeci po ovome,Pilipovici su iz Dalmacije,sad treba ispitati kako su stigli tamo.Ako nesto vise saznam,javicu,pozdrav.

Pozdrav,
Zanima me ako imate nešto više saznanja o porjeklu prezimena Ćudić iz Crnće kod Dervente BiH, gdje su strosjedioci. Slave slavu Sv. Ignjatiju. Također me zanima da li imaju nekih veza ili su možda ogranak plemena Pilipović. Ako imate više informacija o ovom prezimenu bio bih Vam zahvalan.

Pozdrav!
 
Član
Učlanjen(a)
08.04.2013
Poruka
5
Mene interesuje poreklo prezimena Čokić, ali i poreklo familije koja se tako preziva. Doseljeni su početkom 18 veka u Šumadiju iz okoline Skadra. Slave Đurđic.
Postoji jedan jedini tekst dr. Vladana Čokića o ovom prezimenu i familiji, vrlo detaljan i svestrano napisan, ali bez odgovora na ova osnovna pitanja; ko su, kom plemenu pripadaju, i zašto se prezivaju tako kako se prezivaju...

Toponimi tipa Čoka, Čokešina ili Čokalije možda imaju veze sa njihovim prezimenom, tj. imaju isto poreklo kao i njihovo prezime. Možda su sve ove reči nastale od turske reči çok koja otprilike znači mnogo, gomila i sl.

Molim nekog ko o ovome nešto više zna da napiše.

Hvala na ustupljenom prostoru.
 
Natrag
Top