Pomoc oko ram memorije?

Član
Učlanjen(a)
20.05.2013
Poruka
244
I ja to kazem isto al bato ima zivce ko ruka da se bakce..pa sam mislio da ga castim makar sa ram memorijom da bi bar lakse malo otvarao stranice na pretrazivacu i bar malo da mu osvezim komp..posto mu zamene nema dok mu ne crkne ima se bakce sa tom kantom dom mu ne rikne..cim bude riknuo posle 5 dana nece moc da izdrzi kupice nesto a do tad dok se to ne desi..nema nista..ja mu se divim...

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Da ne razocaramo coveka, na danasnjoj skupoci i nemastini taj procesor sa zadnje slike moze jos da vergla, ovde je sad najbitnije nakaciti da ima 2GB memorije i jedna bolja grafa, sad ne znam da li ploca podrzava nvidia katrice, al neka iz stare klase N210, pa na gore sto jace moze da se zakaci, jer te kartice imaju i po 1Gb dd3 na sebi. Posle tog apgrejda, tu ce glatko da radi Win7, pa cak i 64-bitna verzija, s tim da se sa desktopa uklone oni nepotrebni gadzgeti. Jedino sto nece moci da se igraju prezahtevne igre tipa Far Cry 3, secam se da sam ja mogo da teram ostvarenja koja su zahtevala dual core, na obicnom procesoru, do duse Atlon je bio, za Intela ne mogu da garantujem jel on tezi vise ka stabilnosti, nego ka brzini. Filmovi i ostale sitne programe ce da cepa, jedino aplikacije gde se vrse masivna pozadinska izracunavanja, tipa programi za 3D modeliranje, ili prikaz matematickog reljefa.
Ako se instalira win 7, moze i neka kingston fleska da se upotrebi za virtuelnu memoriju, sve zavisno od brzine tog USB-a. Problem danasnjih programera igrica i programa je u tome sto oni zapravo ne znaju da programiraju, aplikacije uopste nisu optimizovane, a postoji sumnja da nemerno u saradnji sa proizvodjacima kartica rade, pa ispada da ti uvek treba nesto jace. Teoretski, sad kad kupis nov komp, igrive su igre od pre godinu dana, nove ce garantovano da seckaju, sve kaska.
Znaci rezime, 2GB rama i jaca polovna grafa i to vise nece biti kornjaca, u stvari jeste, al zeka postaje posle, ko ovaj od jolemisa, samo malo manji.
To je to pozdravi tog deka Miljana il Smiljana, posto onde stoji malo slovo, mozda se zeznuo za S, ajd zdravo.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
@Bazlik, sigurno da moze se jos koristiti, ali ulaganje kosta kao polovan racunar sa 1GB ddr2 memorijom, nekim dual core procesorom, i nekom matorom grafikcom 512, koja je u svakom slucaju verovatno bolja od 90% agp... Naravno ne mislim na komplet konfiguraciju, ali ploca, procesor, ram i grafika idu vec za 30+E, a razlika bi bila primetna.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ti ne znas, al ljudima je vrlo tesko da se rastanu od svog prethodnog, starog racunara, a za neke je verovao ili ne, to neka vrsta shoka. Naravno kad se gleda sa ekonomske strane sve ima svoje, da izadjes sad recimo i da na tih 30 evra dodas jos 5000 hiljada dinara, dobijes to sve duplo jace, ako na to dodas jos 5, dobijes jos Jace. Proces zapravo nema kraja, ne moz da stanes da uzivas malo. To me podseca na tipa koji stalno nesto skida, downloaduje, a nikako da pocne da koristi skinut materijal. Obadve ove memorije i graficaka moz da se nadju za oko 1000 dinara zajedno na pijacu, kad naletis. Drugo je naravno kad planiras sve novo, pa svako i pored starog racunara voli kad za stolom zamirise novi Xeon sa 16 jezgra, uh sad ga malo preterah.

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Slazem se @Bazlik i ja tako potrosio boga oca, praveci masinu od stare 4ke(koja doduse i dan danas radi bez problema kod drugara), ali kada sam video koliko sam ulozio prelomio i uzeo novi komp :)
I meni je bilo pomalo krivo, ali sta da se radi :) Doduse jesam "progledao" sa novim racunarom, ali i dalje kada vidim stari kod druga uhvati me nostalgija :)
Sve u svemu informacije su tu, pa neka vlasnik racunara sam odluci kako ce dalje :) Obicno na tim konfiguracijama bude i neko matoro napajanje koje je na izdisaju(nova traju mnogo krace i nikada ne bi izdrzala 10tak godina), koje bi trebalo zameniti, hard disk koji je sporiji od citaca diskova sa pocetka dvd ere itd. Sve u svemu ulaganje nece doneti isto sto i kupovina novijeg racunara. Recimo moja ati hd agp se mucila sa 720p a integrisana intel hd, moze da izgura 1080p bez problema... Pa neka varijanta sa integrisanom grafikom 4Gb ddr3 je sasviam dovoljna za prosecnog korisnika, koji ne igra nesto preterano zahtevne igrice... Ako nista bar moderni browseri ce raditi, bez ikakvih podesavanja :)

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Ti ne znas, al ljudima je vrlo tesko da se rastanu od svog prethodnog, starog racunara, a za neke je verovao ili ne, to neka vrsta shoka...

Obadve ove memorije i graficaka moz da se nadju za oko 1000 dinara zajedno na pijacu...

U pravu si za sok ali na dobro se lako navici. Ljudima neuporedivo veci sok predstavlja promena operativnog sistema, To je cesto strasna trauma.

Moze i za 200-300 dinara ali izbegavajte. Od grafickih kartica koje kupite na pijaci radi tek svaka deseta bas kao i kada su u pitanju hard diskovi. Memorije vec imaju znatno bolji procenat ali one od 1GB DDR1 su na pijacama veoma retke.

Mali kuriozitet... Kupio sam na pijaci dva HDD-a za laptop (ukupno 200 din) i covek me je jurio da uzmem i treci koji je imao. Disk je bio prljav a jedan od onih debljih pa sam mislio da je u pitanju neko prastaro djubre. Ipak ovaj je toliko navalio da sam mu dao jos 50 dinara samo da me ostavi na miru. Usput me je nesto kopkalo. izvadim onaj treci disk, obrisem ga i procitam - TOSHIBA 1TB. Disk nikada nije bio ni upotrebljen, morao sam prvi da ga formatiram. Neko ocigledno nije mogao da ga stavi u laptop zbog dodatna 2mm debjine i prosto ga je bacio :)

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.392
Ima medju polovnim stvarima i dobrih,ali treba imati i srece pa pogoditi,ali veruj mi i kod novih stvari,jos malo cemo morati voditi neke vidovnjake,da se vidi sta se uzima.Sve je vise recikliranih,onih stvari sto mogu da se preprave i prodaju se kao novi.To mi je krivo i jos ako odes da reklamiras samo sto te ne izbace iz radnje,da mogu.Kad uzmem polovnu stvar,nek radi dok radi i ako ode ja sam kriv i niko drugi.Uzimao sam polovne memorije koje i dan danas rade,preko tri godine,a covek daje garanciju samo 7 dana,ali je korektan i telefonom kaze kakav je modul i ima mnogo posla.I to su dva Rama koji su razlicite marke,a iste vrednosti i rade besprekorno.

Učlanjen(a)
23.04.2010
Poruka
930
Evo moj primer:
Kupljen desktop u "Maxiju"!!!!! na promociji i uz njega još i pride mob.telefon sony ericsson j 110 i!!!!!(kojeg i sad koristim jer mi pukao ekran na androidu).
Godina 2007.
Dodato na postojeći 1 gb ram(ddr2):
1 gb ddr2 i grafička od 1 gb ddr3 n vidia 430.
Procesor isti single core na 3.5 Ghz Intelov.
Još sam u igri !!!!!!
:roll::smile:

Natrag