Da ne razocaramo coveka, na danasnjoj skupoci i nemastini taj procesor sa zadnje slike moze jos da vergla, ovde je sad najbitnije nakaciti da ima 2GB memorije i jedna bolja grafa, sad ne znam da li ploca podrzava nvidia katrice, al neka iz stare klase N210, pa na gore sto jace moze da se zakaci, jer te kartice imaju i po 1Gb dd3 na sebi. Posle tog apgrejda, tu ce glatko da radi Win7, pa cak i 64-bitna verzija, s tim da se sa desktopa uklone oni nepotrebni gadzgeti. Jedino sto nece moci da se igraju prezahtevne igre tipa Far Cry 3, secam se da sam ja mogo da teram ostvarenja koja su zahtevala dual core, na obicnom procesoru, do duse Atlon je bio, za Intela ne mogu da garantujem jel on tezi vise ka stabilnosti, nego ka brzini. Filmovi i ostale sitne programe ce da cepa, jedino aplikacije gde se vrse masivna pozadinska izracunavanja, tipa programi za 3D modeliranje, ili prikaz matematickog reljefa.
Ako se instalira win 7, moze i neka kingston fleska da se upotrebi za virtuelnu memoriju, sve zavisno od brzine tog USB-a. Problem danasnjih programera igrica i programa je u tome sto oni zapravo ne znaju da programiraju, aplikacije uopste nisu optimizovane, a postoji sumnja da nemerno u saradnji sa proizvodjacima kartica rade, pa ispada da ti uvek treba nesto jace. Teoretski, sad kad kupis nov komp, igrive su igre od pre godinu dana, nove ce garantovano da seckaju, sve kaska.
Znaci rezime, 2GB rama i jaca polovna grafa i to vise nece biti kornjaca, u stvari jeste, al zeka postaje posle, ko ovaj od jolemisa, samo malo manji.
To je to pozdravi tog deka Miljana il Smiljana, posto onde stoji malo slovo, mozda se zeznuo za S, ajd zdravo.