Podmladjivanje od Boga ili elikser mladosti

Da li verujete da Jehova Bog moze da nas podmladi u odredjeno vreme preko svog sina Isusa?

• DA

Votes: 4 100,0%
  • NE

Votes: 0 0,0%
  • Ljudi ce postati kao Bogovi,medecina je mocna

Votes: 0 0,0%

• Total voters
    4
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, nije problem šta će čovek jesti, već da li će otvoriti srce za Božji uticaj i dozvoliti mu da ga promeni.
Tada će čovek znati šta treba da jede a šta ne, jer će mu sam Bog to objaviti.

Ja ovo iskustvo imam.

Bez ovoga, naša diskusija o ishrani je besmislena.

Pa jeste besmislena jer se ne bavite duhom, dobro si rekao, onaj ko otvori srce za Bozji uticaj, njemu ce Bog otkriti sta treba da jede..

Ne znam samo, koja je onda tu vasa svrha i zasto vi "uticete na ljude"???

Necu vise ni da se bavim ovim temama, pre sam za zajednicku molitvu...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svinjetina stvara pritisak, a pritisak je posledica začepljenja krvnih sudova.
Proizvod ovoga je šlog, moždani udar, infarkt, itd..

Neka ljudi sami odluče.

Bolest i smrt, ili zdravlje?

Šta je zakrečenje krvnih sudova?
Zakrečenje krvnih sudova je podmukla bolest. Često prvi a u isto vreme i poslednji znak da je došlo do pogoršanja zdravstvenog stanja: infarkta srca ili moždanog udara. U našoj zemlji godišnje 70 000 ljudi umire usled infarkta srca tako da u značajnom broju ovih slučajeva nije bio prisutan povišeni krvni pritisak a i nivo holesterola je bio u granicama normale- znači, ne mogu se u svim slučajevima okriviti ovi poznati faktori rizika. Često je uzrok već postojeće zakrečenje krvnih sudova koje neprimetno, ponekad tokom više decenija, ispoljava štetan uticaj.

Zakrečenje krvnih sudova je bolest arterijskog zida, stranim rečima atherosclerosis ili arteriosclerosis.

Masne materije se mogu nataložiti na zidovima arterija već u mlađim godinama, od njih postepeno nastaju tzv. plakovi. Plak sadrži raznovrsne masti, pre svega štetan holesterol, ćelije vezivnog tkiva, ćelije belih krvnih zrnaca, koje vremenom smanjuju elastičnost krvnih sudova. Sam plak značajno smanjuje poprečni presek šupljine i otežava protok krvi.

atherosclerosis-RS.png

Čestice kalcijuma koje dospevaju u unutrašnjost plaka, čine masnu naslagu lomljivom, koja pod određenim uticajem može da napukne i na taj način ošteti zid krvnog suda. Delić koji se otkine i dalje kruži kroz krvotok. Oštećenje koje je izazvao, kao bilo koja druga „rana”, pokreće zgrušavanje krvi. Krvni ugrušak koji nastane, može dalje da se kreće krvotokom sve dok ne stigne do dela krvnog suda gde se zaustavlja, začepljujući isti. Delovi krvnih sudova koji se nalaze iza začepljenja ne mogu više da obavljaju svoju funkciju, da snabdevaju organe hranljivim materijama i kiseonikom. Pomenuto stanje se naziva ishemija. Ako ovo stanje potraje duže i organizam duže vreme ne može da reši ovaj problem, može doći do odumiranja pojedinih delova organa. To se zove infarkt.

Razvija se polako, čak kroz više decenija

Razvoj bolesti je spor i dugotrajan proces. U prvoj fazi se sloj unutrašnje površine krvnog suda (unutrašnja membrana krvnog suda), koji je praktično jedan jedinstven organ, pod dejstvom određenih štetnih uticaja (pušenje, visok krvni pritisak, nezdrav način života, genetski faktori, itd.) oštećuje na nivou ćelija. Znači, biohemijski proces se narušava. Ovo pogoršanje funkcije započinje u malim krvnim sudovima, i već samo po sebi deluje opterećujuće na čitav sistem krvnih sudova, tako i na srce i na mozak. Napredovanjem ovog procesa dolazi do sve većeg opterećenja čitavog organizma. Opterećuju se i veliki krvni sudovi i stvaraju se povoljni uslovi za nastanak plakova.

U ranoj fazi ne izaziva simptome

Organi se unutar određenih granica prilagođavaju pogoršanim uslovima, zato može ostati neprimetno pogoršanje njihovih funkcija. U ranoj fazi- fazi oštećenja unutrašnje opne arterijskog zida, koja može trajati i 10 godina- proces se još može zaustaviti ili popraviti. Za to je najčešće potrebna terapija lekovima i promena načina života.

Često se može primetiti kad je već izazvalo nepovratnu štetu

Kada se organi ne mogu dalje prilagođavati, javljaju se prvi drastični simptomi, oštećenje organa postaje uočljivo. Kao najteža posledica bolesti, nastaje nepovratno stanje koje se može javiti u obliku infarkta srca, moždanog udara, problema u radu bubrega, suženja krvnih sudova itd.

IZVOR: sajt - arteriograf "šta je zakrčenje krvnih sudova"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Svinjetina stvara pritisak, a pritisak je posledica začepljenja krvnih sudova.
Proizvod ovoga je šlog, moždani udar, infarkt, itd..

Ali oni hoće da ih Bog podmladi, a oni da se truju. Mi ćemo da se trujemo, a On neka nas podmlađuje, to kaže Zaokret.

To je isto kao i ovo. Mi ćemo da činimo grijehe, šta nas briga, Isus je umro za nas Njegova je zasluga spasenje. Tako reći hoće da se spasu činjenjem grijeha i bez pokajanja i promijene.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ali oni hoće da ih Bog podmladi, a oni da se truju. Mi ćemo da se trujemo, a On neka nas podmlađuje, to kaže Zaokret.

To je isto kao i ovo. Mi ćemo da činimo grijehe, šta nas briga, Isus je umro za nas Njegova je zasluga spasenje. Tako reći hoće da se spasu činjenjem grijeha i bez pokajanja i promijene.

Daleko bilo to sto ti pises.
Niko od JS ne zagadjuje ni planetu zemlju,a kamoli to sto ti pises iz mrznje prema JS.
Jehova je taj koji ce da podmladi ljude u odredjeno vreme,bez njega nam nema nikakve nade.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Daleko bilo to sto ti pises.

Pa sam si rekao ko podmlađuje.

Niko od JS ne zagadjuje ni planetu zemlju,

A zagađuju sebe nečistom hranom i alkosom.

,a kamoli to sto ti pises iz mrznje prema JS.

Samo prenio ono što tvrdite.

Jehova je taj koji ce da podmladi ljude u odredjeno vreme,bez njega nam nema nikakve nade.

A vi da se trujete dalje.

Natrag