Član
- Učlanjen(a)
- 05.11.2010
- Poruka
- 1.246
Biblija na više mesta daje savet vernicima da izbegavaju osećaj gneva u sebi i savetuje da taj gnev prepustimo Bogu. Rimljani 12.9. Ne osvećujte se za sebe, ljubazni nego podajte mesto gnevu, jer stoji napisano : Moja je osveta , ja ću vratiti govori Jahve Gospod. Zašto je ovo dobro ? Naveo sam da pridržavajući se ove zapovesti imam bolji unutrašnji mir. Pre toga sam osećao gnev prema zlim ljudima i to mi je stvaralo neki nemir i potencijalnu opasnost da počinim neku glupast. Kada bi svi razumeli da samo Bogu pripada osveta i da to njemu treba prepustiti sasvim sigurno bi se nasilje i mržnja u društvu drastično smanjila jer od svih nesuglasica izneđu ljudi nije uzrok mržnja nego obični nesporazumi bar 90% koja zbog tih nesporazuma se širi lančano i pretvara se u pravu mržnju. Ovaj primer sam naveo kako funkcioniše satanska mašinerija za stvaranje mržnje u društvu.
Koliko Bog ima gneva u sebi prema zlim ljudima i bezbožnicima vidi se po tome koliko dugo ih toleriše već više od 6000 godina je dozvolio da se baškare i rade šta hoće.Ako je to malo neka vam bude ... da neće ovako još 1000000 godina ? Možda bi moglo ali problem je što hoće da unište i zemlju . Ako im se kaže da ne mogu da rade tako oni se bune i hoće i dalje da uništavaju i čine zlo. Pa ne može u nedogled tome jednom mora da se stane na put.
Koliko Bog ima gneva u sebi prema zlim ljudima i bezbožnicima vidi se po tome koliko dugo ih toleriše već više od 6000 godina je dozvolio da se baškare i rade šta hoće.Ako je to malo neka vam bude ... da neće ovako još 1000000 godina ? Možda bi moglo ali problem je što hoće da unište i zemlju . Ako im se kaže da ne mogu da rade tako oni se bune i hoće i dalje da uništavaju i čine zlo. Pa ne može u nedogled tome jednom mora da se stane na put.