Pitanja, molbe i sugestije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

C0a

Član
Učlanjen(a)
04.08.2010
Poruka
81
Filter klime iliti filter kabine za citroen xsaru (gde se nalazi) BOSCH a menja se kao i filter vazduha (ako si nekad menjao znas)
 
Član
Učlanjen(a)
25.07.2011
Poruka
2
limun

Moze li mi iko objasniti kako se uzgaja limun i sta m je sve potrbno. naprijed hvala





 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Elem, prvo treba octrati polozaj sudopera na mjestu gdje se zeli montirati. Zatim ocrati mjesta na kojima ce se nalaziti cijevi za slavinu, kao i sifon za odvod u kanalizaciju.
Kada je to gotovo, teba dovesti dvije cijevi (topla i hladna voda) i prikljucke centrirati tako da se moze bez problema montirati odgovarajuca slavina. Slavinu i prokljucke na cijevi pronaci u vodoinstalaterskoj prodavaonici. Takodje i sablon za centriranje cijevi u zidu po standardnoj mjeri za slavine.
Paziti da ostane dovoljno prostora izmedju sudopera i slavine za odgovarajucu upotrebu (iako vec postoje razlicite slavine, za one iz zida za one koje stoje na ivici sudoper), to su sve vazni parametri za ugradnju.
Drugo, treba obezbijediti i odvodnu cijev koja je prikljucena na kanalizaciju. Prikljucke i cijevi nabaviti takodje u vodinstalaterskoj prodavaonici.
Visina vodinstalaterskih i odvodnih prîkljucaka mora odgovarati sudoperu, iako postoje standardne mjere. Ukoliko je sudoper posebnih dimenzija, onda je to vazan dio, odrerdjivanje mjesta za prikljucivanje slavine i sifona.
Zavrsiti finalnu obradu zida (plocice ili neki drugi materijal).
Kada je sve gotovo, onda pricvrstiti sudoper na predvidjeni nacin, slavinu (ako nije integralni dio sudopera) i sifon.
Provjeriti ispravnost.
 
Član
Učlanjen(a)
08.08.2011
Poruka
1
sheme za vezenje na platnu

ako je netko za razmjenu shema za vezenje na platnu. imam dosta toga, ali voljela bih nesto novije. ili ako netko zna neke dobre linkove na kojima se mogu pronaci sheme. hvala
 
Član
Učlanjen(a)
09.07.2010
Poruka
9
u jednoj seriji na tv-u sam video kako ljudi izoluju zidove nekom vrstom pur pene od kukuruznog sirupa... da li neko zna kako se to radi, gde ima da se kupi takva pena i koliko je to dobro????

to se radi u americi, tesko da ces na nasim prostorima naci neku slicnu smjesu a da je ekonomski isplativa, ali imas dosta dobrih rijesenja za izolaciju na bazi poliuretana ili na naski stiropora, stirodura, koji daju fantasticnu izolaciju a ne kosta puno. npr 5cm stiropora zamjenjuje
75 cm zida od opeke, il oko 250cm betona
 
Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Obavještenje!!!

OBAVJEŠTENJE!!!






[ATTENTION]
Poštovani forumaši, u cilju lakšeg snalaženja u podforumu "Majstorska radionica" , staff SF-a je otvorio temu S.O.S! U tim temam ubuduće možete postavljati vaša pitanja, davati odgovore i sugestije.... naravno, urednici zadržavaju pravo da moderišu Vaš post (brišu, premještaju, stavljaju u kodove linkove....)
[/ATTENTION]

[INFORMACIJA]













S.O.S - Vodovod Obavezno pročitati























[/INFORMACIJA]




[NOTICE]Zbog svojih raznovrsnosti teme Automehanika/elektrika i Elektronika nisu obuhvaćene S.O.S. temama![/NOTICE]
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag
Top