Opet ja... posto niko nece....
Verovatno si do sada saznao sta misle o tebi kao osobi..
I moje si skoro saznao...mada si verovatno znao....
Ali mi nesto nije jasno...od kalo sam se vratio na SF....gde god sam negde komentarisao....uskoro bi se i ti pojavio ...i sa " pozicije staffa "..." uz prikrivenu pretnju "....ubacio neki podrugljiv komentar.....
Za svo vreme koliko sam na Serbian Forumu...i pre nego si se ti pojavio...." Niko "....od staffa mi se nije tako obracao....
Ne znam zasto tako nastupas u " komunikaciji ".....ali to sigurno nije ....dobra reklama za ovaj forum....ako zeli da sacuva clanove...i pridobije " Nove ".....
Ovo shvati kako zelis....ali znaj da je " iskreno "....kao za prijatelja...iako nismo....
Otkako sam postao urednik i u zaduženje dobio i Slobodne diskusije odgovorio sam samo na one tvoje postove za koje sam smatrao da si ih napisao iz čiste dosade ili zbog toga da bi tek nešto rekao na mjestu koje nije bilo predviđeno za to.
Prvi odgovor se odnosio na tvoj potpuno bezvezni post u temi Slike forumaša koju sam očistio od spama brišući preko polovine postova iz nje. Tu su se nalazila i 3 ili 4 tvoja posta gdje si umjesto svoje slike postavio sliku mačka, dakle spam. Poslije svega ti si nakon moje obavijesti našao za shodno da nešto uopšteno komentarišeš u temi za koju sam samo post prije tvoga napisao citirajući pokretača teme Mihajla, da pravo na komentar imaju samo oni članovi koji su postavili svoju sliku. Na tvoj post sam odgovorio i sačekao neko vrijeme da ljudi vide šta smo pisali pa oba posta i tvoj i svoj obrisao.
Drugi slučaj je tvoj post u temi Pitajte urednike koji je takođe čist spam i uopšte nije trebao kao takav da se nađe tamo. Na to sam ti jasno odgovorio ali ti si morao da uputiš još jedan pa ti je i na taj odgovoreno. Te postove nisam izbrisao pa ako koga interesuje može i sada da ih pogleda.
Za odgovore na tvoje postove izvan foruma koje ja uređujem mogu ti reći da su potpuno isti kao da sam ti odgovorio kao član a ne urednik. Takav ti je odgovor u Muzičkim diskusijama i on nema veze sa mojom pozicijom u staffu.
U komunikaciji sa ostalima se obraćam manje više kao i do sada kada postujem kao član, dakle neobavezno. Kada imam nešto da saopštim nekome od članova kao urednik onda koristim predloške za "staff informacija" i "staff upozorenje". Da nemam razloga da ih koristim ne bih to ni činio. Što se tiče arogancije, takva upozorenja uvijek djeluju arogantno i "sa visine" ostalima koji ih čitaju sa druge strane monitora. to je jednostavno neizbježno i nastaviće se tako jer drugog načina nema.
Samo za primjer:
Vratio sam temu Poklonite pesmu članu iz spamerskog u normalni dio Slobodnih diskusija. Napisao sam kristalno jasne propozicije za tu temu da se ne bi ponovo desilo da neko vrati temu ponovo u spam dio. Svima koji su postovali u toj temi vraćeni su brojčano postovi jer je to sistem sam uradio kada je tema prebačena u dio u kojem se računaju postovi. I sada da ti kažem... obrisao sam od tada 30 postova koji se nisu pridržavali pravila o postavljanju u tu temu. Kada se ponovo desi da ta tema završi u spam dijelu ja ću obznaniti imena onih koji su spamovali. I mislim da su neki od tih to radili namjerno. O mogućim motivima za takvo ponašanje ne bih sada. Ja bih jednostavno trebao za svaku glupost koju uradi neko od članova da napišem Pp i da mu obrazložim zašto to nije dobro, te da ga zamolim da edituje svoj post i da ubuduće to ne čini. A to meni ne pada napamet da radim jer sam jasno napisao i objasnio pravila... jednom. Razumnima dosta.
Što se tiče reklame za ovaj forum i potrebe pridobijanja članova i čuvanja ovih koji su to već reći ću ti sljedeće:
Svi smo mi došli iz nekog razloga na ovaj forum, neko da se zeza, neko da uploaduje, neko da učestvuje u raznim tematskim diskusijama a neko bogami i da popuni ne male rupe iz RL-a. Tako da ovde imamo mužjake koji se udvaraju ali isto tako i ženke koje to čine. I u tome suštinski nema ništa loše jer zašto bi bilo zlo tražiti srodnu dušu ili ljubav?
Kako vrijeme prolazi ljudi koji nisu ostvarili razloge zbog kojih su došli obično govore:"Ovaj forum je postao smor" ili "staff rastjeruje članove svojom arogancijom". To se zove iterpolacija ili zamjena teza. Kada ljudi iz subjektivnih razloga napuštaju forum u potrazi za drugim to čine u najvećoj mjeri iz razloga što se nisu afirmisali u onom dijelu zbog kojega su i došli na forum. Ovo mogu elaborirati daleko opširnije, čak u vidu referata na 10-ak kucanih stranica ali ne vjerujem da koga interesuje pozadina osjećanja dosade i neispunjenosti koja na kraju rezultira nezadovoljstvom prema onome koga je najlakše optužiti za sopstvenu neispunjenost. Da se razumijemo, ovde ne govorim o svim forumašima nego o dijelu njih, tako da niko ne treba da se osjeća lično prozvanim. Ako neko zaželi da polemiše o ovome neka otvori temu u Psihologiji, ja ću rado izaći sa svojim mišljenjem i primjerima koji potkrepljuju moje stavove.
Dakle da rezimiram:
Od mene još niko nije dobio javnu opomenu i ja ne mašem oficijelnim postovima zbog svog osjećaja veličine ili zastrašivanja drugih. A da ću pisati svaki put kada budem smatrao da trebam... hoću.