Kako jednostavno napraviti čokoladu u photoshop-u.
Korak 1
Startujte program, zatim napravite novi dokument veličine 500 x 500 pixela. Napravite novi Layer. Uzmite
Rectangular Marquee Tool ili pritisnite dugme
M na tastaturi. Kliknite desni klik i podesite da vam rectangular tool bude pravougaonik.
Namestite da vam selekcija bude fiksna i podesite širinu: 150 i visinu: 200
Kao na slici ispod:
Dobijenu selekciju obojite nekom braon nijanson odprilike boje cokolade, ja sam koristio ovu : #492c10
Korak 2
Kada ste to uradili, kliknite desni klik na Layer sa obojenom selekciom i odaberite opciju
Blending Options
Podesite Blending Options kao na slici, a zatim idite na OK.
Korak 3
U ovom koraku ćemo uneti tekst na kockicu čokolade koju smo napravili. Uzmite alatku
Horizontal Type Tool ili na tastaturi
T, pazite da vam boja teksta bude ista ona boja kojom ste obojili kockicu u prvom koraku i ispišite tekst. U ovom slučaju ja sam ispisao Tutorijali, vi naravno možete ispisati tekst koji vi želite. Za ovaj text ja sam koristio font
Bello. Nakon što ste ovo uradili morate rotirati vaš tekst tako da bude u obliku dijagonale kocke, kao što je i na slici ispod.
• Na ovoj slici je tekst žut da bi se raspoznavao od pozadine čokolade, vi koristite istu boju teksta, kao što sam i rekao!
Korak 4
Sada ću malo doterati ovaj tekst kako bi što više ličilo na pravu čokoladu.
Kliknite desni klik na layer sa tekstom i odaberite opciju
Rasterize Type.
Kada to uradite idete ponovo desni klik na layer sa tekstom i odaberete opciju
Blending Options. Podesite Blending Options kao na slici ispod:
Kada to uradite iz look moda isključite Pozadinu (To je ono mala ikonica izgleda kao oko, nalazi se sa leve strane Layera) kada ste to uradili treba da vam ostane obeleženo (vidljivo) dva layera koji ste vi napravili. Sledeće što treba da uradite je da obeležite neki od vaša 2 vidljiva layera, idete na karticu Layer pa na opciju
Merge Visible, što se brže može uraditi na tastaturi prečicom
Shift+Ctrl+E. Sada ste spojili vaša dva vidljiva layera u jedan vidljivi, sada imate sve ukupno dva layera od toga jedan vidljiv i jedan ne vidljiv. Možete sada i pozadinu podesiti kao vidljivu tako što ćete kliknuti na onu prazninu gde je bilo “oko”. Vaš dobijeni rezultat bi za sada trebao da bude ovakav…
Korak 5
U ovom koraku ćemo napraviti više kockica čokolade i napraviti redove. Prvo ćete vaš layer sa kockicom umanjiti komandom Ctrl+T od prilike na koliko mislite da će vam stati red od 4 kockice… Zatim kliknite desni klik na layer sa kockicom i izaberite opciju
Duplicate Layer. Sada dobijate jos jedan layer koji ste kopirali, dakle imate dva layera, ponovite postupak sa spajanjem layera kao sto ste uradili u nekom od prethodnih koraka. Opet ste spojili layere I opet imate samo jedan, sada je potrebno da ga opet kopirate i opet spojite u jedan, tako da imate četiri kockice u redu, a samo jedan layer. Kada ste to uradili kopirajte layer sa četiri kockice 4 puta i spojite jedan na drugi, zatim ponovo sve spojite u jedan I vaša čokolada je spremna. Uživajte!
Dobijeni rezultat :
[INFORMACIJA] Izvor:tutorijali.rs[/INFORMACIJA]