Au,pa ja i ti kad bi poceli konverzaciju o muzici,mislim da bi se razumeli ko Egipcanin i Marsovac,ili ti nemas ukusa ili je neki drugi problem,ali kad napravili anketu u vezi ovog tvog posta,videla bi o cemu je rec.
O ukusima se ne raspravlja, jel'?
Ali mislim da su mi godine muzičkog obrazovanja ipak dale izvesnu kompetenciju za ocenu nekih vrlo "plitkih" stvari koje nemaju nikakvu posebnu vrednost i koje će za par godina pasti u totalni zaborav, za razliku od gomile umetnika čija vrednost ne opada, i čija umetnost i danas, mnogima od nas, jako puno znači. Ovo što njih dvojica rade je čista komercijala, što bi i malo bolji program za komponovanje mogao sam da napravi.
Bilo je mnogo umetnika koji, na žalost, nisu živeli dugo, ali njihova umetnost se sluša i danas, i za njih znaju i klinci kojima se ni roditelji nisu rodili kad su ovi već umrli. Pritom mislim na velikane tipa Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison...
A tek ako se osvrnemo na klasičnu muziku, koliko tek tu velikana ima...
Prema tome, o ukusima izgleda da ipak ne treba raspravljati, a naročito o ukusima današnjih devojaka koje su im obožavateljke i ciljna grupa. Pretpostavljam da bi najveći deo anketiranih bilo iz ove ciljne grupe, a najveći deo današnjih devojaka na koncerte i ne ide, muzika im uopšte nije bitna, a ovo slušaju onako usput, ako ih je slučajno neki skoriji bolan raskid malo podsetio nešto iz njihovih pesama, pa se uz to rone suze i razmišlja ljubavnim patnjama.
Ja bih i u takvim momentima verovatno slušala nekoga od velikana jazz-a tipa Milesa Davisa, ili pak Leonarda Cohena.
Zato je mnogo bolje da ne pričamo o ukusima, bilo je u ovoj temi nekih postova sa kojima se nikako ne bih složila, ali se nisam trudila da komentarišem, jer svako ima pravo na svoj ukus, i svako može da kaže da mu je nešto odvratno i da mu se ne dopada. Prema tome, meni se ova dvojica nimalo ne dopadaju i niko me neće ubediti u suprotno. :acute: