Patriotske, ideološke, ratne i antiratne pesme...

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
e jeste patriotizam, iskreni i u srce "ubiva", budi emocije iz peta i nikad ne donosi pare i nema ni veze sa tim stvarima slava, pare....

a evo jedne ideološke, zlorabljene ali ja mislim prave...nisam siguran samo da li je nastala iz istinskih i iskrenih pobuda ili namenski...

[YOUTUBE]blU0slaziY8&fea[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Novo viđenje stare antiratne pesme Barry McGuire - Eve Of Destruction (1965). Kasnija je ova pesma doživela mnoge obrade.
[YOUTUBE]DOpErJWSIg0[/YOUTUBE]
Takođe jedna antiratna pesma - od nje mi se već povraća,toliko puta su je puštali da danas može samo da izazove nov rat.
[YOUTUBE]fhNrqc6yvTU[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ako ćemo o stranim pesmama toga ima baš mnogo... greota da se RATM ne spomene

[YOUTUBE]-ckcsFZx-xA&feature=related[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
19.01.2010
Poruka
684
Meni je i ideja za temu bila pesme, kakve takve, ovako onako doživljene....
I naravno da prokomentarišemo iskrenost i istinitost emocija autora....
možda pretenciozno ali vidim da i nije...

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Nešto lepo iz vremena kad smo bili velika država. Mada je meni draža verzija sa koncerta "Sastanak na vrhu", gde su zajedno nastupili Arsen Dedić, Bora Đorđević i Zoran Predin, na YouTube je nema, pa moram da postavim ovu, zvaničnu, al' malo okrnjenu verziju.

[YOUTUBE]3hj-Oodx-zQ[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Ne pamtim baš mnogo Jugu tako da.... klasika

[YOUTUBE]wrH-ydYC19w[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poruka
981
Dosta je bilo antiratnih pesama. Pokrećem serijal ratnih i vojno-rodoljubivih pesama.
Prvo Nemci.
[YOUTUBE]h8vZsmXUFAg&feature[/YOUTUBE]
Dve verzije SS himne
[YOUTUBE]r-Dd8n0zA64&feature[/YOUTUBE]
Evo u modernijoj izvedbi
[YOUTUBE]YBSVNfExdZ8&feature[/YOUTUBE]
Još malo Nemačkih letnjih hitova
[YOUTUBE]VG8IH3Kb_Fo&feature[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]gZLVrjVeOZ0&NR[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]wiRPIX4Jo-E&feature[/YOUTUBE]
Sada prelazim na SSSR
[YOUTUBE]iGdM-xz2oC0&feature[/YOUTUBE]
Pomorska himna - ludilo - ko je malo stariji setiće se filma "Lov na Crveni Oktobar"
[YOUTUBE]EUjifw2p8ys&feature[/YOUTUBE]
I na kraju himna SSSR-a
[YOUTUBE]a0afcyhyyA0[/YOUTUBE]
Izvinjavam se Rusofilima ali Kakaljinka drugi put.

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
[YOUTUBE]MO0lUXnAs-U[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]LNMVMNmrqJE[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.315
Protesti povodom izborne krađe '96/97. Prvi put od tada sam čuo pesme koje su ga ispratile...baš me pogodilo..toliko nade, energije, želje pa i prostora da da se razmišlja da nešto dobro može da se desi... a danas :(

[YOUTUBE]Ct1JCzczTYg[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]YouXyFtWopU[/YOUTUBE]

Član
Učlanjen(a)
30.11.2009
Poruka
194
Zbog ove pesme sam imao silno problema kao mali dok sam je naucio da je pevam bez greske.tako vreme bilo,moralo se

[YOUTUBE]<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/_Ocmkv0xSmE&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param>[raw]<embed src="http://www.youtube.com/v/_Ocmkv0xSmE&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/YOUTUBE]

Natrag