Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap, tvoje laži su dosadile i Bogu.
Sve što iznosiš o Elen Vajt su čiste laži koje ti svesno iznosiš.

Laži nisu, a sve svjesno iznosim.

To činiš iz čiste pakosti - jer nemaš validne argumente koje bi koristio na forumu, i zato što smatraš da ćeš silom manjeg otpora - a to je laž, uloviti lakoverne koji ne poznaju činjenice.

Zašto ti ne zaštitiš "lakovjerne adventiste koji ne poznaju činjenice"? Iznesi ti argumente protiv onoga što sam ja o Jeleni iznio. Nemaš ih? A što ti ja mogu?

Gospodine uredniče, sugerisao bih da pored naslova svake teme dopišete recimo "život posle smrti i Elen Vajt" ili "papstvo i Elen Vajt" itd..it.. da bi se znalo da se na svakoj temi napada Elen Vajt.
Takođe - možete promeniti i naziv foruma u recimo "Serbian forum protiv Elen Vajt"

Možete vi sve forume pozatvarati, ali gotovo je. Istinu o nebulozama koje je pisala lažna proročica više nitko ne može zaustaviti. Ta istina, htjeli nehtjeli, prodire do sve većeg broja adventista. Zato ja potpuno razumijem i ovaj tvoj očaj koji ovdje iskazuješ.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoji očaj, već žalost prema tebi koji si dopustio da sotona potpuno ovlada tvojim bićem i da iznosiš neistine, za koje kažeš da nisam odgovorio, što je još jedna laž više, jer na sve tvoje napade i laži koje iznosiš protiv Elen Vajt - ja sam i te kako odgovorio i dokazao da si svaku izjavu izvadio iz konteksta ili prikazao u pogrešnom svetlu, pripisujući svoje lično tumačenje njenih izjava.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne postoji očaj, već žalost prema tebi koji si dopustio da sotona potpuno ovlada tvojim bićem i da iznosiš neistine, za koje kažeš da nisam odgovorio, što je još jedna laž više, jer na sve tvoje napade i laži koje iznosiš protiv Elen Vajt - ja sam i te kako odgovorio.

Očaj, očaj, Laodikeja, vidi se iz aviona. Da si ti iznio argumente i opovrgnuo ono što sam ja od Ellen White citirao, ne bi ti brinuo za "lakovjerne i neinformirane adventiste". Oni bi povjerovali tvojim argumentima, pogotovo kad si im se predstavio kao nasljednik Ellen White, ali nema tvojih argumenata.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ne postoji očaj, već žalost prema tebi koji si dopustio da sotona potpuno ovlada tvojim bićem...

Laodikeja, onaj koji ima zlo oko, zlo vidi i tamo gdje ga nema.

A ti, brate Slape, raduj se što te ovaj pogrđuje. On je adventist. Zar se može nešto drugo očekivati od njih?

Mire, hvala na pozivu, ali nisam raspoložena za ovu temu jer kako je Slap napisao, već u startu se vidi da je pokrenuta s jednim ciljem napadanja. Što sam imala, to sam rekla na temi Novi Papa. http://serbianforum.org/threads/novi-papa.380751/page-6

Čudim se odkuda proističe tako veliki interes nekatolika za Papu.
Bože dragi, 400 godina ga protestanti blate i nikako da se "nasite"? Ali, ni to nije čudno, kad se čovjek prepusti strastima, strasti ga proždiru.

Papa Franjo će uskoro govoriti pred Europskim parlamentom. Prije 25 godina, govorio je bl. Ivan Pavao II, pa ga je neki luđak nazvao antikristom. Mudrost se opravdala svojim dijelima, a ludost još uvijek vreba...I tako će biti do kraja, dok Svevišnji ne kaže: Dosta! Iziđite na svjetlo i stanite pred mene, da se vide vaša djela koja ste činili u tajnosti i tami.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Očaj je u tebi, jer nemaš argumente, pa iz tog razloga i napadaš Elen Vajt.
Uljudi se i počni da diskutuješ na osnovu biblije i teme o kojoj je reč, a ne iznoseći gnusne laži.

Ti upravo vidiš zlo tamo gde ga nema, a zlo u svom srcu ne vidiš, i to se vidi iz aviona ( kako sam kažeš ).

Ne postoje lakoverni i neinformisani Adventisti.
Pre bi bilo da si ti lakoveran, jer svesno više veruješ ljudima i ljudskim dogmama - nego Bogu i njegovoj reči.

Adventisti imaju istinu zasnovanu na čvrstim neoborivim biblijskim argumentima.

Ti možeš i dalje pisati da ja nisam opovrgao tvoje laži o Elen Vajt, to je tvoja lična stvar, ali u to može da poveruje samo onaj ko ne prati diskusije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Očaj je u tebi, jer nemaš argumente, pa iz tog razloga i napadaš Elen Vajt.
Uljudi se i počni da diskutuješ na osnovu biblije i teme o kojoj je reč, a ne iznoseći gnusne laži.

Nisi li baš ti svoju diskusiju započeo "kanalizacijskim uratkom", a ne Biblijom. A što se tiče napada na Ellen White, to i ne treba, dovoljno je samo citirati što je pisala.

Ne postoje lakoverni i neinformisani Adventisti.
Pre bi bilo da si ti lakoveran, jer svesno više veruješ ljudima i ljudskim dogmama - nego Bogu i njegovoj reči.

Čemu onda tvoja bojazan?

Adventisti imaju istinu zasnovanu na čvrstim neoborivim biblijskim argumentima.

Što će vam onda vjerovanje o Jeleni (vjerovanje br. 18) u istom rangu s vjerovanjima o Bogu i Svetom Pismu?

Ti možeš i dalje pisati da ja nisam opovrgao tvoje laži o Elen Vajt, to je tvoja lična stvar, ali u to može da poveruje samo onaj ko ne prati diskusije.

Ne trebam ja o tome pisati, svi vide da nemaš ni jednog argumenta.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ajde, Laodikeja, tko ti vjeruje? Vi imate velikih problema i s protestantima, ta i oni vas smatraju sektom, pardon fundamentalistima. A točno je i ovo što Slap piše, u vašim redovima postoji velike nesuglasice i razdor i to baš u vezi Elen White. Informiraj se i sam se uvjeri i ne griješi dušu govoreći da drugi lažu.
Vi ste u rasulu, ali nitko vam drugi za to nije kriv. Ellen vas je zavela, ali, imate još vremena:
"Obratite se i vjerujete Evanđelju..."

Nije mi jasno kako se može tvrdioti da je apostol Petar bio prvi papa kad su pape tako oslovljavale tek od 4-og veka?
Ako je bio prvi biskup onda me interesuje spisak od njega pa nadalje ali i pre njega ko ga postavi biskupom?
Sam naziv "papa" što znači otac, došao je kasnije. Pogledaj na Wikipediji. Ovdje je bitno da je sadašnji Papa nasljednik sv. Petra, kao biskup Rima. Dakle, postoji neprekinuti kontinuite. Pogledaj ovdje: http://serbianforum.org/threads/novi-papa.380751/

Za vrijeme vladavine rimskog carstva i progona kršćana, sve pape su bili mučenici. To je zapisano, a nije zapisano, niti postoje bilo kakva svjedočanstva, legende, bilo što...da su bili oženjeni i da su imali djecu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
ZAMOLIO BIH JURIVAKU kao urednika ovih prostora da obriše od polovina druge strane sve ostalo jer je to spam koji odvlači od teme i kvalitetnog dijaloga.
Ovde NIKO ni slovom dok Slap nije počeo pisati nije pomenuo nu Jelenu Vajt ni Adventiste niti bilo koju drugu versku zajednicu jer je tema o Papstvu kao instituciji koja predvodi crkvu.

Da bi se moglo korektno razgovarati molim još jednom da sve što nije vezano za temu bude obrisano.
Tema je Papstvo i ništa izvan toga.
Od broja 17 do 26 posta je SPAM.

Sam naziv "papa" što znači otac, došao je kasnije. Pogledaj na Wikipediji. Ovdje je bitno da je sadašnji Papa nasljednik sv. Petra, kao biskup Rima. Dakle, postoji neprekinuti kontinuite. Pogledaj ovdje: http://serbianforum.org/threads/novi-papa.380751/

Za vrijeme vladavine rimskog carstva i progona kršćana, sve pape su bili mučenici. To je zapisano, a nije zapisano, niti postoje bilo kakva svjedočanstva, legende, bilo što...da su bili oženjeni i da su imali djecu.

Zahvalan na tekstu.
Nije mi jasno kako jedni tvrde da je Petar kao apostol bio od-do godine poglavar SVIH Hrišćana a kasnije se svelo samo na jedan deo Hrišćana?
Drugo,svi znamo ke je sad poglavar, mene interesuje otkud Tijara na glavama papa?
Treće,mogu li dobiti izvor gde se može pročitati da su sve pape bile mučenici ja sam isčitao istoriju mnogih papa i ništa slično nisam našao mogu li dobiti naziv te knjige da pročitam?
Četvrto,što smeta ovom sadašnjem papi da neko veruje kako čita i kako je pisano?

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Svi naredni postovi na ovoj temi, koji se ne budu odnosili na temu, biće brisani!

Natrag