Otkriven fosil koji povezuje čoveka s majmunom

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Nije da zna malo o evoluciji, nego ne zna nista, koristi argumente od pre 150 godina. I teorije su nacini na koji se objasnjavaju cinjenice u nauci, evolucija je cinjenica, i tu cinjenicu objasnjavamo teorijom evolucije. Teorija je i da se razboljevamo zbog mikroorganizama, dal mozda i u to sumnjas ?
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Nije da zna malo o evoluciji, nego ne zna nista, koristi argumente od pre 150 godina.

Исто важи и за вас. У исто време настају његова секта и твоја секта, потпуно исти људи су стварали ваша мишљења и веровања. Да ли си еволуциониста који теорију узима за аксиом, оспоравајући било коју другу могућност која се коси са твојим веровањем, или си припадник неке "кеационистичке" секте која такође има глупе аргументе, нема никакве разлике.

Мало људи зна, а верујем и на овом форуму, да такозвани креационисти су у великом броју и АТЕИСТИ. Еволуционисти често нападају ове друге само да оправдају своју неверу, а немају благе везе да креационизам не мора да буде везан за Бога. Многи теоретичари попут еволуциониста имају шаренолике тезе о стварању живота на Земљи, а да уопште не узимају Бога у обзир. Зато и злоупотребљавају науку као и еволуционисти, ту исту науку коју су верници развијали и о којима учимо у књигама. Дакле, и једни и други сматрају те научнике за заглупљене будале само зато што су веровали у Исуса Христа? Људе који су откривали Божије закономерности и то јавно говорили? Није проблем што хришћане називате овако или онако, али називати хришћане који се сматрају за највеће умове за исте је више него арогантан чин, умишљеност.

Тако неки креационисти верују да је живот дошао са астероидом, неки верују да су нас створили ванземаљци, да имамо њихов ДНК ланац, само мало измењен - прилагођен и сл. Све су то теорије.

Зато ја и говорим да су еволуционисти велики тирани у науци, да све држе у својим рукама. Чак и оне сличне њима који такође не верују у Бога блокирају и унижавају. Већ сам више пута писао коме је битно и зашто је битно да та ТЕОРИЈА буде главнокомандујућа. Зато је и дозвољено сваком назови научнику еволуционисти да може да лупета о милионима или трилионима година уназад, само да подржава основни темељ - масонску теорију еволуције.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Opet ti sa ovim glupostima da kreacionisti mogu da budu ateisti. Kreacionizam veruje da je bog stvorio sve, ateisti ne veruju u boga. Ne razumes ni osnovne pojmove, a nasao si da pricas o nauci. Koliko mozga treba da se shvati da NIJEDAN ateista, koji ne veruje u boga, ne moze da veruje da je bog stvorio svet, kad za njega nema boga sa kojim bi mogao uopste da pocne da razmislja?

Ako ne verujes u evoluciju i mislis da je pogresna, vec sam ti rekao, uzmes i dokazes, DOKAZIMA koji se mogu verifikovati i ispitati njihova autenticnost. I onda ti lepo svi veruju.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Велики број креациониста верује да је Бог Створитељ, што је јако добро. Проблем код креациониста је што се труде ВАМА да докажу КАКО је Бог стварао, што је велико губљење времена. А ако неко верује да су га створили ванземаљци по неком њиховом дизајну, шта онда? Него ти волиш да етикетираш, нешто ти не да мира. Много се узбуђујеш када неко уопште помиње Бога, а камоли да говори о нечему што је дубље од обичних флоскула.

Све и да успеш да убедиш људе да сам креациониста, што је глупост, нигде нећеш наћи да тврдим како је Бог стварао, што је поента креационизма. Ја то не радим. Ја говорим о Христу, не замлаћујем се да доказујем таквима као што си ти нешто научно. То је узалудно, а немам ни права. Ја кажем да је Бог стварао, не како је стварао. Можеш ли бар да пробаш нешто да разграничиш?


А мени не мора нико да верује, нека верује у Господа, нека се у Њега узда. То је читава моја порука: ја не тражим следбенике, већ браћу и сестре. Ако и нешто знам око хришћанства, то не значи да сам ја нешто узвишенији или мудрији од других. Једноставно, Бог свакоме да по неки дар, на нама је да откријемо који и да га мудро користимо. А то што теби смета и што тражиш неке доказе, баш се нешто секирам. Ако до сада ниси видео и поверовао, већ се упорно противиш и ругаш, тешко да ћеш мојим доказима променити нешто. Ипак, чуда су могућа, и ја се свим срцем надам да ћеш ући у мир (спокој), како не би више био син бунта и противљења.

А што је најважније од свега, ја говорим онима који верују, а желе нешто да сазнају више. Такође се трудим да и сам научим оно што још увек не знам. Где би ми мир отишао када бих свакодневно свима доказивао нешто. Нисам ја толико способан, а немам ни дарове чудотворства. За мене је један покајник велико чудо. Један који прихвати Господа у ово ненормално и безбожно (или површно побожно) време је огроман успех. Небеса се радују и сви анђели небески таквоме чуду.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
JA verujem da se sluzimo istim recima, posto zivimo u istoj zemlji. Ako jedan set reci vazi za mene, vazi i za tebe. Ako kazes kreacionizam, to je ideja da je bog stvorio univerzum i sve u njemu. Ako kazes ateista, mislis na coveka koji ne veruje u boga. Kako i kojom logikom ti uopste spajas kreacionizam, gde tvrdis da ateista moze da veruje u kreacionizam, je van mojih mogucnosti razumevanja srpskog jezika. Takve paradokse me nisu ucili u skoli i ja se jako izvinjavam.

Takodje, kada citas moje tekstove koji su napisani, ne tumaci ih proizvoljno, ako postoje delovi koji ti nisu jasni, pisi, objasnicu ti, ali nemoj mi stavljati u usta reci koje ovde nisam rekao. Uopste nije pitanje da li si ti kreacionista ili nisi, vec kakvu si glupost izneo da ateista moze biti i kreacionista.

Drugo, ako kazes da je BOG stvarao, nebitno je kako je stvarao, znaci da verujes u kreacionizam, posto verujes u boga i njega kao stvoritelja sveta. Da li je on izvadio svemir iz sesira, iz bulje, dal je sve nastalo od njegovog glasa, je NEBITAN detalj za kreacionizam. Ako verujes u hrista, verujes u bibliju, posto je hrist mit iz biblije, ne iz knjige o hari poteru.

А мени не мора нико да верује, нека верује у Господа, нека се у Њега узда.

Taman posla da postoji makar opcija, da neko moze da ne veruje u ono u sta ti verujes.

То је читава моја порука: ја не тражим следбенике, већ браћу и сестре.

Ti upravo i trazis sledbenike po religijskoj liniji, one koje ce te podrzati. Za brace i sestre, raspitaj se kod majke i oca.
Nameces svoju dogmu i guras ljudima u grlo svoje verovanje, beskrupulozno lazuci okolo da je nauka pogresna a knjiga iz bronzanog doba SVETA istina.

Zamisli, naucnici tirani, dok je religija drzala i ubijala, sputavala naucni progres VEKOVIMA, i sad kad su se nauka, medicina i biologija konacno oslobodili iz ralja, i za 100 godina napravili vise nego za poslednjih 19 vekova koliko je crkva drzala monopol nad naukom, sad ti ne odgovara? Nauka je zla? Nauka tirani?

Da su naucnici tirani ne bi trazili lek od raka, primenjujuci UPRAVO teoriju evolucije da dodju do leka, mozda da nekad procitas nesto vise od tog mikijevog almanaha sto drzis pod jastukom znao bi sta se desava u svetu oko tebe, da posetis neki naucni sajt, sta mislis o tome?

Evo ti malo, edukuj se

Kod:
http://bioloska.blogspot.com/2012/11/upotreba-teorije-evolucije-u-medicini-i.html

За мене је један покајник велико чудо.

Da da, ne trazis ti nikoga da obrlatis u svoje ralje. Verovatno zato imas takvo ime za njega, 'pokajnik'. Zvucno, pompezno ime, da se podeli svet. Pokajnici i bogohulnici. Alo, nisi u bronzanom dobu, mi smo evoluirali od tog vremena. Veruj u sta oces, ali ne sej svoja nedokazana ubedjenja, vrebajuci kao silovatelj svoje zrtve u mraku. Prvo dokazi svoja verovanja, pa onda pricaj da je nauka izmisljotina. Mozda da krenes prvo od svoje izmisljotine, ne bi bilo lose mesto.

Ja razumem da ne znas nesto i da pitas, ali da skakuces okolo po forumu, tvrdeci da su naucne teorije nekakva teorija zavere protiv covecansta, a pritom ne pogledati ni letimicno, o cemu se zapravo radi, je bezobrazluk, u najmanju ruku. Bezobrazluk, zato sto trazis ljude koji ce ti poverovati, i koje ces moci da uvedes u svoj mrak religije, da lisis nekoga slobode da razmislja za sebe i da se slepo prepusti verovanju da je bog izvukao ceo univerzum iz sesira. Nisi nista bolji od Jehovinih svedoka, najobicniji tehnoloski pismeniji sektas.

I jos zelis neko postovanje prema tvom verovanju? Nauci da postujes druge, i misljenje, cinjenice, onda ces dobiti postovanje nazad.

Ako ne znas kako funkcionise racionalni svet, mozda je vreme da naucis.
Procitas ovo:

Kod:
http://laikaskeptik.wordpress.com/2011/04/15/logika-i-njene-zamke-ceste-logicke-pogreke/

I naucis kako da prepoznas logicku gresku kada iznosis svoje 'misljenje'.

Znas, kad tvoje verovanje izadje iz granica verovanja, pa postaje jedina rec, i to u nauci, biologiji, fizici, uopste obrazovanju, onda imam problem. Normalno je da cu tome da se suprotstavim.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Безбожник мисли да су сви лицемери као он, што је велика заблуда. Моје раље? Човече, твој бес и мржња те превише оптерећују. Смири страсти мало јер дописивање са тобом чак не звучи ни као дијалог. Ако тако комуницираш са свима, вероватно си веома тежак човек. Или ти само овде покушаваш да понизиш било ког верника, што верујем да је случај.

Ја нисам креациониста јер је то један покрет и секта. Ја сам хришћанин и ми смо то били 2000 година. Зато не користи модерне термине којима ја не припадам. Бити нечија креација не дефинише чија, углавном се везује за оне који верују да је то Бог, али и за оне који не верују да је Бог, већ нека друга интелигентна бића (неки ванземаљци, рецимо). Глупо је да се понављам толико пута, и дете може да схвати.

Само је у твојој глави збрка и веровање како сам ја ирационалан и ко зна шта све, али ти веруј шта год хоћеш, твоја ствар.


"Nauci da postujes druge, i misljenje, cinjenice, onda ces dobiti postovanje nazad."

То ти покушај, јер прво треба да се опходиш са људима као да су - људи, а не нижи ступањ интелигенције и разума. Чак интелигенција није ни битна, већ само доброта и чистоћа срца. Ти се томе ругаш. Да се мени ругаш, јака ствар. Али ти водиш рат овде да се не може од твоје горчине ништа написати.

И не тражим људе који ће мени поверовати, већ који су поверовали Господу Исусу Христу. Ја не говорим како сам ја нека величина, већ како је Он та величина коју сви ми морамо да следимо (који тражимо Спасење). Ти опште не мораш да се обазиреш на мене, ипак ти и не верујеш, зар не?

Ипак, мислим да се теби нешто страшно догодило или некоме кога ти јако волиш када си толико огорчен.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Adriane ljudi koji odbacuju cinjenice treba da ocekuju ruganje.
 
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Видиш, нас је Господ учио да се вама не ругамо, већ да се молимо да напустите ђавољи пут противљења и горчине. Ви се нама ругајте и оправдавајте сами себе, није проблем. Хришћани не раде тако, они "непријатељу" желе све најбоље. Пријатељ се не руга пријатељу, али се непријатељ не само руга, већ мисли много горе ствари од ругања. Како има оправдања за ругање и подсмевање, цинизам, тако код неких има оправдања за горе ствари.

Не само да је апостол најавио време ругача и лицемера, већ је та најава одавно испуњена. Прво да се види одакле потиче то ругање, ко финасира снимање филмова и музичких текстова који скоро да не заобилазе Господа, али ни у једном филму се не прескаче макар коментар. То је једна веома добро поткована групација која је глобално утицала на толики број "духовитих" људи. Ја лично волим духовитост, јер сам корен речи говори да је у спрези са духовношћу, али ту је толико бљувотина и цинизма, да духовитости скоро и да нема. Људи се спрдају и говоре гадне ствари мислећи да је то духовито. Што више хуле, псују и ругају се, то више испадају духовити. Ето толико је све изопачено постало.

И још на крају ми треба да прихватимо "чињенице" за које са сигурношћу знам да су ти исти моћни људи који припадају једној одређеној секти измислили? Не пада ми на памет!
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Zamisli, nezavisnih naucnici iz svih delova sveta nalaze iste dokaze koje je tvoj bog postavio, zamisli koja sekta :D
i posle neko pita zasto vam se ljudi smeju
 
Natrag
Top