Otključavanje WinCe uređaja i instaliranje iGO navigacije

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
@glivlad

Pa ja bih prije experimentisao sa cold start, jer ni ovo rješenje nije bajno sa calibratefix.
A koliko mu treba da ustabili satelite poslije cold starts?

Ako je zadovoljavajuće da napravim skin (početni meni) gdje bi bila brza ikonica za naredbu prema cold starts...

Učlanjen(a)
18.07.2012
Poruka
3
@glivlad

Pa ja bih prije experimentisao sa cold start, jer ni ovo rješenje nije bajno sa calibratefix.
A koliko mu treba da ustabili satelite poslije cold starts?

Ako je zadovoljavajuće da napravim skin (početni meni) gdje bi bila brza ikonica za naredbu prema cold starts...
Kad odradi cold start preko SirfTech, treba mu 20-40 sekundi da uhvati satelite, i ne gubi ih, radi odlično. Svaki put mora da se odabere cold start, jer je po defaultu u programu podešeno hot start. Probao sam na ovim navigonima, falk NL serie i medion 465T i na ovaj način funkcioniše.

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Probao sam preko sirftech, odlično i jedino adekvatno rješenje (osim onih sa firmware update, ali mnogi ga nemaju)

Kad bi se malo stručniji uključili pa pomogli u rješenju comand linije u mortsctiptu da se ne bi moralo komplikovati sa otvaranjem drugih programa

U navigonu su to ovako riješili:

SET SirfTech, "\ storage card \ mortscript \ programs \ SirfTech.exe"
RunWait (% setSirfTech%, "3000")

@Bocky72
@nens

Učlanjen(a)
04.08.2020
Poruka
15
@kopca
Jel moze pomoć.
Navigacija Blueberry 2GO520B , ne hvata satelite sta upisati u sys.txt ,port ?
, baud ? . I nikako ne uspevam da je otkljucam pokusao sam sa kopcashell za otkljucavanje 30juli2018, ali mi ne uspeva.
Hvala unapred Pozdrav.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.872
BB nisu zaključani, stavlja se klasičan iGO kako god hoćeš i koji god hoćeš
Obično funkcioniše bez ikakvog upisivanja vrednosti za port i baud u sys

Inače su kod njih najčešće parametri, cela sekvenca:
[gps]
port=1
baud=38400
source=nmea
set_messages=0

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
04.08.2020
Poruka
15
Na SD kartici je Primo2, au sys.txt je
[gps]
port=1
baud=57600
ali mu bukvalno treba 15ak minuta da uopste vidi satelite?

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.872
Pa promeni vrednosti prema ovima koje sam napisao. Ako se isto događa onda izbriši tu sekciju.
Kao što rekoh, svega par modela BB-a ne koristi navedene.

Inače, za manje više nepoznate uređaje (a i sve ostale) najsigurnije se podaci utvrđuju tako što ubaciš neki klot iGO8 sa samo lokalnim fbl fajlom, pa u opcijama ideš na detekciju prijemnika.

Ova diskusija ne pripada ovoj temi već se može svrstati pod neku opštu, ali nije bitno verovatno će Nens posle prebaciti.

P.S. uređaj je dovoljno jak (600/128) da tera Primo 2.4 bez problema. Sasvim lepo bi trebalo da se ponaša sa mnogoputapomenutimihvaljenim "Civic" izdanjem

Učlanjen(a)
04.08.2020
Poruka
15
Kopirao sam na SD Primo 2.4 "Civic" izdanje , u sys fajlu sam ostavio
[gps]
port=auto
baud=auto
navi sada radi ali i dalje treba jako puno vremena da se zakaci na satelite.
I ako moze jos jedno objasnjenje , na karticu sam kopiro i Minishell, ali kada navedem na blueberry da se butuje sa "minishell.exe" na delic sekunde se pojavi prozor Minishella i nestane,neznam razlog zasto nemoze da se pokrene.

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Ne treba ti minishell, to je samo za zaključane uređaje, a Blubery bi trebao imati svoj gps status, pa ako tu dugo traži, tako ti je kako je. A ako tu brže nađe ima onda opcija...

A ako baš želiš i minishell, trebaš probati sa drugim, nije svaki kompatibilan sa svim uređajima

Natrag