Otključavanje WinCe uređaja i instaliranje iGO navigacije

Učlanjen(a)
26.12.2017
Poruka
23
Probao sam ali ne ide, ili ja ne znam postaviti. Molio bih Kopču da mi pomogne sa detaljnijim upustvima ako odgovara neki od Navman uređaja koje je on obradio

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Navman F10 ne koristi WinCE kao OS.
Takođe ni F30 ni F40 (nepotvrđeno za 20).
Navman proprietary OS je na njima.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
26.12.2017
Poruka
23
Uredu, ali sam na youtube gledao da može pokretati iGo8, pa čak i TomTom sa sd kartice, pa sam mislio da se može otključati

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Čudo je taj jutjub :)
Još pre nekih...5-6god (ili više), kada su se svi mučili sa tim navmanima, jedan lik je napravio par šelova za otključavanje nekih modela. Samo nekih.
Za F10 su na nemačkim forumima napravljene cele dve teme, i niko nikada nije odgovorio na njih. Sinoć proverih bukmarke i opet posetih te forume, ništa se nije promenilo u međuvremenu.
Naravno kada je na gorepomenutim uređajima vlasnički OS.

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Nemam pojma, nisam imao prilike da vidim uređaj do sada :) Možda se bazira na njemu.
Ok, možeš li da mu pristupiš internoj memoriji kada ga prikačiš na računar? Ako možeš onda prvo bekapuj sadržaj, a ako ne možeš da pristupiš, nema potrebe dalje da čitaš.

Evo postupka
1-Otključaj uređaj sa priloženom arhivom (Minishell Classic for Mio and NAVMAN)
Ako prođe, onda pristupaš sledećim koracima, a ako ne prođe, zaboravi i nabavi drugi uređaj :)

2-Program Files folder u uređaju preimenuj u Program Files Original (možeš i da obrišeš jer ima manjak prostora, podrazumeva se da si najpre bekapovao, sačuvaj pod obavezno AppStartupSec.exe)
3-Skineš neki iGO8/Primo za rezoluciju 320x240, minimalni, bez dodataka, napraviš paket:
ProgramFiles\Navman\SmartST_CE\
sve iz iGO-a foldera stavlja se u taj SmartST_CE folder, klasična interna struktura.
Igo.exe se preimenuje u SmartST_CE.exe
Iz originalnog Smart foldera potreban je samo AppStartupSec.exe, stavi ga gde i glavni exe u novom paketu
I tako pripremljen ProgramFiles ubaciš u internu memoriju uređaja.
Unloker:
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

Učlanjen(a)
26.12.2017
Poruka
23
Mogu pristupiti uređaju preko pc-ija, ovaj Minishell Classic for Mio and NAVMAN kopiram na sd karticu ( samo onaj : For SmartST_CE) ili na internu memoriju ?

VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
Najpre bekap na PC
Zatim, anloker uvek ide na SD, kartica u uređaj, rebut, i sačekaš da dotičmi odradi svoje. Unutar arhive imaš originalna uputstva kako da ga pozicioniraš na kartici
Potom kačiš na PC, brišeš stari programfiles, na njegovo mesto stavljaš pripremljeni - novi folder ProgramFiles i u njemu Navman, i unutar navmana -> SmartST kopiraš u internu, da

Obrati pažnju, pošto nigde nisam video sadržaj interne tog navmana, napravi skrinšotove strukture foldera i njihov sadržaj. Možda bude neke zvrčke

Učlanjen(a)
11.12.2013
Poruka
36
Pozdrav,probao sam link ka falk-u f serie sa prve strane i nije moguće eror 404,može obnova linka.

Učlanjen(a)
26.12.2017
Poruka
23
Pozz, Bocky72, nije uspjelo otključavanje Navman F10 sa onim Minishellom, ali sam jednostavno zamjenio pokretački exe fajl SmartST_CE.exe sa iGo8.exe, tako što sam iGo8.exe preimenovao u Smart_CE.exe, dok sam originalni fajl preimenovao u Smart_CE.old.exe. I nakon toga je proradilo.
Da napomenem da sam originalni Smart_CE.exe fajl probao preimenovati u Smart_CEorg.exe ali tada nije išlo. Znači mora se preimenovati u Smart_CE.old.exe i onda sve savršeno radi.
U svakom slučaju hvala na pomoći.

Natrag