Otključavanje WinCe uređaja i instaliranje iGO navigacije

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
ako si riješio ovaj xdrive objasni nam ovdje (da li je uspio onaj shell.ini)
Čekam da mi prijatelj koji je ima donese pa da šibnem kopča shell na SD i da vidim šta će se desiti.
Za XDrive znam da ima Launcher na njegovoj internoj memoriji i kao što sam rekao klikom na ikonicu automobila da bi se pokrenuo navigacioni program sa SD mora na SD imati shell.ini ...........
Ne vidim svrhu, prepravke ... da se ne ponavljamo ... čim mi stigne xDrive, probam i javljam .. mada mislim ... uzalud vam trud svirači ...

Učlanjen(a)
05.10.2012
Poruka
8
Čekam da mi prijatelj koji je ima donese pa da šibnem kopča shell na SD i da vidim šta će se desiti.
Za XDrive znam da ima Launcher na njegovoj internoj memoriji i kao što sam rekao klikom na ikonicu automobila da bi se pokrenuo navigacioni program sa SD mora na SD imati shell.ini ...........
Ne vidim svrhu, prepravke ... da se ne ponavljamo ... čim mi stigne xDrive, probam i javljam .. mada mislim ... uzalud vam trud svirači ...
Ajde mene bas zanima kako je to izvodljivo da se zaovidje launcher...i to jaaaako!

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
Stigao mi sinoć xDrive.
Na Root SD manji od 2Gb (jer ovaj i ne može da pročita veću) kopirao sam sadržaj CopchaShell, ubacio SD u isključen xDrive, uključio ga pojavi se slike koje je @easyyu (nesto mi ovaj nick poznat, da se ja i ti ne znamo možda sa ExYuSat foruma kojeg je @ribolovac vodio?) postavio. Klikom na ikonu auta (GPS) pokreće se neki shell gde se dobijaju opcije OK i CANCEL. Išao sam namerno na BROWSE DEVICE da bi se pokrenuo CEComander. S njim sam otvorio folder WINDOWS i pronašao da je njegov (xDrive) pokretač GPS.exe. ta na na naaaaaaa
E sad neko ko zna da pravi skripte (ja ne znam) treba da ubije \Windows\GPS.exe i pokrenuti \SDMMC\iGO8\iGO8.exe.

To je jedna solucija Druga je da se pokrene sa SD kartice preko shell.ini total comander koji ima dve kolone i mogućnost preimenovanja fajlova da se ode u windows uređaja da se preimenuje originalni GPS.exe i umesto njega postavi iGO8 preimenovan u GPS.exe, normalno tu bi bio i sys.txt podešen za ovu namenu a ostale zajebancije da budu na SD kartici.

Ja sam pre za skripta opciju jer ona radi samo dok je SD kartica u Xdrive, bez nje se pokreće normalno.

Od mene samo ovolicko, ajt sad drugi malo

PS..... ali stvarno mi je easyYU nick poznat

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Pitanje, koji ga je shell otkljucao tačno i imace automatsko pokreranje iGO-a sa sd kartice

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
xdrive.jpg
Ovo su pokrenuti procesi. Kako tačno znati koji je pokrenut sa SD kartice?

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Klikni na MobileNavigator i desno će ti pisati tačna putanja.
Moze biti SDMMC/MobileNavigator/MobileNavigator.exe
Ili
SDMMC/MobileNavigator.exe

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
ima ga .. na SD ... i šta sad?
Kako zajebati xdrive da ne pokreće uopšte menu od xdrive i Main menu nego direktno iGO8.exe ili Primo.exe što traži @easyyu
Koliko sam ja shvatio, on traži prilikom prebacivanja preklopnika sa Off na On odmah krene iGO8 (Primo) da ne mora da klikće na bilo šta na displeju.

Inače koliko se sećam xDrive originalni i jeste bio sa ..... MobileNavigator\MobileNavigator.exe, a unutra ... u folderu MN je bio iGO8 iz 2006, a njegov *.exe je MN.exe

Učlanjen(a)
21.03.2014
Poruka
561
Na kartici sada staviti kompletan folder Primo
Preimenovati Primo u MobileNavigator
i unutra Primo.exe preimenovati u MobileNavigator.exe

Preporucio bih Primo2,4 honda civik bez trpanja u building i dem

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
144
i ništa nisi uradio. ...Xdrive startuje normalno..... Pojavi se prvo plava slika sa xDrive natpisom i posle toga Main Menu u kojem se bira ... GPS ... Photo .. Music ... Video ... Sttings ...

To se isto postiže i sa fajlom shell.ini u kojem stoji samo jedan red ...
\SDMMC\traktor\traktor.exe

Na SD kartici napravite folder kojeg nazovete .. recimo traktor i u folderu traktor iskopirati sadržaj kojeg hoćete navi SW ... (Amigo ... Primo ... iGO8... mio .... nDrive ... čak sam i Garmin uspeo da poteram na xDrive) i njihov *.exe preimenovati u traktor.exe ... jer tako stoji u komandi shell.ini
Klikom na ikonu automobila u Main Menu pokreće se željeni navi SW.

Vrtimo se u krug

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
23.10.2012
Poruka
1.871
U 99.99% slučajeva, moderniji GPS uređaji su tako podešeni da prvo probaju da butuju sa externe kartice. Zato je moguće stavljati kastom launčere, pokretati GPS softver direktno sa njih itd.
Ako je u pitanju onih 0.01%, odnosno da uređaj butovanjem pokreće interni softver (boot sa SD-a postiže se kombinacijom tastera npr i to služi samo za apdejt firmvera), onda nikakva modifikacija ini fajlova ne pomaže, mora se modifikovati sam firmver. To zahteva
- originalni firmware
- izuzetno znanje prčkanja po navedenom
Svaka druga intervencija po sistemskim fajlovima obično dovodi do neupotrebljivosti.

Natrag