Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poruka
277
Ovaj - vertex wireless cdma 1xev-do
Piše i na njemu i na naljepnici, ispod.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Iz windowsa, ili drugog operativnog sistema svejedno, ne mozes nista da uradis. Kao sto Bazlik rece mozes menjati mrezu iz podesavanja samog rutera (u podesavanje se ulazi pomalo nestandardnom adresom 192.168.200.1) ali naravno pod uslovom da ORION nije ubacio neki svoj firmware i zakljucao ga na svoju mrezu. U tom slucaju morao bi da flashujes fabricki firmware. Prilicno ti je neprakticno za swapovanje izmedju mreza, moram priznati.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poruka
277
Za to ''ulaženje'' znam ali je to za neka druga podešavanja router-a i postavljanje šifre. Tako ne bih mogao, jer meni treba neki ''client'' program, koji bi očitavao mreže, a router ih koristiio. Kao Wi-Fi na laptopima i USB antenicama.

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Ne moze, na zalost. Mozes swapovati samo provajderske mreze u Connection Setting - [Internet Setting] na ruteru. Za ono sto zelis bio bi potreban ozbiljno hakovan firmware. Inace tvoj ruter je Vertex Wireless vw200 series (tj 210 ili 240). CDMA 1xev-do je nesto drugo.

EDIT: Firmware rutera i podesavanje u njemu odredjuje sta ce od podataka biti propusteno do racunara. To ukljucuje i podatke o dostupnim mrezama. Nikakav program na samom kompjuteru tu ne moze pomoci.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poruka
277
Skontao sam da je ova vrsta router-a tzv. ''Acces point'' opcija, tako da se ne mogu koristiti za kačenje na druge mreže, izuzev da se uđe u podešavanja router-a, a tu ima Orion šifra... U svakom slučaju, tema može pod ključ, jer sam naručio 30 komada mini USB wireless/bluetooth adaptera, preko e-bay. Koštaju 0.99 USD, a dostava je besplatna u sve zemlje svijeta. Kinezi - legende :) Jedino je problem što se čeka 20-30 dana ali nema veze. U radnjama su 1500-200 takvi adapteri, a vidim da ih ima po 700-800RSD, prodaje raja u oglasima. Eto biznisa, nehotice, he he he! Hvala svima i pozzz!

Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Skontao sam da je ova vrsta router-a tzv. ''Acces point'' opcija, tako da se ne mogu koristiti za kačenje na druge mreže, izuzev da se uđe u podešavanja router-a, a tu ima Orion šifra... U svakom slučaju, tema može pod ključ, jer sam naručio 30 komada mini USB wireless/bluetooth adaptera, preko e-bay. Koštaju 0.99 USD, a dostava je besplatna u sve zemlje svijeta. Kinezi - legende :) Jedino je problem što se čeka 20-30 dana ali nema veze. U radnjama su 1500-200 takvi adapteri, a vidim da ih ima po 700-800RSD, prodaje raja u oglasima. Eto biznisa, nehotice, he he he! Hvala svima i pozzz!

Sve je to lepo druze povoljnija cena itd itd ali ne zaboravi nisu ni kinezi boranija
pazi samo da ne prodjes kao ovaj korisnik!Pa na kraju bude svasta i nerviranje i izgubljen novac!

http://serbianforum.org/threads/podaci-sa-usb-a.588381/

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Skontao sam da je ova vrsta router-a tzv. ''Acces point'' opcija, tako da se ne mogu koristiti za kačenje na druge mreže, izuzev da se uđe u podešavanja router-a, a tu ima Orion šifra...

Veoma je neprimereno reci da si eto sam "skontao" nesto sto ti vise ljudi ovde danima izricito objasnjava. Pri tome se nikome nisi ni zahvalio iko su jasno odgovorili na tvoje pitanje. Bazlik je bio vise nego korektan kliknuvsi na HVALA u tvom postu iako realno nije imao na cemu da se on tebi zahvaljuje vec ti njemu. Bilo bi u najmanju ruku odraz dobrog vaspitanja da si mu odgovorio istom merom ako si vec odlucio da ignorises ostale.

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ma jok ,nema veze ,mi se ovde salimo i zabavljamo,kakve zahvale,bitno je druzenje,da cujemo nove stvari,desavanja ,probleme,sta se zbiva tu i tamo,iza ugla.Nego mene sad kopka sta ce mu ovoliki bluetutovi pa sad...ovo ko da si umesto ferarija kupio 30 fice i stojadina,mislim...ako je i za preprodaju,ko ce se vraca na ovo.Interesantna stvar,bolje kvantitet nego kvalitet.Inace koliki je domet ovih spravica,secam se da je bilo nekoliko metra ili nesto jace ili su ovi savremeniji cim kostaju 0.99 usd.Nas nam kolega ne dade oznaku da proverimo sta je u pitanju,ko zna ...da narucimo i mi.Nego sve sto se kupi kod Kineza traje najvise 3 dana,bar kod nas,pocev od prskalica za novu godinu do radija na baterije i papuce za babe i dede.Nesto im je roba krhka mnogo.Mozda to i nisu pravi adapteri ,nego one igrackice za decu,nisam bas siguran u ovo.Sve u svemu odgovor dobijamo za 30 dana,zahvaljujuci expres Dzeki Cenu.Nji hua...

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Ne znam na sta je mislio. Nije problem cena od 0.99 vec upotrebljivost, cak i u cilju trgovine. Novih USB BT adaptera imas na kupindu i kupujem-prodajem po 2 evra koliko god hoces. I to na komad. Na 30 komada bi bilo dramaticno jeftinije. Najvise volim kada im u specifikaciji napisu - DOMET 100m :) a nisu u stanju da prebace 10. I to samo ako nema prepreka (ne daj Boze zidova) da smetaju.

Član
Učlanjen(a)
13.11.2009
Poruka
277
Veoma je neprimereno reci da si eto sam "skontao" nesto sto ti vise ljudi ovde danima izricito objasnjava. Pri tome se nikome nisi ni zahvalio iko su jasno odgovorili na tvoje pitanje. Bazlik je bio vise nego korektan kliknuvsi na HVALA u tvom postu iako realno nije imao na cemu da se on tebi zahvaljuje vec ti njemu. Bilo bi u najmanju ruku odraz dobrog vaspitanja da si mu odgovorio istom merom ako si vec odlucio da ignorises ostale.
Apsolutno nemam namjeru da se, bilo kome, pravdam ali hoću da ti ukažem na grešku, jer si me prozvao bez razloga! Nisi pročitao moj zadnji post do kraja, napisao sam - ''Hvala svima i pozzz''.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag