originalno Bozje seme

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
nije me posebnp zbunio,imao sam to i pored ne znam konkretno značenje,ali sad šta sam rekao u pitanjima,dakle da li to saosećanje danas deluje? da li ljudska svest ja sam tako preveo,civilizacijska poretačka snaga novog doba menja ljude? koliko vidim,ne da siluju tudju decu,vec čak i svoju,uh pa to je dalje od onog što si "Bogu zamerio" ne da ubijaju druge već sebe masakriraju bez milosti. gde je tu saosećanje. ovaj svet ide tako strmoglavo u zlo da se normalan čovek pita gde da skloni glavu. ovo je vreme razaraanja,haosa destrukcije koju ni jedan merač ovog veka ne može izmeriti da ne pukne. nepravdu su čak ukucali u zakonike da je pravda. recimo lopova ne smeš zvati lopovom i ne smeš dirati njegovu nežnu ruklu koju ti zavlači u đžep jer on je jadno stvorenje,može se prepasti.homoseksualce sodomiste ne smeš zvati tako,da ih ne povrediš,pedofile isto. sad kad je savest ili saosećajnost dobila ego, stvari postaju normalne a normalno abnormalno. uređene muslimanke i hrišćanke po evropskim gradovima će oglobiti što se ne daju videti okom tuđeg muškarca na ulici itd. kakva saosećanost! jel imaš neki boji smisao za odbranu. dobro je da smo počeli da tresemo malo tvoje radno polje ljudske mudrosti,koja zna samo bezrezervno opadati,ono ŠTO NE POSTOJI ČAK! PO TOJ LJUDSKOJ MUDROSTI I AKO ZNAMO ,BOG JE ŽIVI STVARNI MOTIVISANI BOG MEĐU SVOJIMA!
TAKO SE DOBRO OSEĆAM U POLJU DOK GOVORIM O NJEMU. AJMO ZAGNJURITI SVOJE UMOVE U ISTINU PA DA VIDIMO NEBESA OTVORENA A NE OVAKO....

Ovaj tekst ti je pun ljubavi, topline, tolerancije i empatije (saosecanja). Dobro je sto si skroman i ne osudjujes.
Stvarno zelis da poredis standard zivota danas i nekada? Da ima mana, ima ih. Da je bolji nego sto je bio, sigurno jeste. Mozda ti ne odgovara sto su ljudi slobodniji? Mislim da ti najvise bode oci sto vise zene ne hodaju pognute glave, nego gledaju u oci. Nesigurnim muskarcima koji se kriju iza religije, koji zele poslusnu sluskinju to ocigledno ne odgovara. Vidim da ti smeta razvod i po tvom primitivnom rezonu, zena moze samo da se otpusti. Naravno kad je smatras za sluskinju. A sta ces sa zenama udatim za ljude koji ih maltretiraju. Jel treba da trpi dok ne umre ili dok je ne ubije? Pretpostavljam da je to ok jel ce joj na nebu posle biti dobro posto se mucila za zivota. A ubica ce posle sa verom u nebeskog diktatora da se pokaje pa eto ih posle zajedno zauvek. Ne sme da se razvede? Ako je"otpustena" ne sme ponovo da se uda ili prosto da bude u vezi?
Prosla su ta vremena i mozes o tome samo da fantaziras u polju i da se osecas dobro koliko hoces.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
njima bi najvise odgovaralo da svi mi budemo njigovi robovi, pozivaju se na slobodnu volju a vamo napadaju i kritikuju ne istomisljenike, zamisli to? e pa ne moze, nije narod vise tolika ovca, jos uvek su ovca ali sad su ovca vlada a ne religije, ali uskoro necemo biti ni njihove ovce

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Oni bi samo da se postuje bozji zakon koji bi oni samo "sprovodili" jel su dobili dozvolu i autoritet posto su puni svetog duha jer ostali nemaju te specijalne moci. E pa nece moci. A i monetarnoj ekonomiji i globalizaciji ce doci kraj.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Oni bi samo da se postuje bozji zakon koji bi oni samo "sprovodili" jel su dobili dozvolu i autoritet posto su puni svetog duha jer ostali nemaju te specijalne moci. E pa nece moci. A i monetarnoj ekonomiji i globalizaciji ce doci kraj.
hahahahahahaha e dobra ti je ova xD ali puni specijalne moci hahahahahahahaha

Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
A i monetarnoj ekonomiji i globalizaciji ce doci kraj.

Objasni kako ce im doci karaj ?

Jel ce zapadna drustva koja su stvorila monetarnu ekonomiju i globalizaciju da bi pljackali sav svjet, to svoje glavno oruzje za otimacinu, sami da odbace i da budu posteni i humani ?

Zasto se zapadna drustva sve vise naoruzavaju ubistvenim sredstvima za masovno unistenje ljudske populacije ?

Zasto zapadna drustva sve vise ratova pokrecu i sve masovnije ubijaju ljude i narode po citavom svijetu ?

U kojem svijetu ti zivis, u holivudskim snovima, filozofskim mastanjima, diznijevim crtanima ili fantasticno-naucnim fantazijama ?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Objasni kako ce im doci karaj ?

Jel ce zapadna drustva koja su stvorila monetarnu ekonomiju i globalizaciju da bi pljackali sav svjet, to svoje glavno oruzje za otimacinu, sami da odbace i da budu posteni i humani ?

Zasto se zapadna drustva sve vise naoruzavaju ubistvenim sredstvima za masovno unistenje ljudske populacije ?

Zasto zapadna drustva sve vise ratova pokrecu i sve masovnije ubijaju ljude i narode po citavom svijetu ?

U kojem svijetu ti zivis, u holivudskim snovima, filozofskim mastanjima, diznijevim crtanima ili fantasticno-naucnim fantazijama ?

Covek koji zivi u staklenoj kuci ne bi trebao da baca kamenje. Ti si nasao nekog da prozivas za fantaziju. Stvarno?
Ne, cekacu nevidljive drugare da dodju sa neba da mi rese sve probleme i da krene tisucletnji rajh i da im se posle uvlacim u guzicu za vjek i vjekov. Ne znam kako se razlikuju ta oruzja za masovno unistenje od onog kad vam dodje nebeski firer pa samo vi, device budete vakcinisane i spasene.
Elem da se vratim na temu. Sistem je neodrziv i urusice se sam u sebe. A i nafte je sve manje i ono sto ima se sve teze izvlaci. Alternativne metode kojima se dolazi do energije su sve efikasnije i dostupnije siroj populaciji. Nacini kojima covek moze da uzgaja hranu efikasnije i kvalitetnije su sve dostupniji. Isto kao i informacije. Internet je mesto gde religije umiru, tako ce biti i sa globalizacijom. Kao sto su ljudi poceli da se bude iz matriksa sto se tice nebuloznih tvrdnji religija tako se bude i postaju svesni ovog falicnog, destruktivnog i neodrzivog sistema. Kao i za religije, znanje i svest su najveci neprijatelji globalizacije.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
pa zbog ovakih kao sto je on, mi sto se borimo protiv globalizacije najgore prolazimo, oni samo sede i zamisljaju kako ce bog da dodje i neku boziju pravdu i mudruju nesto, i najvise ispastamo mi koji se borimo protiv toga za takvu pravdu mora da ustanemo svi, nece se bog boriti za nas i nasu pravdu, to nije negov posao nego nas, da je to bozijev posao ond bi druga slika bila na planeti zemlji, ali oni to ne mnogu da razumeju izgleda na nemaju toliki kapacitet inteligencije

Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
Kao razumno bice, prvo promjeni sebe na bolje, pa onda pomozi drugima za sveopsto dobro.

Za pocetak, baci tu cigaretu iz usta, dajes los primjer drugima kad sebe trujes, a navodno zelis im dobro.

Nisu ljudi "pronasli" oruzje za masovno unistenje pored puta i nije im ga Bog dao, nego ulozise ogroman trud i materijalna dobra da ga naprave, pa naucnici i ostali podanici radise zbog licnog interesa i malo para sto im daju zli vladari, za zle interese.
Monetarnu ekonomiju i truli ekonomski sistem nije dao Bog, no stvaraju i sluze im zli i sebicni ljudi, isto ono covjecanstvo koje radi svakakva zla i unistava sebe.
Ko ce to i sa cime ucinjeti da "svest ljudi ce se dici na nivo potreban za globalnu reakciju", ko ce da vodi i usmjerava tu "reakciju" ?
Kako cete skinuti zle vladare i promjeniti cio vladajuci sistem koji posjeduje oruzje i silu da vas zbrise sa zemlje za po ure ?

Ono sto imaju "zapadna drustva", stekli su ubijajuci i unistavajuci sva ostala drustva po cjelom svijetu, a to rade i dalje i jos gore, nego prije 200 godina, sa tendencijom da uniste sav zivi svjet i cjelu planetu, a ti to opravdavas "Ili to ili regresija, mozda cak i totalno unistenje", pa plitkoumno zakljucujes "sami cemo biti odgovorni za svoj uspeh ili neuspeh".

Kako cemo to biti "sami odgovorni" za ono sto rade zli prestavnici "covjecanstva", koje ce biti totalno unisteno ?

Kazes, "Zaboravio sam da dodam medju lose stvari destruktivno dejstvo na prirodu", a ne kazes da si zaboravio da zivis u prirodi i sa njom, postujuci sve sto ti je Bog dao, cuvajuci i njegujuci osnovne uslove za zivot, vec tumaras po beogradskom asfaltu i prasini, zivis u betonu i udises smrad, jedes nezdrave preradjevine i pijes hemikalije, pa zapusis i uvlacis otrove u sebe, a ovamo oces da ti "covjecanstvo" donese na tacnu prirodu i zdravlje a od deda mraza sve ostalo.

Ti si "vjernik covjecanstva", pa definisi to u sta ti vjerujes, sta je to i kako to djeluje ?

Meni djeluje da ti i "covjecanstvo" naopako djelujete, pa objasni potanko, uz cigaru, kafu i ladno pivo uz svinjetinu.

Obecao si odgovore na ova pitanja, pa izvoli, objasni sta ces ti licno da uradis, pa da das primjer drugim ljudima, i gdje ces to i sa kime da stvaras bolji i ljepsi svijet ?

Učlanjen(a)
27.12.2012
Poruka
24
<br>
Kad kazes "tacno je da su zapadna drustva stekla mnogo toga kolonizacijom i eksploatacijom slabijih od sebe", to se posteno kaze, ubijajuci i unistavajuci sve oko sebe, pljackajuci i otimajuci po cijelom svijetu, cineci genocide i razarajuci sve zivo i svu prirodu, radeci sto najvece zvijeri ne rade, jefr od njih nema vecih zvjeri a i sluze samo i jedino Zvjeri, Satani i Papi.

Zar toliko plitkoumno razmisljas da ne kapiras da zapadni svjet samo zlocinima i pljackom ostvaruje materijalna bogastva, da njima neko uradi ono sto oni rade svijetu, nebi imali ni prsle gace da pokriju svoje nezasite guzice.
A moze li biti da ti vjerujes da ti zapadni zlocinci i pljackasi zele podijeliti sa ostatkom svijeta svoja zlocinima stecena bogastva ?
To je tvoja vjera u "zapadno covjecanstvo", u Papine sluge i vojsku, osvjedocene "pravednike i humanitarce" ?

Ovo ti je biser za zapadna drustva "da su naprednija od ostalih u svakom smislu. Bukvalno u svakom", pa tako si i ti bukvalan, kad najvece zlocince, ubice i pljackase nazivas "naprednim", jer su za svoju guzicu na svakave zlocine i neljudskost spremni i aktivni.
Zapadni svijet otima i koristi oko 80% svih bogastava i energenata cjelog svijeta i zivi kao parazit na nesreci drugih.

Ali tebi to odgovara, jer si i sam jedan od njih, sluga i vjernik "naprednog" zlocinackog covjecanstva.

Ova ti je dobra "mozes da vidis u drustvima koja su ekonomski izjednacena odnosno gde nema ogromne razlike izmedju bogatih i siromasnih", ali zato tamo gdje salju svoje pse rata mozes da vidis razorene stare civilizacije, u krv i pepeo i djecu ostavljenu da umiru u najstrasnijim uslovima, do potpunog istrebljenja svih tih naroda.

I to je tebi "napredna realnost", moj "humanitarce" iz Beograda, veljeg i naprednog grada, ka sto su ovi sa "pravednog zapada" !?

Prvi korak ti je da se okanes samotrovanja i da ne trujes lazima sebe ni ljude oko sebe, da radis i gradis u prirodi ka pravo celjade i domacin, pa svojim licnim primjerom realno mijenjas svijet na bolje, ali prvo pocnes od sebe, pa svoje porodice, a onda svog svog sela, pa udruzeno sa ostalim dobrim ljudima gradis i razvijas zdravu i plemenitu ljudsku zajednicu, a tako i svoju drzavu, pa da se na vas ugleda svo "covjecanstvo", da te Rusi, Kinezi, Njemci, Amerikanci i Afrikanci slikavaju i pokazuju ka Primjer, jer ovakvog kakav si sigurno nece, jer takvih trovaca i mozgaca ima svudje i nikom nisu od koristi.

I ne oslanjaj se na ove fantazije "ako nisi primetio sve vise ljudi je svesno problema i ima zelju da ga resi", jer je sve vise ljudi sve gore i losije, a ogromna vecina zaglupljena i nesposobna da rijesi svoje licne probleme a kamoli da rjesava svjetske, sto mozes da vidis i po tome kako ih tretiraju oni vladari "covjecanstva" sa zapada, koji za svu svjetsku stoku i marvu proizvode samo i jedino GMO hrani i otrovna pica, jer im je cilj da svu Nesvjesnu masu budalastog covjecanstva potruju i istrijebe, sve do zadnjeg, pa ti je dzaba sto se guras unazad da bi posledniji bio u redu, jer iz ovog tora u koji su vas utjerali nema izlaza.

Ja ti sve objasnih i ponudih konkretna, licna i prakticna resenja, a ti mi nudis lazi i fantazije, uz to jos opravdavas zlocinacka zapadna drustva i njima vjerujes i u njih se kunes, licemjerno pricas "o zlocinima Boga", a ti licno hvalis i podrzavas zapadna drustva, koja ubijaju, pljackaju i truju cjeli svijet i koja su istrijebila na 100-tine miliona ljudi, samo da bi im oteli imovinu i bogastva, a to i dalje rade, jos besramnije i krvolocnije nego prije, a ti se tome zlu radujes i tom zlu sluzis da bi uznapredovalo, kako sam kazes "da su naprednija od ostalih u svakom smislu. Bukvalno u svakom"

Pa, naprednjace, objasni nam ovo tvoje sluzenje i hvaljenje Zla i kako da ostali ljudi prezive ovo Zlo ?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ovaj tekst ti je pun ljubavi, topline, tolerancije i empatije (saosecanja). Dobro je sto si skroman i ne osudjujes.
Stvarno zelis da poredis standard zivota danas i nekada? Da ima mana, ima ih. Da je bolji nego sto je bio, sigurno jeste. Mozda ti ne odgovara sto su ljudi slobodniji? Mislim da ti najvise bode oci sto vise zene ne hodaju pognute glave, nego gledaju u oci. Nesigurnim muskarcima koji se kriju iza religije, koji zele poslusnu sluskinju to ocigledno ne odgovara. Vidim da ti smeta razvod i po tvom primitivnom rezonu, zena moze samo da se otpusti. Naravno kad je smatras za sluskinju. A sta ces sa zenama udatim za ljude koji ih maltretiraju. Jel treba da trpi dok ne umre ili dok je ne ubije? Pretpostavljam da je to ok jel ce joj na nebu posle biti dobro posto se mucila za zivota. A ubica ce posle sa verom u nebeskog diktatora da se pokaje pa eto ih posle zajedno zauvek. Ne sme da se razvede? Ako je"otpustena" ne sme ponovo da se uda ili prosto da bude u vezi?
Prosla su ta vremena i mozes o tome samo da fantaziras u polju i da se osecas dobro koliko hoces.
eh,šta ti je rodila empatija LJUDSKU MUDROST. nije loše bojno polje za dokazivanje manjkavosti mudrosti ljudske.
prvo da sredimo stvari po meri. nisi u toku. žena ne može da napusti muža,niti muž da pusta žene. dok su živi. ja hvalim Boga što moja majka nije za veću žrrtvu napustila mog oca i što smo imali ipak lepo detinjstvo. to je oaza koju niko nema prav da dira,zar ne. sad ti čas posla pređeš da navijaš u tim koji vodi,baš te briga za suze gubitnika! žena da se digne i ajd,jel tako,a deca? ko te pita,neka se vuku po smeću ovog sveta i snalaze degradiraju jedu drogu i leče komplekse nečega što se zove,hoću da uživam. Bog je životinjama dao instikt da ginu za svoje mladunce,a neke danas majke i očevi ,odu i opstave ih eto s debelim razlogom(slučaj koji sam čuo) jer je muž jako hrkao kad spava!!!! ili je žena nesrećna mesila loše krofne!!!! i razveli se. deca ostala da ih ulica gaji!!!! kakvi izlivi mudrosti novog dobadoista je stari Božji ustroj bio zastareo i staromodan. u mom selu i danas kruži priča nekog četničkog vojvode koji je dolazio u sela i od doušnika iskao ko se razveo itd. onda bi doveo oboje i ispitao. ko je bio kriv od njih dopbio bi po guzi i sve bi bilo asređeno išli bi kući držeć sepod ruku. danas ide psihologija dobrote i onda užasni plač rastrzane dece,nesrećnih muževa zbog slobodežena,i obrnuto. destrukcijo,ala ti vera ala si lepa,donosiš sve samu pesmu ili mi se čini dačujem uzdahe,tugu i plač ridanje nesrećnih strana u tom pucanju i raskidu!!
a što se tiče žena koje su napadane i maltretirane,Bog je dao jasnu uputu,taka ili taki može da ode,alio se ne sme udavati više .tako da ni tu nisi u pravu.niko kaže Bog nije pozvan rob. ali majka koja ide ili otac u zadnjoj nekoj nemoći ona će imati osećaj za svoje dete. majka ili otac koji idu zbog slasti i želja obično ne mare ni za decu. postoji valjda i kod tebe bvaždar višeg i nižeg nivoa empatije,ljudskih osećaja?!
vidim ti više voliš ženu koja gleda u oči! šta ćemene tuđažena da gleda u oči. može al tako kako ti kažeš sa slobodom ja razumevam sasvim drugačije a stanje na terenu kaže da sam u pravu! bolje da ne gledaaju u oči nikako nego ovako. sram se diže do slobode. pa na tv-u(on je kod mene sad kokošarnik!) ljudi se u nekim filmovima kao zaljubljeni javno ljube. i to je tebi sloboda. tuđa osoba sa tuđiom? i sutra ona je žena nekog i glui u filmu i ljubi tuđeg muškog,kao to je samo fuilm. osim ako je kamen. ili jeka jaka sotonska vernica pa je mrtva! i ona je kao dobra žena slobodarskih shvatanja a taj muški" seronja" njen muž kući se hvali svima kako mu je žena poznata glumica i deca je gledaju i imaju kao poznatu mamu! živela sloboda,i ako tu samo smrt odiše za onog ko ima živ nos! nekima treba slonovi da pozajme surlu koliko su im nosevi "nazebli" i neosećajni postali.
moja žena ima sve što joj treba,ja je grejem tj. volim muževskom dužnošću kao svoje telo,kako je Bog i rekao datreba i da će biti. moja deca imaju srećno detinjstvo bez trzanja i flert rasprava! hvala ti na "otvaranju očiju" jel imaš još kaki biser iz riznice emaptije?!

Natrag