Član
- Učlanjen(a)
- 02.11.2012
- Poruka
- 1.746
nije me posebnp zbunio,imao sam to i pored ne znam konkretno značenje,ali sad šta sam rekao u pitanjima,dakle da li to saosećanje danas deluje? da li ljudska svest ja sam tako preveo,civilizacijska poretačka snaga novog doba menja ljude? koliko vidim,ne da siluju tudju decu,vec čak i svoju,uh pa to je dalje od onog što si "Bogu zamerio" ne da ubijaju druge već sebe masakriraju bez milosti. gde je tu saosećanje. ovaj svet ide tako strmoglavo u zlo da se normalan čovek pita gde da skloni glavu. ovo je vreme razaraanja,haosa destrukcije koju ni jedan merač ovog veka ne može izmeriti da ne pukne. nepravdu su čak ukucali u zakonike da je pravda. recimo lopova ne smeš zvati lopovom i ne smeš dirati njegovu nežnu ruklu koju ti zavlači u đžep jer on je jadno stvorenje,može se prepasti.homoseksualce sodomiste ne smeš zvati tako,da ih ne povrediš,pedofile isto. sad kad je savest ili saosećajnost dobila ego, stvari postaju normalne a normalno abnormalno. uređene muslimanke i hrišćanke po evropskim gradovima će oglobiti što se ne daju videti okom tuđeg muškarca na ulici itd. kakva saosećanost! jel imaš neki boji smisao za odbranu. dobro je da smo počeli da tresemo malo tvoje radno polje ljudske mudrosti,koja zna samo bezrezervno opadati,ono ŠTO NE POSTOJI ČAK! PO TOJ LJUDSKOJ MUDROSTI I AKO ZNAMO ,BOG JE ŽIVI STVARNI MOTIVISANI BOG MEĐU SVOJIMA!
TAKO SE DOBRO OSEĆAM U POLJU DOK GOVORIM O NJEMU. AJMO ZAGNJURITI SVOJE UMOVE U ISTINU PA DA VIDIMO NEBESA OTVORENA A NE OVAKO....
Ovaj tekst ti je pun ljubavi, topline, tolerancije i empatije (saosecanja). Dobro je sto si skroman i ne osudjujes.
Stvarno zelis da poredis standard zivota danas i nekada? Da ima mana, ima ih. Da je bolji nego sto je bio, sigurno jeste. Mozda ti ne odgovara sto su ljudi slobodniji? Mislim da ti najvise bode oci sto vise zene ne hodaju pognute glave, nego gledaju u oci. Nesigurnim muskarcima koji se kriju iza religije, koji zele poslusnu sluskinju to ocigledno ne odgovara. Vidim da ti smeta razvod i po tvom primitivnom rezonu, zena moze samo da se otpusti. Naravno kad je smatras za sluskinju. A sta ces sa zenama udatim za ljude koji ih maltretiraju. Jel treba da trpi dok ne umre ili dok je ne ubije? Pretpostavljam da je to ok jel ce joj na nebu posle biti dobro posto se mucila za zivota. A ubica ce posle sa verom u nebeskog diktatora da se pokaje pa eto ih posle zajedno zauvek. Ne sme da se razvede? Ako je"otpustena" ne sme ponovo da se uda ili prosto da bude u vezi?
Prosla su ta vremena i mozes o tome samo da fantaziras u polju i da se osecas dobro koliko hoces.